|

Vreau sa zugravesc casa cu verde inchis (in interior), intrebarea este mai intai dau un start de lavabil apoi dau cu vopseaua verde sau slefuiesc si dau 2 straturi de vopsea decorativa verde? Mai jos aveti si vopseaua, imi puteti explica si cum se prepara? Va rog frumos.

https://mathaus.ro/p/vopsea-email-danke-verde-inchis-075 -l/000000000011108455

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Cele doua straturi de vopsea de acoperire trebuie sa fie colorate uniform si INAINTE de aplicare, altfel suprafata va prezenta pete de culori.
Cumperi itreaga cantitate necesara de vopsea /pentru cele doua straturi + cca. 10-15% rezerva (pentru eventuale corecturi ulterioare, la nevoie), care le colorezi cu oxizi (coloranti) foarte uniform, amestecand da mai multe ori. Unele firme iti prepara amestecurile la culoarea dorita.

In functie de calitatea suprafetei peretelui, intai se curata suprafata, dupa care se fac reparatiile necesare.
Dupa repararea gaurilor si fisurilor - daca este nevoie - se trage un glet subtire, care se va slefui dupa uscare (minim 6-8 ore).
Peste suprafata astfel preparata se aplica o amorsa, ca suport de aderare pentru cele doua straturi de vopsea finala.
Vopseaua se aplica cu trafalet sau cu pompa pentru uniformitate. Primul strat se poate aplica chiar si cu o bidinea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asta nu este vopsea lavabila, pentru pereti, este email pentru fier. Ia-ti vopsea lavabila daca vrei sa faci asta dar este o culoare prea inchisa. Vei sta cu lumina aprinsa si in toiul zilei. Daca ai tot lavabila pe pereti, poti da mai intai o amorsa si apoi aplici doua straturi de vopsea lavabila peste ei. Mai intai faci reparatiile, daca ai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu inteleg daca e vopsea d-aia lucioasa de calorifere, sau e ``lavabila``. Daca e ``lavbila`` exista 2 variante: in functie de puterea de acoperire, trebuie sa razui ce ai pe pereti sau nu. Depinde ce ai. Daca ai tot var, trebuie sa dai cu amorsa ca sa pregatesti peretele. Dupa ce dai cu amorsa, lasi macar 4 ore sa se zvinte, apoi aplici lavabila. Un strat sau doua, in functie de puterea ei de acoperire, dar si de priceperea ta. Iti mai trebuie un trafalet cu rola, ca sa nu lase urme si sa lucrezi rapid, impreuna cu tavita de trafalet. Instructiunile sunt pe cutie, unele se dilueaza cu apa, altele nu. Daca e de diluat, se dilueaza separat in alt vas, tip caldare. Bagi trafaletul in cutie, apoi lasi surplusul pe tavita, in zona speciala, ca sa nu curga.
Ti-as mai recomanda sa schimbi culoarea, verde e culoarea celor bolnavi, care cauta vindecare.
Un mov sau un mov spre roz, diverse nuante de mov te ajuta cu potenta happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fara amorsa unele lavabile nu prind. Nu fac aderenta cu vechiul perete.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează