Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
3007058intrebari
Quiz-uri TPU
Ultimele intrebari
MediaDOT.ro
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
8 Oct
SATI 272.743AFISARI
157.307VIZITE
142.524V. UNICI

Va rog, doresc reteta de preparare a materiei prime pentru fabricarea tuici de bucate ( (porumb, grau, orz) WHISKY, cine cunoaste modul de fabricare, compozitie, ingrediente, perioada de fermentare, distilarea, efectiv tot ce trebuie facut pentru obtinerea acestui elixir?Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
 • Raspuns castigator
  Raspuns utilizator suspendat
 • 9 răspunsuri RSS raspunsuri)
 • a răspuns:
  La whiskey nu ma pricep, in schimb tuica are mai multe "secrete"; citind in fuga raspunsul lui @rombi as adauga un mic truc folosit in Bihor: a doua distilare nu se intrerupe cand intreaga cantitate de produs a ajuns la taria dorita, ci mult mai devreme, de obicei atunci cand la "gura serpentinei" s-a ajuns la acea tarie. Pentru a aduce intreaga cantitate la taria dorita se adauga apa (dupa regula de trei simpla), cu mentiunea ca apa trebuie adaugata cat timp tuica este calda, altfel se va tulbura. Se va tine cont si de faptul ca densimetrul va indica la cald cu cca. 2 grade mai mult decat la rece.
  Foarte importanta este si reteta de preparare a materiei prime. Bunicul meu facea tuica din grau macinat, preparand amestecul in butoaie de 200l. Nu imi amintesc daca punea si zahar, stiu insa ca punea 2 pachete de drojdie la fiecare butoi si le lasa la fermentat timp de 9 zile. Tuica era insa pentru el doar un produs secundar, el folosind produsul ramas la hrana animalelor, care il digerau mult mai bine macinat, fermentat si fiert.
  Pentru aroma si culoare, in recipientul de pastrare punea o bucata de lemn de prun, curatat de coaja, care in timp ii da o culoare galbuie si, zicea el, aroma de pruna.
 • explică:
  Am cazanul, serpentina, pentru distilat, recipiente pentru preparat compozitia si fermentat, te invit la un DET, spune-mi te rog reteta!
 • Raspuns utilizator suspendat
 • Raspuns anonim:
  De cunosti raspunsul la intebarea ta. Te rog sa mi-l trimiti si mie la adresa de mail afaceristu_costel@yahoo.com multumesc.
 • Raspuns anonim:
  Cumpara cartea Almost everything about whisky, editura online www.lulu.com sau www.amazon.com
 • Raspuns anonim:
  Şi pentru că am promis că mă întorc cu o reţetă de rachiu de cereale (ceva ce se apropie de reţeta de grain whisky) o să scriu o metodă care mie mi s-a părut cea mai simplă de făcut în casă.
  Ingrediente - Reţete
  Pentru cine are acces la malţ munca se simplifică foarte mult căci nu mai trebuie să-l facă în casă. Malţul se obţine de obicei din orz şi presupune înloţirea, uscarea şi măcinarea grânelor. Malţul uscat sau "prăjit" ori afumat nu-i uşor de obţinut în condiţii casnice. Totuşi se poate sări peste etapa de uscare şi astfel preparatul poartă denumirea de "malţ verde", adică orzul încolţit şi măcinat. Se adaugă apoi unui decoct de cereale amestecat cu apă în proporţie de 1:3-3,5 la temperatura de 60*C. Se poate folosi 10-15% orz din cantitatea de cereale. Exemplu: la 10kg cereale cu 30-35l apă se folosesc 1-1,5 kg orz, care după încoltire va cântări logic mai mult, noi vom zice 2kg orz încoltit pentru 10kg cereale şi 30-35l apă.

  Încolţirea:
  - Se pune orzul la înmuiat 24 de ore.
  - Se întinde orzul pe o suprafaţă cât mai întinsă într-un strat de 3-5cm şi se menţine în permanenţă umed. Se răscolesc mereu grânele pentru a permite o încolţire uniformă, e de reţinut că boabele au nevoie de apă şi oxigen pentru a încolţi şi a forma amilazele (enzime care descompun amidonul în forme mai simple până la maltoză). De două ori pe zi (dimineaţa şi seara), 1-2 ore, se ţine orzul la înmuiat în apă. În această perioadă el absoarbe până la 40% apă.
  Eu prefer să folosesc o cadă mare de plastic găurită la fund peste care pun un cearşaf alb de bumbac şi pe el orzul la încolţit. Avantajul e că cearşaful funcţionează ca şi sită în timp ce se poate uda orzul cu stropitoarea sau se umple cada cu apă pentru a spăla mereu grânele. E foarte important să se lucreze perfect igienic şi să se spele mereu orzul în multe ape, astfel se împiedică formarea...

 • a răspuns:
  Doresc sa prepar whisy acasa, si m-as bucura de reteta completa.
  Va multumesc.
  a răspuns (pentru Faur_Petru_1950):
  Raspunsul este dat mai sus pe 24 dec. 2010 prima reteta pe care am si facut-o, este migaloasa pentru prima data cand o faci, dupa ce o stapanesti e ok, merita facuta, pentru alte detalii id ioanpastru.
  - Ascunde conversatia (1 răspuns)
 • a răspuns:
  Reteta pentru. fabricarea tuicii din fructe
  Reteta pentru fabricarea tuicii de fructe.