anonim_4396
| Anonim întreabă:


As vrea sa dau la facultatea de litere. Dar nu stiu sa aleg optiunile. Sa aleg doua limbi straine sau o limba straina si limba romana?

Voi cu ati ales si ce sfaturi mi-ati putea da?

Răspuns Câştigător
| thegatekeeper a răspuns:

Cred ca mai avantajos ar fi sa alegi doua limbi straine si limba romana, dar doar in cazul in care cunosti cele doua limbi straine la un nivel cel putin mediu, pentru a putea face fata si intelege cursurile si ceea ce ti se preda. Daca stii doar una dintre acestea, ar fi mai bine sa alegi Romana-Engleza/ alta limba straina. Eu sunt la Romana-Engleza din anumite motive, dar in alt caz, as fi ales cealalta optiune (de fapt, chiar am ales, dar m-am razgandit din motive personale). Mi se pare mai avantajos sa cunosti doua limbi straine la un nivel avansat, dupa terminarea studiilor, in special daca doresti sa-ti gasesti de lucru in domeniul respectiv.

2 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Alegi ceea ce crezi că te reprezintă. Dacă ai o mare slăbiciune, pasiune, pentru limbile străine, atunci, negreșit, optează pentru această variantă.
Dacă, îți place mai mult limba română, axează-te pe ea, ca limbă principală, si engleza secundară.

| Blamely a răspuns:

Eu zic să te gândești chiar tu, dacă te pricepi la 2 limbi străine, alege asta, iar dacă nu, alege limba la care te pricepi mai bine și româna.