| collapse2001 a întrebat:

Am 17 ani si am o intrebare in legatura cu trecerea vietii, care ma macina de cateva zile si ma face sa ma deprim, sa nu-i mai vad sensul. Imi este frica sa ajung la batranete, probabil, o sa am si o nevasta, foarte putin probabil prietena actuala pe care o am acum, dar sper ca imi voi gasi odata si odata jumatatea cu care sa imi petrec tot restul vietii. Aceasta, dupa varsta de 55 de ani, n-o sa mai fie in niciun caz atragatoare, la fel ca si mine, o sa obosesc mai repede, n-o sa pot sa fiu energic, nu mai ma pot bucura de micile placeri cu nevasta... Mai pe scurt eu nu pot sa fiu linistit, nu suport linistea, fac o gramada de lucruri, ma distrez, rad, alerg... nu pot sa ma vad in banca mea la batranete. Cum fac sa accept asta? Urmatorul gand care ma deprima este acela ca, dupa batranete, urmeaza moartea. Oare va fi ceva dupa moarte? La batranete ai acumulat o gramada de experienta, amintiri, ca sa le pierzi? Ce sens are asta? Sa le dau mai departe copiilor, care si ei la randul lor o sa aiba parte de acelasi final? Nu ma incanta deloc ce aud in biblie, sau de la cunostinte, prieteni, eu pur si simplu nu vad legatura. auzi, vezi, simti, cu ajutorul CORPULUI! Cum mai poti fi dupa moarte cand, teoretic, sufletul tau se "desparte" de corp? Oare o sa fie placut? Oare o sa fie ca inainte sa te nasti, adica nimic?

7 răspunsuri:
| whatevernvm a răspuns:

Poor kid. Welcome to reality

| minrest a răspuns:

Pana sa imbatranesti mai ai destul, iar pragul pe care il pui la 55 de ani e pus aiurea. Ai timp sa vezi ce merita facut, nu vreau sa fiu spoiler. Nici moartea nu trebuie sa te ingrijoreze prea mult; ai fost mort miliarde de ani, si nu ai suferit din cauza asta.

| collapse2001 explică (pentru minrest):

Mi-a placut mult ultima fraza, " ai fost mort miliarde de ani" totusi, as vrea te rog niste spoilere... iar tu esti de parere ca nu va exista nimic după?

| Plato a răspuns:

Eh, ce bine ca, vrei nu vrei, alea tot se întâmplă.
Si eu am incetat sa mai merg la filme, ca pana la urma se termina si meh, care mai e rostul?

| Emma30555 a răspuns:

Nu te mai gandi la toate astea. Traieste viata si bucura te de prezent. Traim clipa prezenta. Tainele vietii inca nu le stie nimeni. Nu le mai filozofa prea mult si concentreaza te pe prezent, poate peste ani vei gandi diferit

| IoanaRoman09 a răspuns:

Hmm,nu vad rostul ingrijorarilor tale. Uite, de exemplu eu nu cred in soarta...soarta ti-o faci cu mana ta.Prezentul intotdeauna ne va influenta viitorul.Si poate faptul asta ma face sa nu-mi pese ca trece viata pe langa mine si ma pupa din mers.Plus ca, cine a zis ca trebuie sa fii un batran linistit? Cunosc atatia oameni in varsta care fac atatea activitati, unii poate-s mai energici decat mine dupa o zi de umblat : ))
Deci nu te mai lasa prada gandurilor astea.
Moartea nu poate fi oprita, daca e sa mori, poti muri si acum in momentul asta...nimeni nu a zis ca e obligatoriu sa mori la 70 de ani sau la mai stiu eu cat.

| A1l3e0x7i9a a răspuns:

Nimeni nu știe exact ce se va întâmpla. Există atâtea teorii că nici nu ști pe care să o asculți prima dată. Eu una cred că există ceva după moarte, probabil ceva în genul unui vis dar mai real, nu am putea să ne oprim pur și simplu din existat. Când mori de obicei nu te doare, unii pur și simplu se așează, închid ochi și gata, s-au dus. Legat de chiestia cu sufletul, da, cu corpul poți vedea, auzi, vorbi etc. dar cu sufletul simți emoțile, sufletul îți păstrează esența. Nu cred că pierzi amintiri, doar dacă cumva nu te reîncarnezi, dar nu prea cred în asta. Și de bătrânețe să nu te temi, bunici mei au vreo 70-80 de ani și sunt mai activi decât majoritatea tinerilor din ziua de azi. Poate va fi mai greu să faci unele lucruri dar cine spune că nu te poți distra la bătrânețe? Dacă îți păstrezi un corp sănătos și puternic nu ai de cât să fi cel mai nebun bătrânel din lume. Și să ști că la 55 de ani poți face încă multe și nici nu te transformi brusc în cel mai urât om. Nu știu cum merg mințile altor oameni dar presupun că la un momendat o să te și plictisești de lumea asta. Mie uneori viața mi se pare atât de lungă că nici nu îmi pot imagina că o să mai și îmbătrânesc, dar nu am o problemă cu asta sau cu moartea, sunt hotărâtă să mă bucur de ceea ce am acum și sunt chiar curioasă să văd ce se va întâmpla cu mine. Bucurăte de ce ai, nu te teme de ce se va întâmpla, fie că credem sau nu în Dumnezeu ori zei sau altceva, cred că toți oameni îmi dau dreptate când zic că ceva tot trebuie să fie, o divinitate sau ceva asemănător. Oricum există ceva după moarte și nu cred că asta ar trebui să ne sperie.

Întrebări similare