| Anonimmaaa888890 a întrebat:

Buna TPU. Ieri o porumbita si-a gasit loc pe pervazul geamului meu, iar astazi dimineata a facut un ou. Problema este ca bunica i-a pus un servetel sub ou si acum nu mai vrea sa stea sub el. Ce trebuie facut?

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Probabil se află la prima ei ouare și i-a dat drumul oului pe unde s-a nimerit. De obicei, păsările (inclusiv, porumbeii) isi aleg un loc retras, atunci când depun ouăle, care să le ofere siguranță. Va mai scoate si un alt doilea ou, după două zile, adică mâine (in a 17-a zi de la ouare, ar fi ieșit primul pui)
Acum, ce mai poți face...
Ia servetelul ușor si lasă-i oul, desi nu cred că se va mai așeza pe el. Normal era să-i pună niște iarbă uscată (paie) in jur, iar porumbiței, dacă-i trebuiau, știa să și le aranjeze in cuib (instinctul) Dar pe un pervaz, nu putea fi vorba de un cuib... Știu că voi ați vrut să îi protejati oul, dar nu cred că se va așeza pe el pentru că locul era nepotrivit. L-ar fi abandonat oricum.
Dacă iubiti păsările și vreti să găzduiți una la fereastră, atunci, mergeti la un magazin de tipul Animal Shop, Maxi Pet, sau pe la farmacii veterinare, că se vând cuiburi de-a gata... Și căsuțe din lemn, pentru păsări, o multime de modele. Odată achiziționat cuibul, trebuie doar să-l stabiliti la fereastra, încât sa-l asigurati cumva, ca să nu-l ia vântul. Și poate că, vreodată, un porumbel, vreo vrabie, vreo cioricăhee hee... va găsi locul care-i place (dacă deasupra cuibului se găsește si un acoperiș, unde nu ajunge ploaia)
De aceea, iti zic că ele isi caută un loc in siguranță, un loc care sa le apere de vânt, ploi, de oameni...PS: Mai era puțin și ăștia te-ar fi acuzat că nu ai sunat la 112, la cât sunt de înverșunați. big grin

| highheels a răspuns (pentru floresdemayo):

N-a avut grija de porumbita si trebuie pedepsit! A distrus o generatie! Politia locala, Politia animalelor nu se sesizeaza! Samd. Toate lucrurile, bune si rele laolalta le-am luat de la americani. Acum vreo 20 de ani ma uitam la tv cum vine Politia Animalelor in curtea omului si-i ia calul de sub nas ca vecinul l-a parat ca nu-i da toata ziua apa! Acum iaca ca au venit si la noi vremurile acestea. Sa mai zica cineva ca a disparut Securitatea! N-ai avut masca peste nari, numai pe gura ia tu de-aici 2000 de lei amenda! Om cazut pe strada, imbracat la costum, cu oameni care trec zeci de minute pe langa el si nimeni nu se opreste la el crezand ca-i beat cand el avea epilepsie...dar o randunica, cu aripile frante da bine sa-i dai ajutor si share...Un barbat le cumpara la cei trei caini in fiecare zi salam si biscuiti iar ai sai 5 copii mananca zilnic ludaie(dovleac copt)! NU ZIC SA NU IUBIM ANIMALELE, DAR OMUL SI VIATA LUI E PRIORITARA!

| floresdemayo a răspuns (pentru highheels):

" Trebuie pedepsit! A distrus o generatie!"

Nu mai exagera!

