Întrebare recomandată |

Salutare, am si eu o mica (mare) intrebare! Acum 2 zile cand au fost ploile alea puternice insoțite de fulgere am zis sa scot centrala din priza sa nu dea in ea! Vorbesc despre o centrala cu tiraj fortat "brava digit"

A doua zi cand am bagat-o in priza totul bine si frumos, seara cand sa imi fac baie, lipsa apa calda! Prima data am crezut ca nu sunt gaze, am dat drumul la aragaz, totul mergea ok! Dupa cateva incercari de a o scoate din priza si de a o baga inapoi am observat ca din 10 incercari de a porni apa calda, 2/10 pornea flacara si totul era ok, restul de 8/10 nu da flacara!

Dupa ce am citit pe internet pe la alti buclucasi am dedus ca poate fi (ori de la un condesator/dioda/ piesele de pe placa electronica, ori de la sarmulita care da scanteie) dar mai am o nedumerire! Dupa ce o scot din priza si o las cateva ore bune, cand o bag in priza si dau drumul la apa calda am observat ca cere reset (E2) ii dau reset de pe tasta, porneste! Dupa ce opresc iar apa calda si o repornesc iar... iar o ia de la capat si nu mai vrea sa porneasca flacara!

Va rog din suflet, o idee si pentru mine? Bineinteles cei ce se pricep nu cei care isi dau cu parerea!Mulțumesc

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Apelează la un service autorizat!
Altfel, riscul e prea mare să faci mai mult rău sau poate chiar să provoci vreo explozie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Cand incercati sa rezolvati o problema electronica de orice tip, si nu aveti experienta, apelati intotdeauna la un service sau duceti aparatul in garantie daca mai e cazul.
2. Este foarte riscant sa reparati din auzite, ca altcineva avea probleme cu centrala a schimbat o dioda si gata mergea. E posibil ori sa vorbeasca prostii, ori defectul lui sa fie total diferit de ce aveti dvs.

Nu stiu exact ce tip de placa are centrala asta, dar poate fi si un defect la memorie, pur si simplu a uitat ce sa faca, ori la senzori. Eu am un prieten cu o centrala care imediat cum simte fluctuatii de presiune in reteaua de alimentare cu gaz intra in avarie, pe motiv ca centrala e fabricata in nu stiu ce tara unde nu exista astfel de fluctuatii. Rezolvarea lui a fost sa adauge pe senzor un comparator cu histerezis, care mareste pragul la care actioneaza protectia, in fine, nu el, un electronist.
Cel mai bine e sa chemati o firma specializata, sau sa intrebati la un service de electronice daca va poate ajuta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incearca sa cureti sonda ntc, este posibil sa fie colmatata, tocmai din cauza intreruperii alimentarii.
succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E2 este lipsa scanteie.Cheama un specialist.Si pentru viitor iti recomand un stabilizator tensiune.Sa ai si protectia electrica buna (impamintarea)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează