| MirunaSunrise a întrebat:

Nici nu stiu cum sa incep...Am avut o relatie de 9 luni cu un tip pe care l-am iubit si inca il iubesc mult, dar ieri am hotarat sa ma despart de el. Relatia a fost putin complicata la inceput deoarece eu desi aveam 20 de ani, inca nu mai avusesem o relatie sexuala. Mi-am inceput-o cu el in momentul in care am simtit. Dupa catva timp incepuse sa-si dea intalnire pe tinder cu tot felul de tipe care, da, aratau mult mai rau decat mine, practic mi-a recunoscut ca nu cauta decat satifactie mai mare. Atunci a fost prima data cand m-am despartit de el. Apoi ne-am apropiat din nou dupa ce si-a cerut iertare si a incercat sa imi demonstreze ca el chiar tine la mine. M-a dus in multe locuri, inclusiv sa ii cunosc parintii. Ma asteptam ca tot timpul petrecut impreuna sa solidifice relatia noastra, nu a fost asa insa. A plecat 2 saptamani in alta tara loc in care iar a inceput sa foloseasca tinderul si sa intrebe unele tipe daca sunt de acord cu o aventura spontana. Da, il inteleg ca distanta e grea, dar nu ii inteleg inconstienta cu care trateaza lucrurile. Cu siguranta nu si-a dorit aceasta despartire pentru ca era disperat la telefon cand i-am spus ca trebuie sa vorbim. A fost de acord cu despartirea, dupa ce m-a intrebat motivul, asa cum a fost de acord si cu prima despartire desi a suferit mult.

S-au bagat foarte multi baieti/barbati in seama cu mine incercand sa poarte discutii, dar eu am stiut sa ma limitez la el, nu am incercat ca in tot acel timp cat el a fost plecat sa incerc sa ma culc cu altii care poarte chiar aratau mai bine decat el, pentru ca stiam ce simt. Ma simt ca un rahat, ma simt foarte prost si nu-mi vine sa cred cate eram capabila sa fac pentru omul asta, acum nu-mi doresc sa mai cunosc pe nimeni si nu mai am incredere nici in mine. Si tata a fot un curvar, iar mama s-a despartit de el in cele din urma, m-am saturat de situatia asta.

Nu stiu de unde sa incep, nu stiu si mi-e tare frica sa nu incerc sa ii mai dau sanse. Nu m-a inselat, dar daca ar fi avut ocazia ar fi facut-o, simt ca nu sunt in totalitate stapana pe decizia asta desi imi doresc sa tai toate radacinile acestei relatii.

Va rog sa imi spuneti si parerea voastra, as aprecia nespus sfaturile mature pentru ca am 21 de ani si am nevoie de ele...multumesc

5 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Si tu de unde stii ca chiar i-a parut rau si a suferit dupa despartire?
Sau de unde stii tu ca nu te-a inselat?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Vine vârsta în care începi să ai fiori. Atunci să zici: "Slavă Ție, Doamne, slavă ție". Și vine vârsta când descoperi păcatul, că te-a învățat cineva sau că a căzut mânuța unde nu trebuia, să zici: "Doamne, scapă-mă de păcat, că grele sunt urmările lui!".
De ce e păcat? Pentru că așa zice Dumnezeu. Dumnezeu a binecuvântat și binecuvintează bărbatul și femeia și unirea lor în Taina Nunții. Un om a lui Dumnezeu, Părintele John Breach, spune că deosebisea dintre bărbatul și femeia de după cununie și de dinainte de cununie e ca deosebirea dintre pâine și vin dinainte de prefacerea lor în Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.
Spun tinerii: nu este păcat să ai relații, este bine. spun tinerii,, nu este nici un rău – de la 18 ani se permite". relațiile trupești sunt o plăcere trupească,oferă încredere reciprocă,sunt o manifestare a maturității trupești, fizice și morale,Relațiile trupești întăresc dragostea,relațiile trupești sunt o manifestare a independenței, suntem liberi, avem dreptul să facem ce vrem,nu ne putem abține – fără relații nu e dragoste deplină,toți tinerii au relații trupești, sunt demodat dacă îmi păstrez fecioria, mă părăsește prietenul/prietena dacă nu întreținem relații sexuale, au fost situații în care nu am putut evita actul sexual dorit, (se începe cu un pahar de alcool, urmat de sărut, mîngîieri, mîngîeri în exces, aprindere trupească și urmează actul sexual)din prostie, adică pe negîndite, neplănuit.
Da, Relațiile sexuale înainte de înscrierea civilă și Taina Cununiei este păcat!
Omul avînd păcat, nu poate fi fericit aici pe pămînt și nu poate deveni fericit în veșnicie, împreună cu oamenii care au devenit fericiți: sfinții.
Vreau să fiu corect cu tinerii și să analizăm în parte fiecare argument  ,, Pro tineri".
Să vedem de ce este păcat să ai relații trupești înainte de căsătorie :
spun tinerii:,, nu este nici un rău – de la 18 ani se permite".
de ce de la 18 ani, poate de la 20? la 25 ani în general gîndești mai matur?!
dacă de la 18 ani se poate, înseamnă că orice  tînăr cu vîrsta de 18 ani, are voie să aibă relații, orîcînd cu oricine și oriunde? la această întrebare tineri nu mai răspund afirmativ.
multe plăceri trupești sunt, dar nu o să le încercăm pe toate. Nu suntem ca animalele, avem voință, măsură, rușine, și cea mai înaltă cauză – dragostea ! (nu pasiunea, ci dragostea, aceea care nu moare niciodată, dragostea cea care trăiește în suflet, nu în poftă! )
relațiile trupești oferă încredere reciprocă, Maturitatea este cînd ai familia ta, ești responsabil, ești de folos societății. Plus dacă încă nu ai avut relații la 18 ani, nu înseamnă că nu ești matur! poate chiar mai matur ca alții, care nu se pot stăpîni, care nu sunt informați și trăiesc numai pe reclame și senzații! Tinerii au dreptul să facă ce vor, numai că toate reclamele spun,, ești liber, fă ce vrei", dar nimeni nu spune,, Fă ce vrei, dar ești și responsabil !" Expresia maturității nu se vede prin faptul că faci ce vrei tu, ci că ești responsabil pentru ce faci tu.
dar oare cum trăiesc călugării și călugărițele, care toată viața și-o dedică lui Dumnezeu? ei tot sunt oameni și se pot abține. Deasemenea sunt o mulțime de fete și băieți care se păstrează curați, din respect față de ei înșine și față de Dumnezeu.

| angelcore a răspuns:

Stii, tatal meu e la fel asa ce te inteleg. Parerea mea e ca ai facut o alegere corecta sa te desparti de el, pentru ca daca era in stare sa te insele, nu mai putea vorbi despre dragoste. Daca tu poti sa reusesti sa nu fac sex cu nimeni si el ar fi putut. Nu trebuie sa iti pierzi increderea in tine totusi, poti sa iesi intr-o seara cu prietenele intr-un club, sa vezi ca esti atractiva, sa flirtezi putin, asa iti recapeti increderea in tine. Repet consider ca ai facut cea mai corecta decizie cand te-ai despartit de el.

| LoveMeBabyasdfg a răspuns:

Nu trebuie sa te mai împaci cu el.Sa iti spun ceva, eu si prietenul meu am avut o relatie la distanță timp de un an, venea o data la doua saptamani acasa, in timpul sesiunilor stătea si 3, dar niciodata nu a-a gandit macar sa ma însele.Acel băiat nu te iubeste oricât ti-ar spune el ca o face, vei suferi un timp, dar dupa o sa-ti fie bine. Sper ca te-am ajutat.

| RaulMdfk a răspuns:

Daca nu ai vreun copil cu el nu stiu de ce vrei sa te mai impaci cu el te-a inselat de 2 ori.