| IonutPetre12 a întrebat:

Ce calitati imi trebuie ca psiholog? Cred ca am un avantaj destul de mare,nu-mi place sa vorbesc despre mine, imi place doar sa ascult.Ce cursuri, carti credeti ca m-ar ajuta?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Ioanaange a răspuns:

Nu stiu ce cursuri sau cărți te-ar ajuta, dar iti spun ce calități as cauta eu, în calitate de client, la un psiholog.
Psihologul trebuie sa fie o persoana disponibila emoțional, dacă ai problemele tale nerezolvate, dacă tu nu ești în armonie cu tine insuti, atunci nu vei fi disponibil la problemele celor din jur. Gandeste-te ca omenii vin la tine ca să se descarce, pentru câteva ore vor muta la tine povara lor iar tu va trebui sa fii capabil sa privești obiectiv și lucid problema. De exemplu un psiholog care are probleme cu partenerul de viata nu va fi obiectiv cand va discuta o problema asemănătoare cu cea pe care o are, pentru ca va fi subiectiv. Același lucru se întâmplă și cu fricile, un psiholog care se teme de întuneric nu va putea convinge pe nimeni ca teama lui e irationala. Deci mai întâi ne rezolvam problemele noastre, găsim echilibrul, apoi ii ajutam și pe alții.

Apoi psihologul trebuie sa fie o persoana optimista sau măcar sa nu fie pesimista. O persoana care te va ajuta sa vezi binele din orice rau, nu vreau sa merg la psiholog cu o problema și sa ma întorc cu 3. Gandeste-te la tine, ești mai degrabă optimist sau pesimist?

Un psiholog trebuie sa știe sa lucreze cu oamenii, dacă ești o persoana timida, sau introvertita este greu de crezut ca vei putea sa îl faci pe cel de lângă tine sa se deschidă. Imagineaza-ti ca esti singur intr-o camera cu un pacient căruia ii este rușine sa vorbească. Stati amândoi în tăcere pentru ca si tu ești timid și nu vrei sa pari insistent? Cu siguranță nu.

Un psiholog bun trebuie sa stăpânească bine cuvintele. Sa găsească exprimarea, frazele și sa cunoască intensitatea fiecărui cuvânt pentru ca ele sunt armele prin care ii vindeci pe cei ce vin la tine. Cum te descurci cand esti pus în situația sa vorbești liber? Iti găsești ușor cuvintele? Îti place sa povestești? Sa faci comparații?

Un psiholog bun trebuie sa fie pasionat de ceea ce face. Nu te face psiholog daca motivația ta sunt banii, statul social, sau pur și simplu dacă ți se pare ca suna bine sa fii psiholog.

5 răspunsuri:
| Ramo137 a răspuns:

Terapie cu tine e cea mai folositoare pentru a stii despre ce e vorba, si a-ti face o idee. Putini oameni au curajul si puterea psihica de a lucra cu ei, iti sugerez sa incerci. Oricum o sa fie cam obligatoriu terapia cu tine si in facultate. Dezvoltarea personala, vindecare de anumite traume, mici sau mari. Fobiile, trebuie sa fi apt si vindecat ca sa poti ajuta pe altii. Succes! happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să asculți pobremele a mii și mii de oameni. Așa am făcut eu.

| InYourMind a răspuns:

Cursuri? Carti? Glumesti sau te prefaci?
Poate facultăți.
Sau nu știai ca fără facultate esti nimic?

| IonutPetre12 explică (pentru InYourMind):

Pai pana la facultate, sa fiu pregatit

| InYourMind a răspuns (pentru IonutPetre12):

Vezi ca la facultate e posibil sa dai examen din materia de clasa a 10a.
Era ceva de la editura trei parca cu teoria cognitiv comportamentala în titlu sau ceva asemănător.