| GicaGigekGica a întrebat:

Salut! Eu sunt mai timid si am o frica de a vorbi cu persoane cu care nu prea am mai discutat sau pe care nu le cunosc. De obicei sunt deschis cu persoanele foarte apropiate cum ar fi colegii de scoala, prietenii si familia. Dar daca am un prieten apropiat cu mine dispare toata frica asta de a comunica cu alte persoane, ca si cum eu as depinde de cineva. Vreau sa fiu mai deschis, ce as putea face?

Răspuns Apreciat de Editori
| AdelinaIulia a răspuns:

Incearca sa faci voluntariat. O sa intalnesti persoane noi cu care va trebui sa comunici. Initial o sa fie ciudat, dar usor-usor vei prinde incredere in tine si te va ajuta enorm. Eu asta am facut, iar acum nu mai sunt timida ca inainte si am observat ca si gasesc mult mai multe subiecte de discutie cu oricine.

2 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Asta o rezolvi doar vorbind tot mai mult și cu cât mai multe persoane noi

| AleXMihai696 a răspuns:

Si eu am problema asta, pe langa prieteni ma simt deschis si nu am vreo problema cu comunicarea. Sunt timid, si imi este frica de respingere. Eu de obicei incerc cu subiecte usoare, ce faci, cum esti, etc, si apoi incearca sa dezvolti discutia, cateodata fac asta. Chestia e ca, in fata telefonului nu am probleme.