| ChocolateDroid a întrebat:



Am o prietena foarte buna caruia ii miroase gura. Noi ne vedem aproape zilnic si mereu ma deranjeaza acest lucru. Am incercat sa ii spun dar se va supara pe mine. Ce ar putea sa faca contra mirosului gurii? Poate are probleme cu stomacul dar daca va merge la doctor cum ii va spune : Doctore, imi miroase gura? Suna putin ciudat.
Cum i-as putea spune fara sa se supere.
Multumesc pentru raspunsuri :*

4 răspunsuri:
| Rayyy a răspuns:

Ah, si mie mi s-a intamplat asta, tot cu o prietena.
Eu am luat un pachet de guma la mine, luam cate o guma si o serveam si pe ea apoi.

| federerdinamo a răspuns:

Pai e complicat pentru ca se v-a simti prost. De obicei ca sa nu-ti miroase gura mesteci guma, sugi bomboane mentolate sau spray de gura cu aroma de menta sunt cele mai bune. Cumpara bomboane mentolate si ofera-i si ei una... dar nu spunandu-i ca ii miroase asa ca fapt divers.winking. Pentru ca astfel se v-a simti prost

| alinutza83 a răspuns:

Informatii generale: Respiratia neplacuta se datoreaza unor compusi volatili ai sulfului, produsi prin descompunerea de catre flora microbiana a resturilor alimentare de pe suprafata dintilor, a limbii, precum si din alte locuri retentive aparute in urma patologiei dentare: cariile simple sau complicate, gingivale (pungile false din inflamatia gingivala) sau parodontale, ale osului de sustinere a dintelui (pungile parodontale adevarate, manifestate printr-o carie osoasa). Mai apare si din cauza ingestiei unor alimente ca ceapa, usturoiul sau in urma consumului de alcool si a fumatului.

Combatere
Cel mai la indemana mijloc este igiena orala riguroasa, aceasta implicand nu numai periajul dintilor dupa fiecare masa, dar si al limbii, care datorita morfologiei sale, retentioneaza resturi alimentare si bacteriene, in special pe fata sa dorsala, catre baza. Nu trebuie uitate ata dentara sau apa de gura. Important: periajul inainte de culcare e obligatoriu, pentru a indeparta resturile alimentare ce vor fi descompuse in timpul noptii indeosebi de bacterii anaerobe. In timpul zilei se poate folosi guma de mestecat, care pe langa efectul mecanic de curatare a dintilor si de stimulare a fluxului salivar contine si substante aromate. Tot in scopul curatirii mecanice si a stimularii secretiei salivare se pot folosi lichide in cantitati mai mari sau alimente tari (paine uscata), fructe si legume crude. Vizita la medicul stomatolog la cel putin 6 luni este esentiala. Numai medicul poate depista cariile interdentare, spatiile retentive rezultate in urma unor obturatii nefinisate sau a unor lucrari protetice incorecte, afectiunile parodontale care scapa ochiului pacientului. In aceste cazuri, desi exista o igiena riguroasa si cavitatea bucala pare sanatoasa, poate persista mirosulneplacut al gurii - respiratiei. Folosirea apelor de gura, a spray-urilor sau a gumelor aromate doar mascheaza mirosul neplacut pentru o perioada de timp, insa nu il si combat. Doar tratarea afectiunilor orale duce la combaterea afectiunii. Daca medicul decide ca aceasta nu e o consecinta a problemelor de sanatate a cavitatii bucale, atunci se impune o vizita la un medic specialist generalist.
REZOLVAREA mai simpla in cazul tau:
Cumpara guma de mestecat si imparte-o cu ea - mai subtil. Sau ii poti spune ca nu are dintii suficient de albi si ar fi ok sa schimbe parta de dinti. O puteti alege impreuna! Nu ar trebui sa se simta jignita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fii cu tact si pregateste-ti un text dinainte (scris sau verbal): Vorbeste lumea ca ai carii sau probleme de stomac, acum ca am auzit de la vreo doua colege, am fost mai atenta si imi pare ca ai sigur o problema de sanatate, daca vrei te insotesc la medic sa-i explicam impreuna. Stomatolog, ORL sau medicul de familie. Vivat prietenia!