anonim_4396
| Anonim întreabă:

De ce prin manastiri nu poarta nimeni masca? Si daca o porti iti este atrasa atentia sa o dai jos. Crestinii nu se tem de covid? Sunt crestin dar intr-un spatiu inchis si plin de oameni nu as sta fara masca.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
15 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Da nu te mai lua după ei lol, ori stai afară ori poartă mască. riști să te îmbolnăvești că zice unu că acolo nu iei? ce garanție ai pentru spusele lui? poartă pentru liniștea ta și gata și dacă mai zice ceva îi spui că e lege să porți mască în locuri închise și el e cel care o încală, nu tu.

| anonimg a răspuns:

Unde nu se poarta masca eu acolo m-as duce. happy
Biserica trebuie sa fie un loc de socializare, de partasie. Ca bisericile si manastirile ortodoxe sunt vazute ca niste locuri tacute si asemanate cu cimitirele in ce priveste linistea, asta este pentru ca credinciosii lor le-au facut sa fie astfel.
Cerul este plin de cantari, de bucurie; numai pamantul este sumbru, tacut ca un adevarat mormant.
Si daca este liniste in manastiri si biserici, adica nu se deschide gura deloc, atunci ce nevoie mai este de masca? Poate doar pentru ca asa este legea.

| RKBlue a răspuns:

Nu merg la manastiri de obicei(la cateva da, dar fiindca au niste gradini si imprejurimi superbe laughing )
E la latitudinea fiecaruia daca poarta masca, caci e libertate de alegere, DAR cu libertatea vin si responsabilitatiile( ceva ce multi uita mai mult sau mai putin intentionat)

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru RKBlue):

In cazul de fata asa-zisa "libertate de alegere" a portului mastii e ca libertatea mea de a iti da un topor in cap cand trec pe linga tine pe strada. E posibil, nu e indicat, si nu ne face bine nici mie, nici tie.

| RKBlue a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Imi place comparatia rolling on the floor
Chestia e ca atata timp cat nu e ilegal sa nu porti masca, nu esti obligat sa o porti.Dar e ilegal sa omori pe cineva cu un topor.
Ar trebui sa fie obligati sa poarte masca.
E bine insa ca multe magazine nu te lasa sa intri fara masca.
Daca cineva e prost si alege sa nu o poarte, mi se pare firesc ca ceilalti sa aiba dreptul sa ii refuze cererile(de a cumpara de undeva, de a intra undeva)
Normal ca nu ne face bine ca unii #%&*!@ nu poarta masca( si prin unii ma refer la un numar mare de intelectuali fara carte), insa cat timp nu e o lege care sa te oblige clar, politisti care chiar sa patruleze si sa dea amenzi si toate locurile in care se presteaza servicii sa nu accepte nemascati, vor fi unii care vor vorbi de libertatea lor(mascandu-si egoismul, de fapt)

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru RKBlue):

Treaba cu legea e de rahat. Nu e ilegal sa nu porti masca, dar e ilegal sa zadarnicesti transmiterea bolilor bla bla, si fix asta faci nepurtind masca la interior prin autobuze sau magazine. Problema e ca si in starea de urgenta, politistii au cam frecat-o big time iar legislatia era si aia jalnica.

| Adry05 a răspuns (pentru RKBlue):

Eu știu că în spații închise e obligatoriu să porți mască

| RKBlue a răspuns (pentru Adry05):

Conteaza daca e obligatoriu sau nu?
Cat nu li se spune clar si nu se iau masuri impotriva celor care nu respecta regulile, vor vorbi despre libertatea lor de alegere.

| Adry05 a răspuns (pentru RKBlue):

Păi contează în momentu în care e lege laughing dacă nu de frica virusului, măcar de a amenzii. deși na, mă îndoiesc că face poliția controale prea dese pe la mânăstire și uite că ar trebui

| RKBlue a răspuns (pentru Adry05):

Nu am spus ca nu conteaza.
Normal ca conteaza, dar unora nu le pasa daca nu patesc nimic. Cat timp nu se iau masuri impotriva lor, vor refuza sa poarte masca.

| AnastasiaK a răspuns (pentru RKBlue):

E greu sa se ia masuri cand jumate din populatie are deficienta de creier.

In ultima vreme, in Bucuresti, au fost politisti in statiile de metrou. Nu prea a mai avut lumea curaj sa stea fara masca, dar tot s-au gasit cativa idioti si asa a aparut si circulat pe internet un filmulet (poate l-ai vazut) cu unul care era arestat si scos din metrou (cu forta, dar destul de delicat, daca ma intrebi pe mine, doar ca el urla ca disperatul). Toata media i-a luat apararea tanarului si l-au vazut ca pe o victima a autoritatilor.

Daca autoritatile nu fac nimic, tipa lumea ca nu-i bine...iar daca fac ceva, tipa lumea ca-i abuz.

| RKBlue a răspuns (pentru AnastasiaK):

"Daca autoritatile nu fac nimic, tipa lumea ca nu-i bine...iar daca fac ceva, tipa lumea ca-i abuz."
Asta e cel mai adevarat lucru pe care l-am citit in ultima vreme.
(e interesant ca e exact la fel si in sua)
Nu am vazut filmuletul, dar nu ma mira ca tanarul a reactionat asa.
Toti oamenii care fac ceva de genul trec repede la mentalitatea de victima cand sunt trasi la raspundere...

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu am prea vazut cineva caruia sa ii fie chiar frica de virus, in spatii inchise toti o poarta asa pe barbie sa fie pe aproape daca vine garda. Daca nu vor sa o poarte la manastiri e treaba lor/alegerea lor.

| christall a răspuns:

Nu stiu daca e asa, nu am vazut. Dar este o prostie sa nu porti masca. Treaba oamenilor daca vor sa se expuna dar ii pun si pe altii in pericol.

| marinescub701 a răspuns:

Sincer... din cauza IQ-ului redus, au senzatia ca rugaciunea ii vindeca/protejeaza