Rezolvarea este foarte simpla: burlanul prin care fumul ajunge de la centrala la horn trebuie montat astfel incat sa coboare usor spre horn, astfel incat condensul sa nu se scurga niciodata in cazan. Nu numai ca nu va permite o ardere normala, dar acea smoala este si termoizolatoare, impiedicand incalzirea apei si scazand drastic eficienta cazanului. In plus umiditatea va produce rugina, care ii va scurta semnificativ durata de viata.
Solutia inclinarii burlanului inlatura efectul, insa trebuie umblat putin si la cauze. In primul rand, pentru o functionare optima, hornul trebuie sa fie suficient de inalt si de larg, in manualul de utilizare al cazanului vei gasi cu siguranta si precizari cu privire la aceste dimensiuni. Ca si regula generala, diametrul interior al hornului trebuie sa fie cel putin egal cu diametrul iesirii din centrala, iar inaltimea hornului trebuie sa depaseasca putin coama casei. Se recomanda de asemenea termoizolarea lui, in special daca este unul metalic, precum si protejarea impotriva precipitatiilor, cu ajutorul unei palarii (sau capac, cum vrei sa ii spui).
Se pare ca sunt probleme cu tirajul. Verifica sa nu traga aer fals cosul la imbinarea cu vechiul horn sau hornul sa nu aiba gauri prin pod, sau nu ai deschis admisia aerului in soba.