anonim_4396
| Anonim întreabă:

Amo centrala Ariston cares premium si nu stiu ce se intampla cu termostatul. L-am setat pe 22 grade, insa eu in casa am 25 de grade, iar centrala tot porneste caldura. Pe termostat nu apare iconita cum ca ar fi pornita căldura. Am incercat sa aduc termostatul la 21 de grade sa vad daca mai functioneaza cu centrala si mi.a pornit.o. Cand a ajuns la 22 de grade, cat am vrut eu, s-a oprit caldura. Peste 10 minute, a pornit iar caldura, dar termostarul nu imi arata acest lucru. De ce? Ce se intampla? Va rog, spuneti mi ce sa fac. Mulțumesc!

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ce termostat ai?
Daca e electronic, e posibil sa se fi defectat, da comenzi aiurea.
Daca este mecanic, atunci e posibil sa fie legat gresit.
Totodata e posibil sa fie defect de electronica din centrala.
Cheama pe cei care i-au facut verificarea sa rezolve problema!

| CristiMihaiu a răspuns:

Bună.
Temperatura pe care spui că o ai in casa este afisata pe termostat sau o masori cu un alt termometru?
In principiu centrala trebuie sa functioneze cat timp ai afisata pe termostat iconita, cu exceptia momentelor cand agentul termic din centrala a ajuns la temperatura pe care ai setat-o din centrala. (50 - 55 - 60 grade sau la cat ai setat-o tu)
Daca esti convins ca a pornit centrala (pe incalzire) fara sa ai iconita pe termostat, iti recomand sa chemi un specialist, o firma autorizata de service Ariston, pentru a fi sigur ca nu e nicio problema cu centrala.
Exista sanse sa ai probleme cu termostatul, dar testele trebuie facute de cineva cu experienta, nu iti recomand sa intervii la instalatie, este mai bine pentru siguanta ta si a familiei tale.