| Al3csandruta a întrebat:

Fetelor cum fac sa scap de cosuri? De o vreme imi tot apar pe fata.Am incercat creme, masti, tot felul de tratamente dar nimic nu a functinat.Ma puteti ajuta? Dau funda

Răspuns Câştigător
| hideaway a răspuns:

Cei mai mari ghinonisti sunt adolescentii, insa nici adultii nu scapa de problema cosurilor, o consecinta nefasta a tenului acneic. Acneea apare, in general, pe fata, gat, decolteu, spate, umeri si brate, aici fiind cele mai multe glande sebacee. Iata cum le poti combate in mod naturist, fara a face apel la multitudinea de creme si lotiuni existente in comert, care uneori fac mai mult rau decat bine:

1Argila verde este cunoscuta datorita gradului mare de absorbtie a uleiurilor, substantelor toxice si a impuritatilor din piele. Poti face o masca amestecand pudra de argila verde cu putin apa. Aplica pe fata si lasa sa actioneze 20 de minute. Clateste cu apa calduta. Pentru un efect maxim, poti pune sucul de la o lamaie ori cateva picaturi de otet.

2Aloe Vera, asemenea argilei verzi, curata excesul de ulei din piele, fiind recunoscuta de dermatologi ca unul din cele mai bune moduri naturale pentru a scapa de acnee. Dupa ce ti-ai curatat fata, aplica putina pulpa de aloe vera direct pe zona afectate de cosuri. Dupa 20 de minute spala-te pe fata cu apa calduta si aplica o crema non-grasa, specifica tenului gras.

3Portocale si lamai. Pe langa gustul bun si aportul generos de vitamine C, cele doua fructe pot combate cu succes cosurile. Cea mai simpla arma contra acneei sta in sucul unei lamai, aplicat direct pe? problema? Dupa 30 de minute, poti indeparta sucul clatind cu apa calduta. Daca ai in casa o portocala, rade coaja si amestec-o cu putin apa. Compozitia rezultata trebuie sa actioneze in zonele afectate timp de 20 de minute.

4Castraveti si rosii. Nu, nu facem o salata, ci o masca-minune care te va ajuta sa scapi de cosuri. Rade un castravete, pune-l pe fata si asteapta 15 minute. Este un tonic excelent si te ajuta sa previi aparitia cosurilor si a punctelor negre. Poti diminua aspectul inestetic al unui cos inflamat cu ajutorul unei simple felii de rosii. Are efect antiinflamator si calmant.

5Ceapa si usturoi. Pe langa faptul ca ne feresc de boala, cele doua legume lupta cu succes impotriva cosurilor. Taie un usturoi in doua si freaca-l de zonele afectate. Daca ceapa iti este mai la indemana, fa un piure si aplica-l o data pe saptamana.

6Albus de ou. Foarte bogat in proteine, albusul unui ou are capacitatea de a absorbi grasimea si de a curata tenul. Separa galbenusul de albus, bate albusul spuma si aplica-l pe fata. Lasa sa actioneze 15 minute si apoi clateste cu apa calduta.

7Infuzii de plante. Puneti la fiert plante recunoscute in combaterea acneei (echinacea, rozmarin, patrunjel sau marar). Dupa ce a dat in clocot, acopera-ti capul cu un prosop si stai cu fata aplecata astfel incat vaporii infuziei sa iti ajunga pe fata.

8Dieta sanatoasa. O mare influenta asupra modului in care arata tenul o are alimentatia. Renunta la condimente, grasimi, prajeli si mancare de tip fast-food. Asigura-te ca incluzi in mesele tale multe fructe si legume, in special cele bogate in zinc, si consuma multe lichide.

| Al3csandruta explică (pentru hideaway):

Crede-a consum multe lichide si desi ador mancarea fast-food,o mananc doar ocazional, si iubesc fructele, deci nu ar fi o problema

8 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:


ACCNEEA

Acneea este cea mai comună afecţiune cronică a pielii, care se caracterizează prin inflamarea glandelor sebacee şi a foliculilor piloşi. Potrivit studiilor, aproximativ 6 din 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 12-14 ani suferă de acnee, iar acneea devine o afecţiune tot mai jenantă odată ce tinerii încep să se preocupe de aspectul lor.

Cea mai frecventă formă de acnee este cea juvenilă, care afectează aproximativ 80% dintre adolescenţi. Alte forme de acnee sunt acneea rozacee ce se observă mai ales la femeile care au trecut de vârsta de 40 ani, iar acneea neonatala care afectează nou-născutul, însă nu durează mai mult de câteva luni.

Tratarea acneei trebuie luată în serios şi trebuie făcută ţinând cont de sfatul specilaiştilor. Pentru a afla mai întâi cauza care a provocat boala şi apoi face toate demersurile pentru a o şi trata, deoarece se spune "acneea netratată poţi să o ai toată viaţa". "Puţine sunt cazurile în care acneea se vindecă de la sine şi comparativ cazurile de acneea tratată şi vindecată sunt mai puţine decât cazurile cu acnee tratată şi nevindecată. Din punt de vedere medical acneea poate fi considerată vindecată doar după 2 ani de tratament. Tratamentul începe cu o investigaţie completă, ceea ce înseamnă un set de analize medicale, endocrnologice, recoltarea din pustule, exudate nazale, după care urmează tratamentele cosmetice personalizate, specifice fiecărui caz în parte. Fiecare pacient trebuie să facă o diagnosticare a feţei, după care i se explică de ce tratamentul poate dura atâţia ani, fiind vorba în primul rând despre schimbarea stilului de viaţă şi mai apoi de tratamentele cosmetice personalizate. Durata primei investigaţii cu primirea rezultatului durează o lună şi jumătate. La o boală ca acneea care odată instalată poate rămâne zeci de ani pe faţă sau corp, trebuie luat în considerare timpul de când o avem. Nu există tratament minune, iar dacă există acneea revine.

Acneea se poate vindeca prin produse naturale, din gama Magiray, produse 100% naturale: frunze de akai, aloe vera, gel de Malva, cafea, cruşin de mare, extract de goji, antibiotic natural din plante tocate şi pire natural din fructe: kiwi, sabra (fruct de cactus), portocale, alge marine, rodie, caise.

Astfel, pacentul trebuie să ţină cont de partea medicală a tratamentului, apoi de cea dermatcosmetică, pentru că scopul este ca atunci când se va termina tratamentul, acneea va fi complet vindecată, iar urmele lăsate de aceasta practic să nu mai existe

| ifets a răspuns:

Incearca infuzie cu ceai de musetel,sa folosesti sapunul Dove de doua ori pe zi(este foarte bun pentru cosuri,l-am folosit si eu si a functionat,acum depinde si de ten) sau poti folosi o solutie care se gaseste in farmacii, se numeste Zinnerit si este foarte buna si eficienta, dupa doua saptamani de utilizare se vad rezultate. Sper sa-ti fie de foloswinking

| On3St4r a răspuns:

Pai este normal sa-ti apara cosuri, de la o varsta (10-18).Depinde si de tenul fiecaruia.Totusi ca-sa mai scapi din ele sa continui cu tratamentul.

| JojoMuc a răspuns:

Lasa sa treaca de la sine.
Asta inseamna ca te maturizezi tongue

| danubivol a răspuns:

Ea un cub de gheata si maseaza cosul vreo 2 minute sau poti lasa o lingura in congelator si apoi scotindo masezi cosul

| lorr a răspuns:

Si eu am aceeasi problema, dar mi-a luat mama o solutie care se numeste ZINERYT. E foarte buna. Eu una nu mai am nicio problema cu punctele negre sau cosurile. Solutia o poti gasi in farmacii. Sper ca te-am ajutat

| Ledy80 a răspuns:

Incearca cu tinctura de galbinele, se gasesc in farmacii si te ungi cu boromed e un fel de crema.