| RAY a întrebat:

AM o dilema existentiala nationalism,traditie vs globalorizare, progres?

7 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Progresul e relativ. Deja mi se pare propagandistic când ne referim la un progres general.

| Wr3nch a răspuns:

Globalizare si progres. Nationalismul si traditia duc la razboaie si conflicte.

| RAY explică (pentru Wr3nch):

Ciudat e ca grupuri mari de persoane care traiesc de multe secole intr o alta civilizatie si nu au progresat cu nimic, ori trebuie ca educatia sa porneasca din tara natala sau e vb de genetca

| Apokales a răspuns:

Cam toate, dar depinde in ce doza. Nu ai cum sa scapi de progres si globalizare cum nu ai cum sa scapi de formarea unor noi grupuri, adica de nationalism. La capitolul traditie se formeaza traditii noi. Pana acum 30 de ani nu aveai fasolea cu ciolan de 1 decembrie, auzeam chestia asta la TV. Interesant, nu?

| StrongHeart a răspuns:

Nu e o chestiune de preferinte. Globalizarea, cu aspectele sale bune, dar si rele e pur si simplu inevitabila. Mai ales cu ajutorul sau din pricina expansiunii internetului si a erei informationale in care traim.
Este doar o chestiune de timp.
Cat despre traditii, unele sunt chiar frumoase si isi au locul, iar altele nu.
Eu as vrea sa traiesc intr-o lume, fie radical nationalista, fie complet globalista, nu amestecu asta afurisit, te pozezi pe Instagram in trenning si pantofi pe ulita, mananci pateu si covrigi si te uiti la Netflix sau iti faci casa de chirpici cu antena prin satelit.
Eu cred ca nu trebuie uitat cati bani au investit americanii dupa razboaie in dezvoltarea tarilor vestice din Europa, dar nici atrocitatile comise de rusi si de turci sute de ani pe pamantul romanesc. Adica sa nu uitam de unde venim, ca singurul prieten ne-a fost soarele care ne lumina ziua si pamantul care ne-a dat roade, sa nu uitam muzica, horele, imbracamintea specifica, sunt chestii sacre, care ne-au tinut poporul in viata sute de ani, sa nu ni se para tot ce e in vest e miere si lapte, uitand ce tara frumoasa avem, ce relief, ce peisaje, istoria si cultura noastra nu trebuie date la o parte, ca nu suntem un neam de neciopliti cum ar vrea unii sa credem ca sa ne dezbine.
Dar nici sa nu cadem in extrema cealalta, sa credem ca romanii sunt buricul pamantului si sa ne intoarcem la secera si la ciocan. Sa ne bucuram de ce ne ofera progresul tehnologic, dar sa nu uitam si de istoria, cultura si in general de spiritul romanesc.

| Theo94 a răspuns:

Globalizare, progres, sa fie implementate treptat, se se ia cele mai bune decizii, strategii in directia aia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Globalizarea e un procedeu de procesare a oilor cu efect de turmă. Cele rătăcite caută identitate prin naționalism și tradiție în timp ce progresul se desfășoară cu pace în război prin necesități și lipsuri. Conform influențelor ce corespund categoriilor de ființe vii și urmărind atent treptele evolutive sau involutive de-a lungul timpului, putem presupune un parcurs. și tot prin absurd să n-avem încotro.