| Dana_Voicu a întrebat:

Dragilor, pe voi nu va sperie perioada imediata de dupa 15 mai? Pe unde te uiti nu vezi decat ce o sa se intample imediat dupa. Peste tot vezi comparatii intre ce va fi si cum va exploda numarul de cazuri. Eu deja intru mai tare in panica si nu stiu cum sa abordez situatia. Am stat cuminte pana acum, am fost distanta, insa ma sperie tare faptul ca e posibil sa se agraveze lucrurile dupa 15.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| SimonaPSI a răspuns:

Dana_Voicu, abordarea urmatoarei perioade este aliniata celei de dinainte... reguli de igiena respectate, distantare sociala rezonabila, constientizarea starii proprii de sanatate si solicitarea ajutorului medical in cazul unor variatii ale acesteia. Masurile de precautie pe care si tu le stii sunt absolut normale si pe vreme de pandemie si in stare normala, doar ca noi le cam uitaseram happy.
In rest, nivelul de anxietate poate fi controlat printr-un stil si regim de viata ordonat si echilibrat si prin fixarea unor rutine zilnice care sa ne tina in control pe situatiile cu care ne intalnim. Alege-ti cu grija sursele de informare, nu urmari toti vanatorii de rating si publicitate care trebuie sa umple spatiul de emisie cu orice, fara niciun fel de decenta civica.
Ai incredere in instinctele si reflexele tale si mai ales in capacitatea ta de adaptare. Enjoy life happy

Simona CarstoiuSimona Carstoiu
3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai decat sa ramai distanta si dupa 15 mai sa te protejezi

| HackerulAnonim2212 a răspuns:

Nu! Nu ma sperie absolut deloc!