| Andreeaa20 a întrebat:

Am avut covid in urmă cu 5 luni si am fost internată la spital. După analize si radiografie medicul mi-a spus că am făcut pneumonie, hepatită + infecție la rinichi.
Acum după 5 luni analizele au ieșit bune.
Radiografia la plămâni e bună.
Problema e că incă am simptome de covid!
Credeți că nu m-am vindecat complet?
Sau aceste boli pot să apară din nou? Ar trebui sa-mi fac griji?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
2 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Medicul e slab pregatit, covidul asta face in primul rand da o foma de pneumonie care tratata adecvat se vindeca.
Problema la ficat daca nu o aveai inainte e ceva trecator declansat de la covid, nu aveai hepatita ci ceea ce ei numesc steatoza hepatica > adica transaminazele marite, iarasi o prostie ce nu are acoperire stiintifica (discutat cu medic bun specialist!) pentru ca daca cineva iti prinde un deget la usa si ti-l zdrobeste transaminazele vor aparea tot marite, ciudat nu? ce legatura are deci ficatul cu transaminazele si ce legatura are cu degetul prins la usa? ei bine ele sunt influentate si de zdrobirea unui deget dar si de toxicitatea ficatului, transaminzele se maresc si de la medicamente.
Infectia la rinichi nu stiu de la ce poate fi.
Insa stiu ca covidul-19 aceasta boala perversa se comporta ciudat in organism si acest virus da organismul peste cap o perioada ca si cum te-ai fi imbolnavit de mai multe deodata, in realitate da un fel de raspuns imunitar FALS POZITIV, adica la analize iti arata ca stai prost cu toate organele doar pentru ca asta face acest virus cat e in organism adica acele 14 zile, posibil insa ca ceea ce a dat el peste cap sa dureze cateva luni bune!
Pentru linistea ta lasa sa mai treaca 1-2 luni de zile si repeta analizele si daca ies si astea bune inseamna ca numai ai nimic.
Ce simptome mai ai inca de la covid-19?

| SpiridusulTuca a răspuns:

Mai asteapta putin, e de la sistemul imunitar. Asta daca chiar ti-ai revenit, ca ce ai avut tu pare grav