| Furnicuta000 a întrebat:

Voi va vaccinati? Daca da, de ce? Daca nu, de ce? Respect parerile tuturor

40 răspunsuri:
| OldSoul1997onur a răspuns:

Nu ma vaccineze

| AndreeaVanDrunen a răspuns:

Nu.
Pentru că nu e un vaccin.
Această chestie experimentală ARNm, interferează direct cu genomul pacientului, alterând materialul genetic al acestuia.
Interferează direct cu materialul genetic al acestuia.
Un vaccin tradițional conține agentul patogen fie ucis, fie atenuat sau slăbit, care se injectează în corpul omenesc pentru a produce anticorpi.
Ăsta e altceva.
Seamană mai mult cu o armă biologică, de modificare, și de manipulare genetică.
Nu am spus-o eu prima. Dar e o părere pe care o cred.

| Drimmero a răspuns:

Da, sunt pe lista de asteptare. De ce? M-am saturat de pandemie si vreau cu orice pret sa ma imunizez si sa stau fara stres atunci cand iau cu contact cu cineva. E mai multa libertate dupa vaccinare, vor fi probabil mai multe oportunitati. Stiu ca mai pot lua covid dar nu ajung la forme grave si nici nu-l dau mai departe, deci e un motiv in plus sa ma vaccinez, am atatea persoane din jur care s-au vaccinat si e lejer, fara reactii adverse severe, doar ceva banal precum durere de cap minora si durere locala. Prin vaccinare se ajunge la normalitate, am prins si Pfizer si centrul bun, trebuie doar sa fiu programat, totul e aranjat cum s-ar zice

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mă vaccinez ca să mă protejez pe mine și familia mea.

| Drimmero a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Asta se intampla cand citesti toti prostii care se cred destepti de pe Facebook si alte mizerii, te-au spalat pe creier, felicitari! Sunt N video-uri pe Youtube unde sunt explicate ca la pr0sti faptul ca vaccinul nu produce modificari genetice, asta e noua teorie conspirationala, au renuntat la cipuri, dar tot acelasi rahat e, doar ca are alt subiect.

| RAY a răspuns:

Desigur ca da, pentru ca e spre sanatatea mea, dar in Romania o tara primitiva, auzi tot felul de teori ridicole, bil gatesc vrea control asupra umanitati ca na nu are ce face, asa ca vrea sa o controloeze pe aia sa faca sex cu y la 13 ani, nu ca nu ar face rolling on the floorrolling on the floor

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru Drimmero):

Păi acum, fiecare cu părerea lui.
Poți să-i crezi pe cei de pe YouTube. Dar poate ar trebui să-ți ridice semne de întrebare faptul că l-au numit "experimental" și că sunt exonerați de orice efect se va întâmpla să aibă acest vaccin.
Faptul că tu ai atâta încredere în Big Pharma încât îți pui sănătatea în mâna lor, de ce mi-ai zice mie că sunt spălată pe creier?
Mai marii lor urlau pâna acum ceva timp că planeta e suprapopulată și trebuie făcut ceva.
Știi povestea aia cu broasca băgată în apă caldă și încălzită apa treptat? Rezultă o broască fiartă și moartă fără să-și dea seama.
De ce aș fi eu spălată pe creier?
Pentru că mă îndoiesc?

| RAY a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Stai sa te documentez
Pfizer: Vaccinul minune pentru COVID-19?

1. Ce promite vaccinul
Deși distanțarea, măștile și blocările au încetinit răspândirea COVID-19, un vaccin poate proteja indivizii și poate crea schimbări de durată. Vaccinul COVID-19 va permite indivizilor să dezvolte imunitate la agentul patogen SARS-CoV 2 [ 5 ] și, dacă este preluat de o mare parte din populație, poate oferi un grad de imunitate la efectiv. Acest lucru va reduce răspândirea COVID-19, protejând populațiile vulnerabile, împiedicând sistemul medical să devină copleșit și să permită concentrarea și finanțarea pentru a reveni la gestionarea bolilor cronice în curs. De asemenea, riscul redus de a dezvolta COVID-19 va permite indivizilor să revină la un grad de normalitate, permițând creșterea activității economice și prevenind daune economice suplimentare.

Mergi la:
2. Riscurile vaccinului
Pe măsură ce datele de siguranță și eficacitate continuă să fie publicate despre acest nou vaccin ARNm, există informații limitate despre riscurile cunoscute ale vaccinului. Înțeles, cu durata studiilor clinice, sunt necunoscute efectele secundare pe termen lung și dacă vaccinul va oferi imunitate durabilă. De asemenea, vaccinul nu este 100% eficient și are o eficacitate redusă dacă nu este păstrat la temperaturi precise [ 6] - subiecții vaccinați se pot încuraja să-și arunce măsurile de precauție și să-și asume riscuri mai mari, pierzându-și responsabilitatea socială în reducerea transmisiei respiratorii, prezentând un risc crescut pentru cei cu imunitate inadecvată. Deoarece rezultatele complete ale cercetării despre vaccin nu sunt încă disponibile publicului, avem doar comunicate de presă de la Pfizer pentru a căuta informațiile noastre în acest moment - care afirmă că nu există riscuri semnificative pentru vaccin.

Mergi la:
3. Probleme cu datele studiului vaccinului
Studiile de fază III ale vaccinului care au implicat 43.538 de participanți au produs 170 de cazuri confirmate de COVID-19 în primele 28 de zile, vaccinul s-a dovedit a fi 95% eficient în prevenirea COVID-19 (162 de cazuri observate în grupul de control, comparativ cu opt în vaccinate) grup) [ 1]. Deși aceasta este o descoperire semnificativă, rămâne un eșantion relativ mic și un orizont de timp scurt. Mai mult, deși Pfizer nu a raportat probleme de siguranță semnificative până în prezent, siguranța pe termen mediu și lung a vaccinului rămâne necunoscută. Preocupările publice cu privire la siguranța pe termen lung a vaccinului rămân valabile, având în vedere că poate dura luni sau ani până când aceste efecte devin evidente. Eficacitatea vaccinului se poate schimba în continuare în urma unor studii suplimentare sau eficacitatea acestuia poate scădea în timp. Durata în care vaccinul oferă imunitate este necunoscută, complicând astfel capacitățile factorilor de decizie de a evalua dozarea, calendarul, bugetarea și, eventual, creșterea riscului unei distribuții inechitabile.1 ]. De asemenea, pare puțin probabil ca o singură doză să ofere imunitate pe tot parcursul vieții, datele sugerând că imunitatea durează doar 12-18 luni [ 7 ].

Cu toate acestea, vaccinarea în masă a unui procent mare din populație este esențială pentru eradicarea bolii, ceea ce va necesita îngrijorarea preocupărilor publice cu privire la acest vaccin. În primul rând, există temeri că vaccinului i se va acorda aprobarea rapidă și că acest lucru va compromite standardele de calitate și siguranță. În al doilea rând, există neîncredere în Pfizer, o companie farmaceutică privată, în intențiile sale și dacă acestea vor plasa interesele și nevoile publicului deasupra dorinței lor de câștig comercial, în special în ceea ce privește siguranța și calitatea produselor. În al treilea rând, mișcările anti-vaccinare au sporit răspândirea dezinformării și au subminat încrederea publicului în autoritățile consacrate [ 8]. Toate aceste probleme au fost amplificate de comunicarea în masă, care a permis unei minorități vocale să primească un număr disproporționat de numeroase persoane care să disemineze teoriile conspirației și știrile false. Depășirea acestor atitudini va necesita empatie și ascultarea preocupărilor acestor oameni, precum și mesaje de sănătate publică consecvente și eficiente [ 9 ].

Mergi la:
4. Probleme legate de administrarea vaccinului
Fără a aduce atingere problemelor de siguranță, producția în masă și livrarea vaccinului rămâne o sarcină dificilă. În primul rând, depozitarea și transportul vaccinului necesită un mediu de -70 ° C pentru a-și menține eficacitatea [ 6 ]. Acest lucru va fi deosebit de dificil, deoarece echipamentul necesar pentru atingerea unor astfel de temperaturi scăzute nu este ușor disponibil în medii medicale tipice (deoarece niciun vaccin comercial comun nu necesită depozitare la temperaturi atât de extreme) [ 6 ]. În al doilea rând, administrarea vaccinului va fi o provocare, având în vedere că destinatarii necesită un rapel 21 de zile mai târziu [ 10], urmărirea acestor persoane și administrarea vaccinului într-un anumit interval de timp (pentru a maximiza eficacitatea acestuia), vor necesita coordonare și efort suplimentar. În al treilea rând, distribuția va necesita identificarea și acordul grupurilor prioritare strategice cărora li se va oferi primul vaccin. Se pare că printre populațiile prioritare, lucrătorii din domeniul asistenței medicale de vârf și persoanele în vârstă ar primi mai întâi vaccinul [ 11 ].

Mergi la:
5. Provocări viitoare pentru vaccin
De când a apărut pentru prima dată la oameni, SARS-CoV-2 a mutat și a reușit să se încrucișeze între populațiile umane și animale [ 12, 13 ]. De exemplu, 12 persoane daneze au dezvoltat COVID-19 dintr-o variantă specifică de tulpină de virus asociată nurcii [ 13 ]. Dacă virusul SARS CoV-2 continuă să se replice și să transmită, s-ar putea dezvolta noi tulpini care pot deveni rezistente la un vaccin. Dacă SARS-CoV-2 nu poate fi eradicat cu un vaccin eficient, acest lucru va duce la boala devenind endemică în populația umană, cum ar rămâne gripa și SIDA - acest lucru s-ar putea datora unui produs vaccin ineficient, producției, distribuției sau vaccinului populației slab absorbție.

Mergi la:
6. Concluzie
Aceasta nu este prima pandemie din istoria omenirii. Nici nu va fi ultima. Anterior, pandemiile au provocat moarte și suferință nespuse, economii destabilizate și civilizații modificate. Cu toate acestea, acum mai mult ca oricând, omenirea are cunoștințele științifice pentru a încerca să conteste aceste mari flageli. Această pandemie a aruncat o atenție dureroasă asupra factorilor determinanți politici, socioculturali și comerciali ai sănătății. Vaccinul Pfizer și BioNTech nu poate oferi o revenire imediată la normalitatea lumii pre-COVID. Nici nu pretinde că va fi. Cu toate acestea, este un pas. Este un pas semnificativ în definirea unui nou normal într-o lume în care COVID-19 și-a lăsat amprenta.

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Inca de la inceput popoul roman a fost prost informat,la tv o exagerare enorma si astfel oameni sau panicat,la tv se spunea ca covid e in aer,ca oameni pot cadea pe strada,ca daca atingi fructe, legume mori, non stop ne amenita cu moartea, astfel ca in timp s-a produs o ignorare de a face fata, tv romanesti nu stiau sa informeze nici ministru sanatati, de asta multi accepta tot felul de teori pentru ca de frica iti pierzi ratiunea

| Drimmero a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Nu esti spalata pe creier pentru ca refuzi vaccinul, esti spalata pe creier pentru ca crezi in tampeniile astea. Sunt medici si specialisti care explica despre efectele vaccinului, nu are nicio treaba cu ADN-ul tau si nu produce modificari incat sa-ti dea cancere si alte d-astea, nu ramai infertil, nu iti pierzi auzul, vederea sau mizerii d-astea. Romanul e clar cel mai spalat pe creier om dintre toate poparele, mai inventiv decat romanul nu-i niciunul. Astea-s argumente pe care mi le-ar zice una ca Mariana din Ghergheni in sectiunea de comentarii pe Facebook. Fereasca Sfantul de asa argumente...

De curiozitate, ai votat cu psd?

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Spalarea pe creier din cauza religiei, mass-mediei folosita incorect si multe altele aduc aici la analfabetism functional si teorii ale conspiratiei

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru RAY):

Tocmai ce au anunțat la TV că Agenția Europeană a Medicamentului au admis astăzi că într-adevăr fenomenele trombo-embolice reclamate și care au cauzat atâtea decese, au legătură cu vaccinarea cu Astra-Zeneca. Și se pune problema suspendării vaccinării cu AZ.
Mersi pentru informare.
Mă gândesc doar ce-o fi acum în mintea milioanelor care s-au vaccinat deja cu AZ.
Dar tu, de unde ai atâta încredere în tot ce m-ai informat când stii absolut sigur că nu au existat studii pe termen lung?

| RAY a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Danemarca a suspendat temporar utilizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca covid-19 ca măsură de precauție după rapoarte de cheaguri de sânge și un deces. Cu toate acestea, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și organismul de reglementare al Regatului Unit au declarat că nu există niciun indiciu că vaccinarea este legată de evenimente tromboembolice.

Alte opt țări - Norvegia, Islanda, Austria, Estonia, Lituania, Luxemburg, Italia și Letonia - au suspendat, de asemenea, utilizarea vaccinului AstraZeneca. Deciziile reprezintă un nou eșec pentru campania europeană de vaccinare, care a luptat să crească viteza, parțial din cauza întârzierilor în livrarea vaccinului AstraZeneca.

Autoritatea daneză pentru sănătate a declarat că o persoană din Danemarca a murit după ce a primit vaccinul AstraZeneca și că va suspenda consumul de droguri timp de două săptămâni în timpul investigării cazului. "Este important să subliniem că nu am terminat utilizarea vaccinului AstraZeneca - doar întrerupem utilizarea acestuia", a declarat directorul Autorității Daneze pentru Sănătate, Soren Brostrøm.

La 10 martie, EMA a declarat că Austria a suspendat utilizarea unui lot de vaccinuri AstraZeneca după ce o persoană a fost diagnosticată cu tromboză multiplă și a murit la 10 zile după vaccinare. O altă persoană a fost internată la spital cu embolie pulmonară după ce a fost vaccinată și se recuperează acum. EMA a spus că au fost primite și alte două rapoarte de cazuri de evenimente tromboembolice din acel lot, care a fost livrat în 17 țări din UE și cuprindea un milion de doze.

Închideți recenzia
Comitetul de siguranță al EMA revizuiește problema, dar a declarat că în prezent nu există niciun indiciu că vaccinarea ar fi cauzat aceste condiții, care nu sunt enumerate ca efecte secundare. Acesta a spus că informațiile disponibile până acum au arătat că numărul evenimentelor tromboembolice la persoanele vaccinate nu a fost mai mare decât cel observat în populația generală. Acesta a spus că, la 10 martie, au fost raportate 30 de cazuri de evenimente tromboembolice în rândul celor cinci milioane de persoane cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca în Spațiul Economic European.

Phil Bryan, lider al siguranței vaccinurilor pentru Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor pentru Sănătate din Marea Britanie, a declarat: „Mai mult de 11 milioane de doze de vaccin AstraZeneca au fost administrate acum în Marea Britanie. Rapoartele de cheaguri de sânge primite până acum nu sunt mai mari decât numărul care s-ar fi produs în mod natural în populația vaccinată. " El a adăugat că agenția a ținut problema sub o analiză atentă, dar că dovezile disponibile nu au confirmat faptul că vaccinul a fost cauza.

Un purtator de cuvant al AstraZeneca a spus, „Siguranta pacientului este cea mai mare prioritate pentru AstraZeneca. Autoritățile de reglementare au standarde clare și stricte de eficacitate și siguranță pentru aprobarea oricărui medicament nou, și aceasta include vaccinul Covid-19 AstraZeneca.

„O analiză a datelor noastre de siguranță de peste 10 milioane de înregistrări nu a arătat nicio dovadă a unui risc crescut de embolie pulmonară sau tromboză venoasă profundă în vreo grupă de vârstă definită, sex, lot sau într-o anumită țară cu vaccinul Covid-19 AstraZeneca. De fapt, numărul observat al acestor tipuri de evenimente este semnificativ mai mic la cei vaccinați decât ceea ce s-ar aștepta în rândul populației generale. "

Coagularea legată de boală
Comentând asupra deciziilor, Stephen Evans, profesor de farmacoepidemiologie la London School of Hygiene & Tropical Medicine, a spus: „Problema raportărilor spontane de reacții adverse suspectate la un vaccin [este] dificultatea enormă de a distinge un efect cauzal de o coincidență. " El a subliniat că boala covid-19 a fost foarte puternic asociată cu coagularea sângelui și că au existat sute, dacă nu chiar mii, de decese cauzate de coagularea sângelui ca urmare a covid-19.

Adam Finn, profesor de pediatrie la Universitatea din Bristol, a declarat: „Poziția cu vaccinul Oxford-AstraZeneca în acest moment este că nu există semne nicăieri, inclusiv în Marea Britanie, unde s-au administrat acum un număr foarte mare de doze, că sângele bolile legate de cheaguri apar mai des decât de obicei.

„Acest lucru este liniștitor, deoarece înseamnă fie că vaccinul nu provoacă deloc cheaguri de sânge, fie, în cel mai rău caz, este un eveniment extrem de rar".

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru Drimmero):

Nu, n-am votat cu PSD.
Urăsc PSD de când... era să zic de când trăia Iliescu. laughing

Cum poți fi tu atât de sigur că un vaccin experimental care nu a fost testat la efecte pe termen lung, nu îți va afecta în vreun fel sănătatea? Nu consideri chiar nici o doză de risc în asta?
Ce crezi că gândesc acum cei care au avut încredere să se vaccineze cu AZ?

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Reacția expertului la știrea că Germania a oprit vaccinările cu vaccinul Oxford-AstraZeneca COVID-19
S-a raportat că Germania a oprit administrarea vaccinului Oxford-AstraZeneca COVID-19 în urma unor rapoarte de evenimente adverse legate de cheaguri de sânge în unele țări.Prof. Saad Shakir, directorul Unității de cercetare în domeniul siguranței medicamentelor, care efectuează un studiu continuu de siguranță al vaccinului Oxford AstraZeneca, pe măsură ce este lansat în Marea Britanie, a declarat:

Incidenta de coagulare dupa vaccinul Oxford / AstraZeneca nu este mai mare decat se astepta si este putin probabil sa fie o problema.

De fapt, opusul, probleme de sângerare la unele persoane cauzate de trombocite scăzute din sânge, este observat în raportarea spontană. Acest lucru este foarte rar. Dar dacă se confirmă, va trebui să punem în aplicare măsuri de minimizare a riscurilor pentru un număr mic de persoane.

„Raportarea spontană de către vaccinați este bună pentru generarea de semnale de siguranță. Dar nu este cea mai bună metodă de măsurare a incidenței sau a ratelor de raportare comparative, pentru aceasta vor fi necesare studii observaționale.

„Oamenii trebuie să continue să ia vaccinuri Covid și, dacă sunt îngrijorați, ar trebui să contacteze medicul lor de familie, care îi poate sfătui și liniști."Dr. Mark Toshner, lector universitar în cercetarea translațională respiratorie și director al cercetării translaționale biomedicale MPhil la Universitatea din Cambridge, a spus:

„Decizia MHRA de a continua să păstreze o observație atentă asupra evoluției dovezilor asupra cheagurilor, care a clarificat că nu a existat niciun semnal în Marea Britanie care să sugereze o creștere, pare pragmatică și sensibilă. Când vine vorba de evenimente care pot fi la fel de mici ca cifre individuale într-un milion, poate fi dificil să se clarifice care sunt fluctuațiile aleatorii ale nivelurilor normale de fundal față de efectele reale. Evenimentele rare din acest teritoriu statistic nu vor schimba însă cazul covârșitor de risc / beneficiu pentru administrarea unui vaccin, dar rămâne important ca publicul să fie conștientizat de orice riscuri noi, dacă ar apărea și vor fi confirmate. "Prof. Paul Hunter, profesor de medicină, Școala de Medicină din Norwich, Universitatea din East Anglia, a spus:

„Raportul de la Institutul Paul Ehrlich oferă un diagnostic pentru rapoartele recente de evenimente adverse după administrarea vaccinului Oxford AstraZeneca, tromboza sinusului venos cerebral (CVT). În briefing s-a afirmat că șapte cazuri pe fiecare au fost identificate la 1, 6 milioane vaccinate (aproximativ 4, 5 / milion după vaccinare).

„Deși s-a raportat că incidența de fond a CVT este de doar 2 până la 5 cazuri pe milion pe an și a fost considerată a fi foarte rară, lucrări mai recente au sugerat că este mai frecvent decât se credea anterior. Un studiu din Australia a constatat 15, 7 cazuri pe milion pe an (Devasagayam S, Wyatt B, Leyden J, Kleinig T. Incidența trombozei sinusului venos cerebral este mai mare decât se credea anterior: un studiu retrospectiv bazat pe populație. AVC. Septembrie 2016; 47 (9) ): 2180-2.) Și unul din Olanda 13, 2 cazuri pe milion pe an (Coutinho JM, Zuurbier SM, Aramideh M, Stam J. Incidența trombozei venoase cerebrale: un studiu transversal. Accident vascular cerebral. Decembrie 2012; 43 (12): 3375-7). Incidența raportată a fost de fapt mai mare la persoanele sub 50 de ani decât la persoanele de peste 50 de ani.

„Așadar, în mod normal ne-am aștepta să vedem aproximativ 1 sau 2 cazuri pe lună la un milion de persoane la persoanele sub 50 de ani. Deci, se pare că TVC a fost raportată mai frecvent decât se aștepta cel puțin în Europa. Cu toate acestea, una dintre problemele cheie cu identificarea asocierii între evenimente rare / mai puțin frecvente este că nu se caută doar un tip de eveniment posibil. Când considerați că există destul de multe boli posibile, atunci probabilitatea unei astfel de grupări statistice pentru un singur rezultat este de fapt destul de mare chiar și atunci când nu există nicio cauză și efect.

„Împotriva acestui fapt, rata mortalității prin infecție la bărbații de la 40 de ani din cauza COVID este de ordinul 0, 1% sau aproximativ 1000 de decese pe milion de infecții substanțial mai mare decât riscul de TCC (O'Driscoll M, Dos Santos GR, Wang L, Cummings DA, Azman AS, Paireau J, Fontanet A, Cauchemez S, Salje H. Mortalitate specifică vârstei și modele de imunitate ale SARS-CoV-2. Natura. 2020).

„În mod clar, această posibilă asociere trebuie să fie investigată în detaliu, dar trebuie să luăm în considerare adevăratul prejudiciu cauzat de întârzierile în campaniile de imunizare într-un moment în care incidența COVID este în continuare în creștere în mai multe județe europene atunci când se decide dacă să se întrerupă sau nu campaniile de vaccinare. "Dr. Phil Bryan, conducătorul siguranței vaccinurilor MHRA a spus:

„Revizuim îndeaproape rapoartele, dar dovezile disponibile nu sugerează că vaccinul este cauza.

„Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural și nu sunt neobișnuite. Peste 11 milioane de doze de vaccin AZ au fost administrate acum în toată Marea Britanie, iar numărul de cheaguri de sânge raportate după administrarea vaccinului nu este mai mare decât numărul care ar fi apărut în mod natural la populația vaccinată.

„Lucrăm îndeaproape cu omologii internaționali în înțelegerea experienței globale de siguranță a vaccinurilor COVID-19 și la schimbul rapid de date și rapoarte de siguranță.

„Oamenii ar trebui să meargă și să-și ia vaccinul COVID-19 atunci când li se cere acest lucru."

Fundal:

Pentru mai multe detalii, consultați declarația și sfaturile noastre publicate la 11 martie
MHRA încurajează pe oricine să raporteze orice suspiciune sau îngrijorare pe care o au dincolo de efectele secundare ușoare cunoscute pe site-ul Coronavirus Yellow Card. Reporterii nu trebuie să fie siguri de o legătură între un vaccin și un efect secundar suspectat, dar sunt încurajați să raporteze.
Pentru mai multe informații despre reacțiile adverse la vaccinul COVID-19, consultați raportul nostru săptămânal


Prof. Jon Gibbins, directorul Institutului pentru Cercetări Cardiovasculare și Metabolice de la Universitatea din Reading a spus:

„Coagularea sângelui, sau tromboza, apare din mai multe motive, plumbul până la un nivel poate fi adesea nedetectat în populația generală, iar tromboza venoasă este relativ frecventă, afectând 1 până la 2 din 1000. Riscul de tromboză crește odată cu vârsta, deși poate apărea la orice vârstă și există riscuri suplimentare pentru unele condiții de sănătate care stau la baza.

„Institutul Paul Erlich din Germania a anunțat că investighează evenimentele de tromboză venoasă sinusală ca o posibilă reacție adversă la vaccinul AstraZeneca, ceea ce este remarcabil. Tromboza venoasă a sinusului cranian (CVST) este un tip rar de tromboză care afectează 5 la un milion de pacienți și provoacă un accident vascular cerebral și are loc în general la pacienții cu trombocite anormale care pot deveni hiperactivate în anumite circumstanțe. Circumstanțele specifice din Germania încă nu sunt clare aici și au oferit sfaturi de precauție că oricine cu dureri de cap severe și persistente sau sângerări ale pielii înțepătoare trebuie să solicite asistență medicală cu prioritate. "Dr. Stephen Griffin, profesor asociat la Școala de Medicină a Universității din Leeds, a spus:

„Vestea că Germania și alte țări au suspendat lansarea vaccinului AZ este dezamăgitoare. Deși este corect ca orice posibilă legătură între reacțiile adverse grave la vaccinuri să fie investigată, este important să se stabilească probabilitatea de cauzalitate, spre deosebire de asociere, atunci când se face acest lucru. Numărul evenimentelor de coagulare asociate vaccinului este foarte mic și, conform cifrelor din AZ, sunt mult sub media la care v-ați putea aștepta într-o anumită populație - trebuie să ne amintim că multe milioane de oameni au fost vaccinați în siguranță. Mai mult decât atât, este probabil ca etapele timpurii ale lansării europene să cuprindă în primul rând pacienții vârstnici și pacienții mai vulnerabili din punct de vedere clinic, despre care s-ar putea aștepta o incidență mult mai mare a evenimentelor legate de coagularea aleatorie.

„Astfel, îngrijorările ridicate în opinia mea, deși sunt valabile și demne de investigat, probabil că nu sunt proporționale cu răspunsul în ceea ce privește oprirea vaccinării în masă în mai multe țări. Deoarece multe țări europene se confruntă în prezent cu o altă reapariție a infecțiilor cu SARS-CoV2 și totuși rămân în urmă în ceea ce privește implementarea, importanța continuării programelor de vaccinare nu poate fi subestimată, iar răul cauzat de privarea oamenilor de accesul la vaccin va fi probabil depășesc cu mult chiar și cel mai rău scenariu dacă se constată în cele din urmă vreo legătură cu tulburările de coagulare. De asemenea, trebuie remarcat faptul că astfel de gesturi la nivel național sunt obligate să alimenteze ezitarea sau sentimentul anti-vaccin mai extrem, subminând în continuare efortul de vaccinare. "Dr. Julian Tang, profesor asociat onorific / clinician virolog, Universitatea din Leicester, a declarat:

Aceste faze 4 (post-licențiere) evenimente nu sunt neobișnuite atunci când lansarea de noi vaccinuri - la zeci de milioane de oameni, mai degrabă decât zeci de mii de participanți la studiile clinice anterioare.

„Am trecut prin ceva similar pentru vaccinurile pdm09 împotriva gripei A (H1N1) din 2009, în care, în cele din urmă, s-a constatat că unul dintre ei avea o asociere cauzală cu narcolepsie:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24360892/

și mai multe studii anterioare care reexaminează siguranța vaccinului MMR, având în vedere un studiu anterior realizat de Andrew Wakefield care propunea o legătură cu autismul - care a fost în cele din urmă respins:

https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M18-2101

„Majoritatea acestor studii încep prin compararea riscului unor astfel de evenimente adverse la persoanele vaccinate cu cele nevaccinate, compensând diferiți factori de confuzie din fiecare grup - pentru a evalua dacă vaccinul a crescut riscul unui anumit eveniment / complicație, post-vaccin.

„Dacă se găsește o asociere sporită cu vaccinarea, atunci încearcă să înțeleagă mecanismul de obicei - astfel încât să evite astfel de probleme în viitor, de exemplu, dacă cauza ar putea fi cauzată de un anumit adjuvant sau alt ingredient din vaccin:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6413474/

„Pentru evenimentele tromboembolice, știm că COVID-19 în sine crește riscul unor astfel de evenimente în mod masiv, deși mecanismul exact este încă neclar:

https://www.thelancet.com/......7/fulltext

„Sunt necesare (și în curs de desfășurare) investigații minuțioase ale diferitelor vaccinate AstraZeneca COVID-19 pentru a separa riscul lor natural de a dezvolta astfel de complicații față de orice risc suplimentar (dacă există) de vaccin - așa cum s-a făcut pentru celelalte exemple date mai sus. Cu toate acestea, rețineți că nu s-a observat niciun risc tromboembolic în studiile clinice de fază 1-3 cu AstraZeneca.

„În timp ce astfel de investigații sunt în desfășurare, nu este neașteptat ca lansarea vaccinului AstraZeneca în populațiile afectate să poată fi oprită temporar".Dr. Michael Head, Senior Research Fellow in Global Health, Universitatea din Southampton, a declarat:

„Deciziile luate de Franța, Germania și alte țări par a fi nedumeritoare. Datele pe care le deținem sugerează că numărul evenimentelor adverse legate de cheagurile de sânge este același (și posibil, de fapt, mai mic) în grupurile vaccinate comparativ cu populațiile nevaccinate. MHRA din Marea Britanie, OMS și, de asemenea, Societatea Internațională privind Tromboza și Hemostaza * au recomandat continuarea lansării vaccinului Oxford AstraZeneca.

„Întreruperea vaccinului în timpul unei pandemii are consecințe. Acest lucru are ca rezultat întârzieri în protejarea oamenilor și potențialul unei ezitări crescute a vaccinului, ca urmare a persoanelor care au văzut titlurile și au devenit în mod înțeles preocupate. Nu există încă semne ale unor date care să justifice cu adevărat aceste decizii. "

* Declarație ISTH - https://twitter.com/isth/status/1370424157947752452Exemplu de raportare: Germania va opri vaccinările împotriva AstraZeneca: Ministerul Sănătății https://www.reuters.com/......SKBN2B71UMToate rezultatele noastre anterioare despre acest subiect pot fi văzute la acest link:

www.sciencemediacentre.org/tag/covid-19

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru RAY):

Documentează-te cu ce a declarat AEM astăzi.

Ce-ai postat tu sunt vechituri.

| RAY a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Nu trebuie sa crezi, trebuie sa stii, cunosti, aceste articole sunt bazate pe studii in ele regasesti si partea buna si partea mai nefericita, dar covid da nastere la coagularea sangelui https://labblog.uofmhealth.org/......identified

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Faza e ca acest antivirus astrazeneza a fost foarte folosit astfel ca au aparut si rezultate negative

Un nou studiu relevă că virusul declanșează producerea de anticorpi care circulă prin sânge, provocând cheaguri la persoanele spitalizate cu boala.

Cheagurile de sânge continuă să facă ravagii la pacienții cu infecție severă COVID-19 și un nou studiu explică ce le poate provoca până la jumătate dintre pacienți.

Vinovatul: un anticorp autoimun care circulă în sânge, atacând celulele și declanșând cheaguri în artere, vene și vase microscopice. Cheagurile de sânge pot provoca evenimente care pun viața în pericol, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale. Și, în COVID-19, cheagurile microscopice pot restricționa fluxul de sânge în plămâni, afectând schimbul de oxigen.

În afara noii infecții cu coronavirus, acești anticorpi cauzatori de cheaguri sunt de obicei observați la pacienții cu sindromul antifosfolipidic al bolii autoimune. Conexiunea dintre autoanticorpi și COVID-19 a fost neașteptată, spune autorul corespondent Yogen Kanthi, MD, profesor asistent la Michigan Medicine Frankel Cardiovascular Center și Lasker Investigator la Institutul Național de Sănătate, Institutul Național de Inimă, Plămân și Sânge.

La pacientii cu COVID-19, continuam sa vedem un ciclu implacabil, autoamplificator de inflamatie si coagulare in corp, spune Kanthi. „Învățăm acum că autoanticorpii ar putea fi un vinovat în această buclă de coagulare și inflamație care face ca oamenii care se luptau deja să fie și mai bolnavi."

„Unele dintre cele mai grave coagulare pe care le-am văzut vreodată"
Co-corespondent autor Jason Knight, MD, Ph.D., reumatolog la Michigan Medicine, studiază de ani buni anticorpii sindromului antifosfolipidic în populația generală.

"Jumătate dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 au fost pozitivi pentru cel puțin unul dintre autoanticorpi, ceea ce a fost o surpriză destul de mare", spune Knight, de asemenea profesor asociat de medicină internă și un expert de frunte în bolile cauzate de autoanticorpi.

În noua publicație Science Translational Medicine, au descoperit că aproximativ jumătate dintre pacienții care erau foarte bolnavi de COVID-19 prezentau o combinație de niveluri ridicate atât de anticorpi periculoși, cât și de neutrofile super-activate, care sunt distructive, care explodează celulele albe din sânge. În aprilie, echipa a fost prima care a raportat că pacienții spitalizați pentru COVID-19 sever au avut niveluri mai ridicate de capcane extracelulare neutrofile în sânge.

Pentru a afla mai multe, au studiat împreună neutrofilele explozive și anticorpii COVID-19 în modelele de șoarece pentru a vedea dacă aceasta ar putea fi combinația periculoasă din spatele cheagurilor.

„Anticorpii de la pacienții cu infecție activă COVID-19 au creat o cantitate izbitoare de coagulare la animale - unele dintre cele mai grave coagulări pe care le-am văzut vreodată", spune Kanthi. Am descoperit un nou mecanism prin care pacientii cu COVID-19 pot dezvolta cheaguri de sange.

VEZI ȘI: Nivele mai ridicate de NET în sânge asociate cu COVID-19 mai sever

Atacarea cheagurilor de sânge COVID-19 din toate unghiurile
Cercetătorii spun că aceste descoperiri nu sunt încă pregătite pentru practica clinică, dar adaugă o nouă perspectivă cercetării robuste a trombozei și inflamației la pacienții cu COVID-19.

Kanthi, Knight, primul autor Yu (Ray) Zuo, MD, și colegii doresc acum să știe dacă pacienții grav bolnavi cu niveluri ridicate ale acestor anticorpi ar avea rezultate mai bune dacă anticorpii sunt blocați sau eliminați.

Yogenda Kanthi a lovit la cap
Am descoperit un nou mecanism prin care pacientii cu COVID-19 pot dezvolta cheaguri de sange.
Yogen Kanthi, MD
Dacă da, acest lucru ar putea justifica un tratament agresiv, cum ar fi plasmafereza, care este frecvent utilizată în bolile autoimune severe, explică Zuo. Aceasta implică scurgerea sângelui printr-un IV, filtrarea acestuia și înlocuirea acestuia cu plasmă proaspătă care nu conține acei anticorpi asociați cu cheaguri de sânge.

„Știm că persoanele cu cele mai ridicate niveluri de autoanticorpi s-au descurcat mai rău în ceea ce privește funcția respiratorie, iar anticorpii au provocat inflamații chiar și în celulele sănătoase", spune Zuo, profesor asistent de medicină internă și reumatolog la Michigan Medicine.

„Nu știm încă ce declanșează organismul să producă acești anticorpi, așa că următorul pas ar fi cercetarea suplimentară pentru a identifica factorii declanșatori și țintele anticorpilor", adaugă Knight.

În plus, aceste constatări aduc noi întrebări legate de utilizarea plasmei convalescente ca posibil tratament COVID-19, dar echipa spune că sunt necesare mai multe cercetări pentru a examina această preocupare.

„Cercetăm acum cât timp acești anticorpi rămân în circulație după recuperarea după noul coronavirus", spune Knight.

Cercetătorii desfășoară în prezent un studiu clinic randomizat numit DICER, care testează un bine cunoscut agent anti-coagulare, dipiridamolul, la pacienții cu COVID-19 pentru a determina dacă este mai eficient decât un placebo în reducerea cheagurilor de sânge excesive.

"Dipiridamolul este un medicament vechi, sigur, ieftin și scalabil", spune Kanthi. „FDA l-a aprobat acum 20 de ani pentru a preveni coagularea, dar abia recent am descoperit potențialul său de a bloca acest tip specific de inflamație care apare în COVID".

Lucrare citată: „Autoanticorpii protrombotici în ser de la pacienții spitalizați cu COVID-19", Science Translational Medicine. DOI: 10. 1126 / science. abd3876

Programul Frankel CVC CV Impact Research Ignitor Grant, creat pentru a aborda COVID-19 atât din perspectiva științei de bază, cât și din perspectivele clinice, continuă să finanțeze munca acestei echipe împreună cu granturile pentru proiectul de inovare a Institutului Taubman, care finanțează, de asemenea, studiul DICER. Cealaltă jumătate a finanțării provine de la Institutele Naționale de Sănătate (R01HL115138, R01HL150392, R35 HL135823, K08HL131993) și programul de cercetare intramurală al Institutului Național de Inimă, Plămân și Sânge. Conținutul este exclusiv responsabilitatea autorilor și nu reprezintă neapărat opiniile oficiale ale Institutelor Naționale de Sănătate.

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru RAY):

Ok.
Vaccinare plăcută.
Măcar spune-mi și mie pe ce dată te vaccinezi. De curiozitate.

| RAY a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Comentariile sale au venit în timp ce Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și autoritatea de reglementare medicală britanică au recunoscut o posibilă legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile rare de cheaguri de sânge neobișnuite, cu număr scăzut de trombocite.

Majoritatea cazurilor au fost raportate la femei și, deși foarte rare, prevalența lor mai mare într-un anumit grup de populație într-un interval de timp definit a reprezentat un „semnal de risc foarte clar", a declarat Bogdan într-un briefing online.

„Am analizat câte cazuri apar în societate ca o incidență de fond și am comparat-o cu cazurile observate între patru și 16 zile după vaccinare", a spus el.

„Când țineți cont de acest lucru, veți ajunge la un raport observat / așteptat... de 20 (de ori mai mare) la femeile între 20 și 59 de ani."

Comitetul german a recomandat săptămâna trecută ca persoanele cu vârsta sub 60 de ani care primiseră un vaccin cu AstraZeneca să primească oa doua doză dintr-un alt vaccin.

Experții din domeniul sănătății au declarat, de asemenea, briefingului, organizat de Science Media Center, că sunt necesare mai multe cercetări pentru a descoperi ce poate predispune oamenii la formarea cheagurilor cu număr scăzut de trombocite din sânge, precum și mecanismul precis care duce la acestea.

Analiza EMA a inclus 86 de cazuri de coagulare în creier și abdomen în Marea Britanie și Europa, dintre care 18 au fost fatale.

Membrii comitetului consultativ german pentru vaccinuri nu au văzut dezavantaje sau riscuri din partea beneficiarilor mai tineri ai vaccinului AstraZeneca COVID-19, care primesc oa doua doză dintr-o fotografie alternativă.

„Nimeni nu se așteaptă dintr-o perspectivă imunologică că va exista un dezavantaj în ceea ce privește administrarea unei a doua doze dintr-un alt vaccin", a declarat Marianne Roebl-Mathieu, un alt membru al comitetului, pentru același briefing.

Dacă o a doua doză se va dovedi ineficientă, a treia ar putea fi eficientă, a adăugat Roebl-Mathieu. Studiile care implică amestecarea dozelor de vaccin sunt în curs.

Raportarea lui John Miller și Douglas Busvine; editare de David Evans

Standardele noastre: principiile de încredere ale Thomson Reuters.

7 APRILIE 202118:03ACTUALIZAT ACUM O ORĂ

| RAY a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Nici macar nu citesti

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru RAY):

Ba citesc, dragule.
"au recunoscut o posibilă legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile... "
Am înțeles. O nimic toată.
E opțiunea ta dacă vrei să te vaccinezi. Nu te împiedică nimeni.
Postezi atâta documentație de parcă încerci să te convingi pe tine, nu pe mine.
Fă cum crezi tu că e bine pentru tine dacă ești convins.
Eu nu sunt. Recunosc, am mari îndoieli.
Și nu din lipsă de informații.
Ci din lipsă de răspunsuri la unele întrebări esențiale pentru mine.

| RAY a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Vezi ca eu nu vb AstraZeneca, dar recunosc ca nu il voi face si cel de care am discutat

| Drimmero a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Si pe timpul Ciumei au fost experimentale si s-a eradicat ciuma, si la inceputurile gripei s-au facut vaccinuri care erau pe atunci tot asa experimentale si au dat roade. Mi se pare normal sa se scoata rapid vaccinuri traind intr-o era tehnologizata si de cercetari avansate, inca nu la apogeu dar suntem pe drumul cel bun, mi se parea anormal sa se intarzie mult cu vaccinul avand in vedere de cata putere financiara, tehnologica si multe altele dispun statele puternice in special. Sunt convins ca sunt foarte sigure in special cele de la Pfizer, de AZ nu vreau sa aud, am cerut special Pfizer cand am vorbit telefonic cu cel de la call center-ul care se ocupa cu programarile, daca va fi AZ si nu e cum mi s-a promis ma voi ridica de pe scaun si plec refuzand, e simplu. Cei care s-au vaccinat cu AZ ar fi trebuit sa refuze mai ales ca a fost valva mare, nu trebuiau sa-l accepte.

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru RAY):

Ok. Eu nu accept vaccinarea nici cu celelalte.
Mă tem să probez pe corpul meu un vaccin experimental netestat la efecte pe termen lung. Nu vreau să fiu cobaiul lor.
Atât doar. Nici o teorie a conspirației.

| RAY a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Daca faci sport,iti menti greutatea,ai o alimentatie sanatoasa, iti vitamine mai ales zinc si vitamina d, porti masca, te speli pe maini sansa e extrem de mica de 0, 1%

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru Drimmero):

Ok.
Din partea mea îți doresc să ai tu dreptate, nu eu.
Ne mai vedem pe aici să-mi povestești cum e să fi vaccinat.

| Celcestietot a răspuns:

Nu. Sa zicem ca iau modelul majoritatii tarilor europene happy. Raspuns mai bun ca acest mai greu sa existe.

| Celcestietot a răspuns:

Tu, te vaccinezi happy?

Întrebări similare