| xXteLOVEscXx a întrebat:

De 6 luni de zile nu am gust si miros! Ceva solutii? ( Da, am avut covid )

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Inca nu s-a gasit nici o solutie, fiind un efect negativ al infectiei cu covid, bine stiu de toata lumea, dar inca nestudiat.
Incearca sa-ti cresti imunitatea si poate iti revin la normal, gustul si mirosul.
Ia 5-10 grame de vitamina C pe zi (ia 2 grame la fiecare 3 ore, ca sa nu faci diaree).
Nu te speria ca nu exista supradozaj la vitamina C, deoarece 50-60% se elimina prin urina.
Sanatate multa!

| RoCkKiD a răspuns:

In anumite cazuri pierderea gustului si a mirosului poate sa dispara pe termen mai lung. dupa boala Stiu si eu un caz la care a durat vreo 6 luni pana au revenit complet.

vorbeste cu medicul de familie.

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Mergeți la medicul de familie este foarte serioasă problema nu este de glumit cu sănătatea

| iulianr a răspuns:

Singura solutie este sa mergi la medic. Pare o problma destul de soeriasa. Am cautat acum pe internet din curiozitate si am gasit mai multe articole si studii in care spuneau ca unele persoane care au avut COVID au avut nevoie de mai multe luni ca sa isi recupereze complet gustul si mirosul, deoarece, in comparatie cu gripa, la care mirosul se pierde daorita congestiei nazale, Coronavirusul ataca anumite celule care au un rol important in formarea mirosului si e nevoie de timp indelunga ca sa isi revina. Oricum, asta e doar informativ. Daca vrei, poti sa cauti mai multe informaiti pe aceasta tema, din curiozitate, dar cum am spus si inainte, singura solutie este sa mergi la medic.