anonim_4396
| Anonim întreabă:

Stiu ca ceea ca va voi intreba acum este legat de scoala, este o tema, si sper sa nu imi faceti reprosuri ca postez astfel de intrebari, dar este una singura, si nu este chiar ceva greu legat de cine stie ce exercitii.

La educatie civica mi s-a cerut sa spun semnificatia numelui meu. Ma numesc Lavinia-Georgiana. Mai degraba m'ar interesa numele "Lavinia". Ma puteti ajuta? Niste site'uri, idei, ceva anume? Multumesc oricum...

P. S. Nu cred ca am pus intrebarea acolo unde trebuia.

Răspuns Câştigător
| flower a răspuns:

'Fara a fi specific romanesc, dar avand caracteristica singulara ca se gaseste sub aceeasi forma, la toate popoarele, Lavinia pare sa fie un prenume foarte vechi, datand inca din epoca preromana.

Temperamentul generat de acest prenume este idealist si romantic. Daca este indreptata din copilarie catre stiintele umaniste, poate deveni un demn reprezentant al luptei sociale din variate domenii: drepturile omului, ecologie, protejarea animalelor. Pentru aceste domenii este de folos talentul oratoric si absenta tracului, mai ales daca este educata din tinerete sa isi stapaneasca emotiile.'

3 răspunsuri:
| Haydee a răspuns:

Lavinia Roman Semnificatia numelui este pusa in legatura cu toponimul Lavinium(veche asezare italica). Lavinia, este personaj legendar, fiica regelui Latinius si sotia lui Enea.

Succes!

anonim_4396
| Anonim explică:

Nume de origine latina, insemnand ''albastru''. Activa, prietenoasa, e in centru atentiei la petreceri si la evenimente sociale.