| Razvan500Raz500Razvan a întrebat:

Salut, funda!
Ce trebuie sa stiu inainte sa investesc in crypto?
Cum pot face profit din asta?
Care este cel mai bun plan pentru a investi in crypto si a face un profit decent din asta?

Răspuns Câştigător
| Dintrebare a răspuns:

Cel mai important e sa stii ca aceste investitii se fac pe termen lung. Daca ce te astepti de la criptomonede e sa iti aduca castig dublu dupa o saptamana, inseamna ca te focusezi pe speculatie si suta la suta o sa ajungi sa pierzi bani. Dar daca vrei totusi sa te implici eu as sugera sa iti alegi o moneda in care vrei sa investesti. Alege una care nu e foarte scumpa, deci nu lua bitcoin. Mai degraba alege ethereum sau daca vrei sa te si joci putin, dogecoin. Si uita-te la un grafic al evolutiei monedei respective in ultimii 3 ani, in ultimul an, in ultima luna, etc. Fa-ti singur o analiza sa vezi cum a urcat si scazut pretul si daca vezi ca e pe un trend ascendent, atunci asteapta sa scada si cumperi cand e mai ieftin. Incepe cu sume mici. Ideea e sa bagi banii si sa uiti de ei. Nu stai zi de zi sa vezi cum cresc si scad ca te ia capul. Piata e foarte volatila. De pierdut banii nu ii pierzi decat daca vinzi cand te sperii ca au scazut mult. Oricum, cum am mai zis deja, cand sunt in scadere nu le vinzi orice se intampla. Incepi sa le vinzi doar dupa ce te-ai informat super bine si ai prins un pic de exeprienta. La fel e si cu tranzactionatul de actiuni. Si inca o chestie: nu te lasa influentat de cei care exagereaza cu opinii, ba sa nu cumpari ca pierzi banii, ba sa cumperi ca ajungi milionar. Piata cripto nu va cadea pentru ca deja sunt super multi bani investiti. Ca sa cada trebuie ca toata lumea sa scoata banii, ceea ce nu o sa se intample. Nu ma mai lungesc cu explicatii, gasesti pe google oricum orice vrei sa afli. Cumpara putin si precaut, nu investi sume mari si o sa fie ok. Sper ca explicatiile mele au fost utile.

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu exista plan
exista noroc
piata crypto este extrem de volatila, trebuie doar sa fii pe faza

| sierra1 a răspuns:

Nu pari a fi unul cu aptitudini in așa ceva, mai bine concentrează-te in a finaliza ce e la indemână

https://www.tpu.ro/......e-la-sala/

| Razvan500Raz500Razvan explică (pentru sierra1):

Se pare ca nici tu nu ai aptitudini in a da raspunsuri relevante

| sierra1 a răspuns (pentru Razvan500Raz500Razvan):

Uite ce probleme lumești GRAVE ai și tu umbli după cai verzi vopsiti in criptomonede

https://www.tpu.ro/......-de-multe/

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ti-am dat mesaj privat.

| Frank51 a răspuns:

Trebuie să înveți piața, să stai măcar o luna două cu ochii pe ea, să vezi cum crește, cum scade, și să vezi ce o influențează. Apoi când scade la un nivel destul de mare, investești, asa cum a scăzut acum 2 săptămâni.

| johnnny123 a răspuns:

Trebuie sa stii ca investitiile in crypto sunt extrem de riscante pentru ca valoarea criptomonedelor este foarte volatila. Nu ai de unde sa stii daca in urmatoarea luna vor creste cu 50% sau vor scadea cu 50%.

Pune-ti singur intrebarea: "Cat de sigura este investitia intr-o chestie a carei valoare poate fi influentata radical printr-un singur tweet al unui miliardar?". Daca Elon Musk se trezeste cu fata la cearsaf si scrie ceva rau de bitcoin, valoarea scade cu 20%.

Dupa parerea mea, cel mai bun plan este sa nu investesti deloc. Al doilea cel mai bun plan este sa nu investesti decat banii pe care-ti permiti sa-i pierzi.

| Adrian5575 a răspuns:

Trebuie sa stii ca este foarte riscant si ca aproximativ 80% din investitori, pierd bani.