anonim_4396
| Anonim întreabă:

Credeti ca o sa fie vreodata totul ca inainte de pandemie? Ma refer in special la gandire si lucrurile mici. De exemplu, eu inainte de pandemie daca vedeam pe cineva cu masca mi se parea ca e bolnav, ca e ciudat si acum invers, daca nu are masca mi se pare un iresponsabil. La fel si cu datul mainii si multe alte lucruri. Ce parere aveti?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim explică:

Da ce inainte lumea era mai buna? Mai frumoasa si mai omenoasa? Am trecut prin razboaie mondiale si alte epidemii dar lumea e tot la fel. Ce ai inauntru nu schimba decat clopotul. Cei rai raman rai si invidiosi si cei buni vor face fapte de mila in continuare. Nu e vorba de masca. Aia e fix pix. E vorba sa fim oameni ceea ce nu suntem de mii de ani si nu de acum. Cazi in drum ca ti se face rau si nimeni nu se apropie de tine, trec ca pe langa o carpa. Nu asa era si inainte de pandemie? Nu eram la fel de indiferenti si ne bucuram daca murea capra vecinului? Daca altul o ducea mai rau?

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Frumos gandit. Ai dreptate ca intrebarea mea se referea la ceva foarte superficial(totusi oarecum important)dar ai punctat ceva foarte interesant!

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu va mai fi ca înainte. Nici modul de a gândi, de a vedea lumea, nici lucrurile mici, comportamentele minore. Se va atenua aceasta la apariția vaccinului, dar majoritatea precauțiilor vor rămâne.

anonim_4396
| Anonim explică:

De ce ai vrea sa fie totul ca inainte?
Nu, nu cred ca o sa mai fie ca inainte. Si nici nu vreau! Anumite obiceiuri pe care le faceam majoritatea inainte sunt neigienice si scarboase (datul mainii, pupatul cu toti indivizii pe post de salut si la revedere etc).
Acum se pune mai mult accent pe dezinfectarea mainilor si pe igiena in general. Se promoveaza distantarea sociala. (Love it happy ) Se poarta masti in spatii inchise, de unde poti lua nu numai covrig19 ci si multe alte boli. Se poarta manusi. Toate acestea sunt in opinia mea un pas inainte spre evoluare si civilizare. Asa trebuie sa si ramana.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Interesant raspuns! De datul mainii nu stiu ce sa zic, ar fi ciudat sa dispara. Dar in rest cu igiena sunt de acord ca trebuie sa fim mai atenti in viata de zi cu zi.

| Salontanul a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt de acord cu tine mai putin cu "distantarea sociala". E o tampenie americana care n-are legatura cu virusul. Distantarea trebuie sa fie "fizica" si nu sociala. Daca ne distantam social fiecare va face ce-l taie capul si nu ne mai civilizam in veci. Apropierea sociala ne face sa fim oameni.

anonim_4396
| Anonim explică:

La cate boli continua sa apara, cred ca mai avem nitel pana ajungem sa purtam toti costume camuflate "de astronauti". O sa fie ca pe marte, fara sa mergem acolo. Eu ma refer si la tot haosul cu incalzirea globala si ce ar urma sa faca tehnologia. Am mai auzit pe undeva despre "bule" de izolat pe bolnavi.

| Feitan a răspuns:

O sa fie ca inainte, doar ca o sa fie mai firesc sa vedem oameni cu masca ( ca in korea de sud).

| Anonima2k19 a răspuns:

Daca medicii, cercetatorii, toti cei care sunt implicati sunt dispusi sa continue sa puna osul la treaba, in sensul ca sa vina cu niste idei mult mai practice, consider ca da. Si ca ar trece toate o data Pentru totdeauna si daca ar mai aparea cineva bolnav, dupa macar am avea medicament si nu am mai ajunge din 1- 1000