Eu mă bucur că avem Politia Animalelor., intr-o țară unde se chinuie, se abandonează, se spânzură și se ucid animale. În rest, fiecare e liber să iubească mai mult ceea ce vrea. Nu poți hotărî tu sau altcineva ce trebuie să iubesc mai mult! Eu sunt de partea animalelor. big grin

"Un barbat le cumpara la cei trei caini in fiecare zi salam si biscuiti iar ai sai 5 copii mananca zilnic ludaie(dovleac copt"

Astea unt doar bârfe de la colțul străzii. Am fi mai maturi, dacă nu am mai crede tot ce auzim.winking

| highheels a răspuns (pentru floresdemayo):

Fiind userul anului, aveam alte asteptari! Primele 3 propozitii sunt la misto frate...Iar faza cu ludaia, e chiar adevarata! mi-e frica sa dau numele ca la ce paratori avem, maine vine dgaspc la ei in vizita...si mai ia pe deasupra si pentru handicap dupa cei 5 copii, toti fiind saracii un pic dusi cu pluta! dovleacul copt e baza, ca e plin campul cu proiecte cu fonduri UE si lapte de capra! Se intampla in Romania noastra, nu stiu ce te surprinde! N-am scris doar de dragul scrisului. Problemele astea ar trebui rezolvate.

| floresdemayo a răspuns (pentru highheels):

Și dacă sunt userul anului, trebuia să fiu de partea ta? Uite că poate l-am primit pentru originalitate.

| highheels a răspuns (pentru floresdemayo):

Ori nu citesti tot ce scriu eu ori atat te duce capu! Tu singur te infunzi in rahat...aici e buna zicala Unde dai si unde crapa!

| floresdemayo a răspuns (pentru highheels):

Din moment ce ai inceput cu o insultă, restul nici nu mă mai interesează.
Sunt indivizi pe care trebuie să-i ignor, fie si virtual. Iar în ce privește capul, măcar il am. Tu, nu!

| Anonim a răspuns (pentru highheels):

Omul e cel mai prost animal si totusi e capabil sa isi aiba singur de grija
De aia protejam animalele, ca ele nu pot vorbi
Nu pot sa povesteasca ce au patit sau ce au nevoie

| highheels a răspuns (pentru floresdemayo):

Cred ca tu folosesti google translate la comentariile mele ca aberezi tare rau!

| floresdemayo a răspuns (pentru highheels):

Lasă băutura.

| floresdemayo a răspuns (pentru anonim_4396):

Bravo, Ketanim!

| highheels a răspuns (pentru floresdemayo):

Dumnezeu a facut multe pentru omenire dar a facut o singura greseala: I-a lasat pe prosti sa traiasca! PS cred ca tu raspunzi ''a lela" la toate intrebarile si te-au facut astia userul anului, altfel nu imi explic.

| floresdemayo a răspuns (pentru highheels):

Atunci, uită-te peste activitatea mea de pe site. Dar la câți retarzi și cârcotași sunt pe aici, ar trebui să se introducă și "categoria ofticaților"
Ți-am mai zis, las-o mai ușor cu băutura.

| highheels a răspuns (pentru floresdemayo):

Numai cand beau sunt tolerant cu prostii ca tine.

| floresdemayo a răspuns (pentru highheels):

Tocmai ai dovedit cum arată un idiot!

| highheels a răspuns (pentru floresdemayo):

Tu esti primul intre idioti, campionul idiotilor.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru highheels):

Userul anului este ales prin vot secret, direct si liber exprimat de catre useri la sfarsit de an!

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Parca ai fi nevasta mea, ea la fel zice. Și nu o data am fost neglijat, pentru ca o necuvintatoare avea imediata nevoie de ajutor. Dar nu îmi părea rău. happy happy happy

21 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Wow, bunica, care ar trebui sa aiba o varsta in care sa aiba o cultura generala MINIMA si sa stie ca NU e voie sa umblii cu puii de animale, daca le schimbi mirosul mamele ii refuza

acum, puteti face omleta

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Omleta
Pasarile nu mai stau pe oua daca le umbla cineva
Deci bunica ta a stricat tot
Rusinos ca are o varsta si nu stie asa ceva

| naibastiesialtceva a răspuns:

Ce? Dracu' stie ce ai scris acolo.

| Lorlor123 a răspuns:

Nu o sa mai stea pe ou.