| iasmiiiiii77 a întrebat:

Buna, am 15 ani si as vrea sa ma mut de la părinți. Desigur ca am un motiv pentru care mi-aș dori lucrul acesta. In fiecare zi mama mea începe certuri banale si daca ii răspund cu cearta iese urat, dar si daca sunt calma si încerc sa evit certurile tot continua pana plec din încăpere in camera si încep sa plâng. Deja m-a epuizat psihic. După stresul de la liceu, vin acasa si ajung sa fiu stresata mai tare in loc sa ma relaxez si să-mi fac temele in liniste. As vrea sa știu daca as putea sa ma mut sau daca trebuie anumite acte si daca este nevoie de un tutorele legal in cazul mutării.

| TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

Asociatia Telefonul Copilului
Răspuns Apreciat de Editori
| psyclepath a răspuns:

Până la 18 ani nu ai cum să locuiești în altă parte, decât cu acordul părinților tăi. Nu există posibilitatea de a avea alt tutore legal decât dacă s-ar implica instituții ale statului cum ar fi DGASPC (protectia copilului).

Va trebui să găsești o cale să te înțelegi cu mama ta sau să mai aștepți până la 18 ani ca să te poți muta fără ca părinții tăi să aibă un cuvânt de spus.

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Desigur, se poate cere asistenta sociala la un Camin de Copii, (orfelinat), unde poti sta pana la 18 ani, inchis bineinteles si sub supraveghere stricta, alaturi de copii mici.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat