|

Vecinii de deasupra mi-au inundat baia de 3 ori. După fiecare inundație mi-au spus că au reparat dar in mai putin de 4 luni ei m-au inundat de 3 ori. Imi pica bucăți din tavan si s-a format igrasie. Cum ati proceda in locul meu?

Precizez ca am avut o atitudine calma si decență fata de ei la fel si ei fata de mine. Pot sa inteleg ca nu este vina lor, dar totusi nici a mea. Nu pot sa renovez pe fiecare lună.

Vi se pare ca as exagerata daca le-aș spune sa imi dea banii pe reparație?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca inundația s-a produs din vina lor, e obligația lor sa îți repare si tie.
Cel mai bine e sa faci o asigurare care a acopere inundațiile cauzate de apa de conducta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Problema in aceste cazuri, de regula, este un viciu ascuns in instalatie /constructie.
Pana ce nu se rezolva problema de baza, in fiecare luna te poti apuca de zugravit.

Solutia este sa chemi un instalator cu experienta care sa caute, identifice si sa repare problema, astfel ca alte inundari sa nu se mai intample.

Ca indiciu:
Cel mai des, asemenea scurgeri se intampla cand nu functioneaza (corect) sifonul de pardosea sau careva scurgere de canal este spart in podea. La fel, apa poate curge si langa pereti sau langa tevile care trec printre nivele.
Locul unde apare pe tavanul tau este un indiciu pentru localizarea defectului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exagerezi. Dar crezi ca ți-ar da? Fii sigur că nu. Poate doar prin judecată. Dacă aveau un minim de bun simț s-ar fi oferit până acum.
Și de ce zici că nu e vina lor?
Oamenii ăia chiar au chemat un instalator autorizat pentru a rezolva problema? Nu cred...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O dată îi poți înțelege, dar de trei ori să se repete faza e prea mult.
Eu aș face reclamație în locul tău, nu e normală situația.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti faci asigurare la apartament, maxim 550 lei/an aia babana cu asigurare civila mare si te doare stim noi unde cand te mai inundawinking indiferent ca ti se sparge tie o teava, etc.
Normal ca ii doare undeva si nu isi repara ca daca nu e de dat banutu merge treabawinking
Te inunda : suna la asigurator, in maxim 3 zile vine expertu sa evalueze paguba produsa, te despagubesc in maxim 1 sapt [ si nu suma modicawinking ] si nu ai treaba.
Or sa aiba vecineii treabawinking fara scandal, fara nervi, frumos si elegant.
Recomand Allianz Tiriac - super profesionisti oamenii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faci asigurare!
După inundație primești despăgubiri de la asigurator, iar asiguratorul îi dă în judecată și vor plăti cât nu face. După asta vor fi foarte atenți ce fac prin baie!
Eu așa am procedat.
Nu are rost să fii blând cu dobitocul. E chiar contraproductiv! Mintea lui e goală veșnic odihnită și orice ai spune nimic nu intră. Va reacționa în momentul în care va fi chemat la tribunal și ars la buzunar!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai cum sa nu fie vina lor daca peretele comun dintre ei si tine,tavanul, este inundat? Doar daca la randul lor ar fi inundati de celalalt vecin de deasupra lor...dar dupa cum reiese, din ce ai scris, ei te-au inundat, deci ei sunt vinovati.Asadar,ori ii ameninti cu Politia,faci plangere la Politie,ori Asociatia de Locatari daca mai exista asa ceva. Daca nu, ii poti da in judecata pe cale "amiabila", fara sa te certi si sa iti faci alte belele cu ei! PS:Ei "vorbesc frumos, tu vorbesti frumos"...dar tot buzunarul tau are de suferit, ti se pare normal?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru venividivici2017):

Nu are ce face Politia in acest caz.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate e vreo defecțiune pe la instalații și trebuie reparată de cineva careva se pricepe. Sau poate vecinii tăi au și plătit pe cineva să le repare țevile și dânsul a făcut treabă de mântuială. Și eu am avut de-a face cu Dorei din ăștia care repară de nu se poate.
În orice caz ei nu te inundă în mod intenționat deci nu e cazul să îi "pârăști" la poliție, așa ceva nu se face. Gândește-te că mâine tu inunzi vecinii de sub tine și ei se duc repede repede la poliție, ți-ar pica bine? Se poate rezolva și altfel, dar e nevoie de cineva priceput.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează