| decepentruca a întrebat:

Daca imi pun o masca de protectie din aceea din bumbac si peste ea un tricou impaturit in 2, adica 4 straturi de tricou, am o protectie mai mare in fata virusului?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca stai in casa, ai cea mai buna protectie!
Chiar nu exista motiv sa iesi, fiindca infectarea se poate produce si cu mana la nas, mai tarziu, dupa ce-ti scoti masca.

| darrio2007 a răspuns:

Nu protejeaza 100% dar iti vei ingreuna respiratia.

| WhiteLife a răspuns:

Nu te protejează și nici măștile chirurgicale nu o fac, pentru că virusurile au dimensiuni micrometrice, sunt mai mici decât filtrele măștii sau găurile din materialele textile și trec. Ideea măștii e că dacă ar purta toată lumea (mai ales cei bolnavi) particulele din saliva/strănut/tuse s-ar opri în masca și astfel nu ar mai infecta atâtea persoane. Ideale sunt măștile N95, acelea sunt pentru infecții respiratorii. La noi în județ nu avem voie să ieșim din casă fără măști și port masca textila, dar nu cred că mă apără de virus. In cazul in care sunt bolnava, sunt mai puține șanse să dau mai departe.

| decepentruca explică (pentru WhiteLife):

Hmm, interesant. Insa nu cred ca nici o protectie macar de 10% nu are.

| Andrei7520152 a răspuns:

Nu iti pui masca sa te protejezi. O pui sa nu transmiti la altii. Daca toti sau majoritatea ar purta masti, scade rata de infectie.

| JamesWatson a răspuns:

Nu sunt medic. Deci dor îmi dau cu parerea.
Eu cred că nu ar ajuta tricou în plus. Și cred că ti-ar fi si destul de greu să respir.
Ca atunci cand eram mici, iarna mama ne înfășurat la gat și gură: "să nu intre frigu în oase" cred că ceva de genul ai fi, mă refer la respiratia greu.
Plus că ceea ce mult lume nu a înțeles este. Ca el ataca sistemul imunitar iar tu daca ai o genetică bună sau ti ai creat un sistem comunitar bun nu ar trebui să te ingrijoriezi

Întrebări similare