| nigelb a întrebat:

Este periculos sa lucrez ca curier in pandemia asta? Vreau opinii...

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Furnicuta000 a răspuns:

Nu e mai periculos decat alte job-uri. Adica mergi la client, nici nu trebuie sa te apropii de el, ii dai pachetul si trebuie doar sa te dezinfectezi pe maini dupa ce iei banii de la el (asta daca e colet cu ramburs)

| Mosotti a răspuns (pentru Furnicuta000):

Cum sa nu te apropii de client? De multe ori trebuie semnatura, sa plateasca, nu toti platesc cu cardul! Iar daca el ca, curier are masca si clientii n-au a pus-o, sansa sa o ia e enorma.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Mosotti):

Eu am saptamanal colete, de la toate firmele de curierat, majoritatea ramburs, dar niciodata nu m-a pus nimeni sa semnez nimic. Probabil asa se face, dar nu cred ca stau toti curierii sa ceara semnaturi, de fapt majoritatea semneaza ei dupa ce livreaza coletul (de ex daca intru la DPD pe awb dupa ce mi s-a livrat coletul vad o semnatura care cica e a mea laughing )
Eu nu consider ca e periculos acest job, sunt altele mult mai periculoase. In plus curierul cand vine doar iti inmaneaza pachetul, nu sta la discutii cu tine ca sa fie cine stie ce risc de contaminare

| Mosotti a răspuns (pentru Furnicuta000):

Mie uneori mi-a cerut buletinul, mi-a cerut sa semnez, a trebuit sa dau banii.
Trebuie, ca te trezesti cu unu care zice ca nu i-ai adus pachetul si sa vedem apai.
Daca-mi vine SMS-ul prin tel e altceva, ca ii dau codul ala si atunci este altceva, dar daca nu vine, trebuia sa-i arat un buletin.

Merge f simplu cand am codul ala, il zic inainte sa ajunga la usa, am platit cu cardul cand am comandat, imi da, pa, a plecat, dar nu mereu e asa.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Mosotti):

Eu cand nu eram acasa le lasam banii in cutia postala si le spuneam sa ia banii si sa arunce coletul peste gard (asta era inainte de pandemie si cand aveam colete care nu se spargeau asa usor).

| Mosotti a răspuns (pentru Furnicuta000):

Mda, e mai complicat, depinde, ca sa las copie de buletin in cutie, si banii.

19 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Folosesti o masca de bumbac si nu ai treaba, sau o masca de gaze cu vizera fumurie sa nu iti vada fata, esti curierul specializat in virus si livrari

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, este, căci ai contact cu foarte mulți clienți.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Periculos este daca nu respecti recomandarile, insa... ca statistica, nu prea. Nu ai ce sa patesti daca urmezi toate masurile de protectie recomandate.

| Frank51 a răspuns:

Din perspectiva mea nu. In primul rand nu ai contact cu clientii asa cum zicea cineva mai sus, nu trebuie sa te apropii de ei, lasi coletul pe jos, deci nu exista contact. Daca nu exista contact sansele sunt extrem de mici, daca te dezinfectezi pe maini si porti masca la fiecare client, sansele sunt mai mari sa faci accident decat sa iei covid.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca respecti toate masurile de protectie poti lucra linistit.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca clinetii nu au masca, daca e nevoie de buletin, semnaturi, luat banii de la client, nu e deloc in ordine chiar daca el are masca. De multe ori mie nu imi veneau codurile pe sms si imi cerea buletinul atunci.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

La mine a venit curierul sa imi aduca un colet, si nu avea masca. Nu avea mănuși, masca, nu avea nicio treaba omul laughing)) Bine ca mi-am pus eu masca inainte sa ma duc la el sa iau produsul respectiv

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai vezi? Si e si invers, clientii nu au masti si trebuie curierul sa se apropie sa ia semnatura, buletin, bani uneori. Nu e asa cum pare.

| troleibuz a răspuns:

Medicii ce sa mai zica.

| Balalau95 a răspuns:

Cat timp nu stii o meserie care sa iti permita telemunca, atunci e mai periculos sa te duci la servici cu mijloacele in transport in comun (spatiu inchis, oameni NE-distantati social (ca nu e posibil) infectati care au pus mainile pe barele de sustinere, etc.)

in rest, nu te pupacesti cu, clientii, nu stai intr-un birou inchis unde poate cineva infectat sa umple aerul static cu virusi, deci e mai putin periculos decat o munca la birou, sau intr-o fabrica

iar, daca, cumva ai orice fetish anti-stat in casa, atunci te-ai scos, tu ai dreptul sa te plimbi pe unde ai chefwinking

| faruitoruldechei566 a răspuns:

Pai depinde de cantitatea de droguri pe care o livrezi

| 21VibeXx a răspuns:

Atâta timp cât ai un echipament corespunzător și imunitate mare nu ai nici o treaba.

| Alin1245 a răspuns:

Dacă respecți toate măsurile impuse de lege poți livra liniștit.