Buna TPU,
Am reusit sa-mi gasesc grupul cu colegii de clasa a 9 a doar ca sa realizez ca ei se cunosteau deja si eu nu cunosc pe nimeni. Situatia e destul de penibila pentru mine, stau si ma uit cum ei glumesc si cum vorbesc. Cum as putea sa ma integrez si eu in randul lor si sa ma fac observata?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| unu3doi2trei1 a răspuns:

Prin asta trecui și eu anul trecut, când am intrat în clasa a 9a, cu diferența că știam o singură persoană cât de cât, că altfel nici grupul de whatsapp nu îl găseam.
Ce pot să-ți spun e să nu te stresezi în legătură cu asta. Te vei integra treptat, așa că nu te teme! Analizează-ți colegii, ca să știi cu ce fel de inși ai de a face, ca să știi cu cine să nu te iei în gură, pe cine să nu deranjezi, superi (la început mai ales) că-ți vor face viața un calvar în colectivul acela și îți pot compromite toate șansele de integrare (trist, dar asta-i adesea dacă nu mereu realitatea), cu cine te-ai înțelege, în ce grupuleț te-ai potrivi cel mai bine (oricât de unită ar fi o clasă, tot vor exista grupulețe). Vorbește când prinzi ocazia, atât față în față cât și pe grup, până începe școala tocmai bine.
Acceptă dacă ești invitată undeva, dacă iese toată clasa, du-te și tu. Și nu sta toată ziua cu ochii în telefon, căci îți scade șansele.
Foarte important: AI RĂBDARE!

3 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Buna! La fel cum m-am integrat si eu in aceasta comunitate minunata, prin comunicare si persistenta laughing. Ca un sfat sa te integrezi mult mai repede, la inceput vorbeste cand trebuie, iar apoi vei avea parte de mai multe actiuni in care sa fi invitata direct sau indirect in comunicare, prin urmare, in colectiv.

| Ineys a răspuns:

Greu de spus. Un inceput bun este sa-ti faci un prieten, doi, si usor usor sa te imprietenesti cu toata lumea, poate prin intermediul lor. Incearca sa observi ce ai in comun cu fiecare. Daca aveti un grup online, d-asta pe Whatsapp sau Facebook, etc, in care vorbiti incearca sa spui ceva acolo ce le-ar atrage atentia celorlati, etc.

| AlexandraAlexAlex282901943727828291919192938 explică (pentru Ineys):

Problema este ca eu nu sunt nici cea mai încrezătoare persoana, nici cea mai interesanta asa ca nu stiu exact cum sa atrag atentia asupra mea si tind sa trec neobservata