| Georgemy2 a întrebat:

Salut, ce credeti ca ar trebui sa faca copii ce au nume stanjenitoare de familie iar colegi de clasa/scoala rad de ei?

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Salut! Eu am numele Caldararu.
Acum sa-ti prezint istoria mea. Bunicul si bunica s-au casatorit la Bucuresti cu toate ca locuiau in Valcea.Acolo s-a petrecut o incurcatura si in loc de numele de Constantinescu au primit Caldararu.Atunci costa mult sa-ti schimbi numele (din cate mi-au explicat) asa ca l-au lasat asa.
Asa ca fratii bunicului meu sunt Constantinescu dar el este Caldararu cu toate ca numele celuilat bunic este Țenea.Deci uite cum un copil cu parinti blonzi (eu sunt saten inchis dar mai am si suvite blonde)A ajuns cu numele de Caldararu.(pe care unii il considera nume de rrom).
Acum, dupa ce mi-ai auzit povestea uite sfatul meu pentru tine.Nu pune la suflet.Toti profesorii care isi strigau elevii pe numele de familie pe mine ma strigau numai Cătă sau Andrei deoarece au vazut că nu imi pica bine.
Deci nu pune la suflet si sa stii ca nu avem ce sa facem cu numele acestea.
Incearca sa faci ca mine.Inveti foarte bine si faci impresii bune profesorilor pentru a fi laudat la alte clase.Nimeni nu m-a strigat in 4 ani pe numele de familie la scoala decat atunci cand se facea prezenta.
Stiu ca suna rau ce am spus dar exista si oameni cu situatii mai rele.Doamna mea profesoara de franceza se numea Ciuperca, iar cea de romana Burtă. Deci eu am fost norocos.
Iti urez succes si incearca sa nu pui la suflet tot ce zic colegii tai deoarece intr-o zi o sa ajungi sa fi mandru/ă de numele tau.

Daca nu era despre tine postarea atunci sa stii ca imi cer mii de scuze.

| Georgemy2 explică (pentru RainmakerX):

Multumesc mult, esti mai norocos ca mine, eu am 4 nume, doua de familie si doua mici, printre care unul de familie Curcă

7 răspunsuri:
| AtateaConditii a răspuns:

Daca e numele de familie nu au ce face, trebuie sa se apere. Daca e numele mic, sa lupte si sa-l schimbe din acte.

| Medema a răspuns:

Cum poate sa te cheme, stiu un ungur pe care in cheama "Iosug"...asa ca ..esti norocos

| vocea a răspuns:

Amice, ar trebui sa nu fie bagati in seama, plus ca nu copilul si-a ales numele, iar numele lui este o mostenire care o duce mai departe nu conteaza cine esti sau cum te cheama conteaza ce faci,

Răspuns utilizator avertizat
| Ruxandra15 a răspuns:

Sa nu-i bagi in seama. La mine numele de familie e Loga si de multe ori lumea rade ca vine de la Logan asa si? Dai naibii ca nu tu esti prost ei ca nu stiu sa lege 2 cuvinte.

| bluestrawberries a răspuns:

Nu te stresa, colegii tai sunt nesimtiti si poate si prost educati.happy