| Sunflower1503 a întrebat:

Cu tristețe spun că nu știu dacă mai are rost sa trăiesc!
Oriunde merg sunt bătaie de joc. In clasele 1-4 eram deoarece mă comportam prea ca un bebeluș, in 5-8 eram tăcută și toți râdeau de mine. Eram prima din clasa și le era și ciuda. Profesorii incercau să mă descurajeze. Tata e preot și râdeau de mine din cauza asta, nu stiu de ce. După, acum in a noua, am sperat că va fi mai bine. Era, dar eu ca proasta am făcut să fiu din nou bătaie de joc. Am postat pe internet un citat cu înjurături in engleza, dar nu știu engleza așa că erau doar prostii. Mă simțeam foarte naspa atunci când am scris asta, dar nu credeam că e atât de rău ce am scris acolo.
In loc sa fiu mulțumită cu ce aveam, am postat prostia aia și acum toți rad de mine. Spun ce am scris acolo și se uită la mine cu dispreț. Am șters oricum postarea. Părinții mei nu știu că s-a întâmplat asta. Daca ar știi nu știu ce mi ar face, deoarece erau înjurături.
Ce sa faaaac? Nu mai pot trăi așa. La orele de canto, toți râdeau de mine că din nou eram tăcută. Oriunde merg mă fac de rușine.
Vreau sa dau timpul înapoi să nu mai postez prostia aia!
Colegilor le am spus că am fost provocata sa postez aceea prostie. Una din colege le-a spus că ea m-a pus. Nu știu dacă ei au crezut, deoarece cu ea se poarta normal, dar pe mine mă ingnora.
Ce sa faaaaaac?

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Nu dispera.
De foarte multe ori tineri singuri incep sa se vada persecutati si batjocoriti chiar daca nu e asa. Oameni sunt rai si te inteleg perfect, dar daca tu te stresezi le dai satisfactie.
Nu ti se termina viata la 14, 15 ani. Abia acum incepe si ar trebui sa constientizezi asta.Mergi la psihologul scoli si discuta acolo mai multe.

3 răspunsuri:
| nelyjoly a răspuns:

Dorinta fireasca a fiecarui om este de a fi acceptat, simpatizat si respectat de cei cu care vine in contact. Vedem in aceasta o confirmare a faptului ca activitatea si comportarea noastra este apreciata bine.
Cea mai simpla cale de a face impresie buna este zambetul.

Tine cont, in permanenta, de faptul ca pentru orice om numele sau este cea mai pretioasa sintagma. Nu-l omite, blama sau stalci.

Manifesta admiratie fata de cei cu care lucrezi, traiesti ori intri in contact. Fa-i sa simta ca ii consideri persoane importante pentru tine, dar fa-o cu sinceritate.

Arata respectul cuvenit fata de parerile altora. Nu incerca niciodata sa-i demonstrezi cuiva ca a gresit ridicand tonul, deoarece risti sa ti-l faci dusman.

Incearca sa vezi intotdeauna lucrurile si din punctul de vedere al celuilalt.

Daca ai gresit, recunoaste acest lucru imediat, cu sinceritate.

Cea mai usoara cale de a castiga o disputa este de a o evita, daca fireste, este posibil.

Incepe intotdeauna discutiile cu altii, oricat de dificile ar fi ele, cu calm, in mod prietenesc.

Pentru a obtine mai usor cooperarea cuiva intr-o actiune comuna, incearca sa-i lasi impresia ca de fapt ideea este a lui si ca tu doar ai preluat-o sau ai dedus-o de la el;

Fii gata sa-i ajuti pe toti cei care au nevoie de sprijinul tau, chiar daca nu-l cer.

Daca este necesar sa reprosezi ceva cuiva, incepe discutia cu o apreciere onesta a calitatilor acestuia. Aminteste-ti in permanenta ca oamenii nu sunt fiinte logice, ci emotive, impovarate de prejudecati si motivate, in cele mai multe cazuri, de vanitate si mandrie.
De aceea, inainte de a face reprosurile necesare, este bine sa amintesti si de greselile tale. Acest lucru ajuta la acceptarea mai usoara a criticii. In loc sa critici, in multe cazuri, este bine sa atragi atentia in mod indirect.

Incurajeaza-i pe cei care gresesc. Ajuta-i sa corecteze greseala si lauda cel mai mic progres facut de ei.

In cazul in care esti obligata sa dai dispozitii, incearca sa sugerezi masurile ce trebuie luate. Nimeni nu primeste ordine cu placere. Oamenii sunt mai multumiti cand fac ce li se sugereaza, decat ce li se impune.
Respectarea acestor reguli la locul de munca, in familie si societate va genera aprecieri favorabile, simpatie si respect.

Deci incearca sa gandesti pozitiv. Judecă pe baza faptelor, nu a propriilor presupuneri. Studiază cu atenţie faptele, întâmplările, situaţiile înainte de a trage concluzia finală. S-ar putea ca ipotezele pe care ţi le-ai format să fie eronate fără a ţine cont de datele concrete ale problemei.

Nu lua lucrurile personal. S-ar putea ca anumite acţiuni ale celor din jurul tău să nu aibă nicio legătură cu tine, ci doar cu anumite aspecte care ţin de personalitatea lor sau de probleme care îi afectează.

| OldSoul a răspuns:

Puteai spune ca ti-a fost contul si a postat cineva aia pentru tine.
In rest, nu mai dramatiza aiurea, intr-o saptamana vor uita toti aceasta intamplare.

| RainmakerX a răspuns:

Mergi la cercetasi. Lasa-te de canto daca te simti prost acolo.
Mergi la un sport sau la desen sau orice alt lucru nou care s-ar putea sa-ti placa. Doar asa poti sa gasesti domeniul care te pasioneaza cu adevarat sau persoanele care iti plac (incercand iar si iar...)