|

Am probleme mari cu exprimarea, nu pot sa leg 3-4 cuvinte fara sa ma balbai (balbait la modul grav)...Mai ales cand sunt stresat, abia scot 2 cuvinte pe gura care au logica! Cum pot sa imi imbunatatesc exprimarea, ma fac de ras laughing

15 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sfatu meu e sa iti dai drumul si sa vorbesti cum gandesti, fara sa fi atent daca ce zici are sens. Dupa un timp e posibil sa scapi de balbait.
Ajuta daca faci exercitii de dictie.
Daca nu merge nimic, incearca sa vorbesti mai greu (la viteza ma refer). Poate vrei sa spui multe cuvinte si ies toate deodata.

| explică (pentru UnseenShadow):

Posibil sa fie si asta, multumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
14 răspunsuri:
| a răspuns:

Citeste, citeste, citeste. Balbaiti si analfabeti sunteti cam 70% dintre voi, dar aveti pretentii. Nu stiti sa legati 2-3 cuvinte si nu sunteti capabili sa redactati o argumentatie, o scrisoare, o cerere si lista poate fi continuata. De ce? Pentru ca vreti totul pe tava, sa va vina "servite" tot timpul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ywar):

Stai linistit, nu sunt analfabet si problema cu balbaitul nu o aveam pana acum 1 an si ceva...Nu inteleg de ce jignesti fara motiv, mai bine nu raspundeai. Si de unde stii tu ca nu sunt in stare sa fac cele spuse mai sus?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Kleb):

Sunteti marea majoritate asa... ma doare pe mine in papuci ca esti sau nu esti. Nu te cunosc. Am zis eu asa si e suficient.
Nu esti in stare de nimic. Pune mana si invata si pe urma deschide gura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ywar):

Sincer sa fiu, se vede care e mai inteligent dintre noi 2... Tu pur si simplu judeci un om fara sa cunosti situatia, chiar tu ai spus. Mai bine las-o balta ca nu rezolvi nimic doar cu jignitul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Kleb):

Da, mah. Recunosc. Sunt eu mai prost. Dar eu am realizat ceva pe cand tu esti un consumator. Ce produci? Paguba! Asta produci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ywar):

Ce ai realizat? Si de unde stii tu ca eu nu am realizat nimic? Doar pentru simplul fapt ca am o problema de exprimare inseamna ca sunt o paguba?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ywar):

Domnule ywar draga, cred și eu ca ai o antipatie maxima pentru generația actuala având în vedere ca ești o relicva comunista, susținător al PSD-ului.
Supraestimarea asta grețoasa de care dai dovada te plasează în groapa de gunoi a societății.
Băiatul asta are o problema pe fond nervos, nu ai niciun motiv sa îl jignești în felul asta, in afara de propria răutate.
Ce știi tu despre generația care te va înlocui și va reforma modul de gândire infect, caracteristic vremurilor tale?
Marea majoritate se debaraseaza de strictețea voastră și migrează spre o adevărată dorinta de cunoaștere, indiferent de ce crezi tu.
Ai o mare problema și ar trebui sa îți fie rușine ca l-ai jignit pe autorul întrebarii într-un mod atât de scârbos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Teffan):

Mersi mult de sustinere, apreciez. E un caz pierdut, el se crede perfect dar nu e nici pe aproape

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Teffan):

1. Nu sustin PSD-ul, in niciun fel, desi lucrez in sistemul de stat intr-o institutie aproape militarizata.
2.Nu ma simt deloc in groapa de gunoi a societatii, devreme ce ocup o pozitie onorabila.
3. Strictetea noastra a dat rezultate, am facut performanta. Generatia noastra a stiut sa deschida o carte, sa fie sensibila la o muzica, sa aiba cultura generala, sa nu deschida Sf. Google, care nu exista pe atunci si mai ales sa-si asume faptele.
4. Nu inteleg de ce pravalesti peste mine o galeata de hormoni dracesti, dar probabil simti nevoia sa te eliberezi de propria neputinta. Te inteleg. Omeneste, te inteleg. Nu poti si cand nu poti ai complexe.
De ce mi-e antipatica generatia noua?
- pentru ca nu e in stare sa rationeze corect, sa vorbeasca fluent, e iubitoare de {deci, sincer, gen}, nu mai citeste, e superficiala, e obraznica etc. Nu toti, e adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ywar):

Te contrazic.
Google-ul este o platforma perfecta pentru educație si acumularea de cunoștințe într-un mod foarte accesibil și rapid.
Dorinta de cunoaștere este de nestramutat in fiecare generație.
Omul, în general, este o ființă curioasa, doar ca aceasta curiozitate este înfrânata de sistemul de învățământ romanesc care se fundamentalizeaza pe repetiție și obedienta fata de o autoritate, adica o moștenire a sistemului totalitarist prin care România a avut neșansa sa treacă.

Generatiile noastre sunt asemănătoare într-o privința:ambele conțin nulități needucate care nu vor sa progreseze în plan cultural, cu sau fără implicația școlii.
Dar diferenta fundamentala este individualitatea și libertatea de gândire a generației mele, libertate pe care voi nu ați cunoscut-o.
Învățați și citeati ce va punea sistemul pe tava.Un sistem comunist este colectivist, și modelează gândirea într-una rigida.

Crede-mă ca se citește.Cei mai mulți oameni pe care ii cunosc sunt interesați de lectura, de cultura, interesați de lumea în care trăiesc.
S-au debarasat de sistemul de învățământ romanesc și au început sa folosească tocmai acel sfânt google pe care tu îl desconsideri, împreună cu lecturile individuale, cărți fizice.(sau în format pdf)
Diferența majora rezida tocmai în individualitate și libertatea de gândire.
Ai fi surprins sa afli cât de inteligenți și culți sunt tinerii din ziua de azi.
Am un maxim respect pentru trecut și pentru batrani, sa nu se ințeleaga ca disprețuiesc societățile care au apus. Generația interbelica, a lui Mircea Eliade, generațiile care au adus contribuții majore în cultura românească.
Dar aceia n-au trecut prin rigiditatea caracteristica comunismului. Voi ați fost modelați de cea mai neagra perioada prin care a trecut România.

Tu te consideri foarte superior și nu este cazul. Oamenii ca tine se înscriu în categoria "asa nu". Adică "de ...2004 - 2205 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru imbogatirea vocabularului, citeste carti
Iar pentru balbaiala, exercitii de dictie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incearca sa.ti imaginezi conversatii la care trebuie sa iei parte. O poti face in oglinda uitandu.te exact in ochii tai. Contactul vizual e f important si cred ca te va ajuta. Iti va da incredere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ryanair8):

Multumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează