anonim_4396
| Anonim întreabă:

De ce imi merge pes-ul(pro soccer evolution) sacadat? si nu numai pes..cam toate jocurile... ieri mergeau excelent insa azi...ce as putea face?

11 răspunsuri:
| Supps a răspuns:

Da, procesorul, placa video, sursa etc. De fapt tot sistemul ar fi bucuros daca ar fi curatat. Si de asemenea stia faptul ca Windows-ul de pe un PC este recomandat sa fie reinstalat odata la 6 luni. Asta este datorita faptului ca Windows intr-un fel se "autodistruge" in timp.

Mai poti verifica in Task Manager pentru procese ce ruleaza in fundal si sa le opresti (doar pe cele inutile, ai grija ce faci).

| BTWIN a răspuns (pentru Supps):

Ce-i drept am un an si un pic de cand nu am mai instalat windows-ul...un adevar
alt adevar am curatat laptopul in decembrie
imi poti da un tutorial cu modul in care se instaleaza un windows 7 pe laptop? la win xp ma descurcam...si in task manager care ar fi procesele inutile?

| Supps a răspuns (pentru BTWIN):

Pe Windows 7, procesele ce nu le opresc niciodata sunt:
dwm.exe
taskhost.exe
winlogon.exe
wininit.exe
svchost.exe

In rest nu sunt esentiale, dar de exemplu, daca ai Firefox deschis eu zic ca nu o sa-ti opresti singur firefox.exe.

Cat despre instalarea Windows 7 pe laptop habar nu am, eu folosesc desktopul si tableta, nu-mi plac laptopurile, dar presupun ca procesul este acelasi. Intri in BIOS (difera in functie de ce marca de laptop ai), setezi CD-ROM-ul ca First Boot Device in Boot Order, apoi introduci Cd-ul, apesi F10, salvezi si iesi. Se restarteaza laptopul singur, cand iti apare acolo ca a detectat CD-ul (o va face doar daca CD-ul este bootabil) apesi pe o tasta oarecare si instalarea incepe. Apoi instructiunile sunt simple, nu e la fel ca la XP, daca incerci ai sa vezi ca nu e chiar asa greu. Eu am Windows-ul instalat de vreo 7 luni si deja dureaza 5 minute pana se deschide PC-ul si e gata de folosire. Uite aici un tutorial explicit: http://www.programecalculator.ro/......windows-7/

| BTWIN a răspuns (pentru Supps):

Multumesc.

| Supps a răspuns (pentru BTWIN):

E placerea mea.

| CinevaNou a răspuns (pentru Supps):

"Windows-ul de pe un PC este recomandat sa fie reinstalat odata la 6 luni. Asta este datorita faptului ca Windows intr-un fel se "autodistruge" in timp."

Cine recomanda asa ceva?straight face

| Supps a răspuns (pentru CinevaNou):

Toate comunitatile de utilizatori Windows de pe tot acest urias internet. De fapt Windows-ul nu devine mai incet si mai greoi in timp datorita lui, ci din cauza ca mai toti utilizatorii de Windows instaleaza tot felul de programe scrise in graba si prost implementate care afecteaza performanta deoarece ele sunt mereu incarcate in memorie. Daca tu te crezi destul de experimentat sa scapi de toate acestea (nu o simpla dezinstalare din control panel, nu e chiar asa usor), atunci nu trebuie sa reinstalezi Windows-ul regulat. Recomandarea asta e clar ca nu o face producatorul, ar fi concediat tot departamentul de marketing de la Microsoft daca ar face asta, ci toti utilizatorii de Windows care au gasit in reinstalare singura solutie.
Deschide un tab nou cu Google si scrie acolo: "windows gets " si ai sa vezi ca a 2-a sugestie este "windows gets slower over time", iar primul articol, chiar primul rezultat ti s-ar putea parea interesant.

| CinevaNou a răspuns (pentru Supps):

Si daca nu instalezi toate tampeniile gasite pe net mai are rost sa-l reinstalezi?

| Supps a răspuns (pentru CinevaNou):

Asta e clar ca nu, daca ai instalat doar programele pe care le folosesti, si nu tot junk-ul de pe net, atunci ar trebui sa ai destula memorie cat sa poti sta linistit, pentru ca nu e niciun program inutil care sa puna procesorul la "munca", iar procesorul se poate ocupa de chestiile importante, iar calculatorul iti va merge mult mai bine. Mai curata si tu registrii din cand in cand, defragmenteaza discul etc.

Totusi la o schimbare asa majora de FPS, daca zici ca mergeau excelent cu o zi inainte, ceva trebuie sa apese pe procesor si sa-ti ocupe ram-ul, iar jocul sa nu aiba destul loc sa se execute. Atunci cand te joci inchide toate celelalte programe (browserul, messenger-ul si alte programe ce mai folosesti tu), asta va creea mai mult loc in ram si mai multa putere de procesare alocata jocului.

| sakki a răspuns:

Foarte simplu procesorul tau este necuratat cum trebuie si are probleme cu racirea!

| Robert_Stoian_1993 a răspuns:

Si eu am aceeasi problema. am procesor i5 3.2 gb placa video nVIDIA 630 gt 2gb 8 gb ram. si imi sacadeaza toate jocurile.Pe windows 8 i-mi mergeau perfect... dar se ducea hardu numai la 100%. dar pe windows 7 i-mi merg toate jocurile sacadat":fifa 13 fifa 14 pess 15