anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.Care sunt noile legi in privinta coronavirus actualizate? Adica unde am voie si cand sa parasesc domiciliul si cand am nevoie de declaratie? Si pentru persoanele in varsta va rog. (Nu imi dati raspunsuri cu ordonantele militare ca nu stau sa citesc toate alea) scurt si la obiect vreau raspunsuri. Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ordinul "STAI ACASA" este baza!
Daca descarci si citesti cu atentie formularul simplificat de "Declaratie... " tipizata, atunci iti poti da usor seama cand- si unde ai voie sa te deplasezi, insotit de o declaratie SI buletin.

Cei care au implinit varsta de 65 ani au voie sa mearga (cu declaratie! ) intre orele 11-13 si vor fi serviti cu prioritate la magazinele alimentare sau farmacii. De asemenea, pot iesi intre orele 20-21 pentru plimbatul sau ingrijirea animalelor.

Daca trebuie mers la medic pentru problema de urgenta aparuta, atunci la orice ora se poate face deplasarea cu masina proprie sau a altei persoane insotitoare. Totusi, daca este posinil, este indicat sa se consulte telefonic inainte cu medicul de familie.

Pentru a merge la lucrari agricole, formularul are o rubrica pentru acest scop.
Notezi "realizarea de activitati agricole", facand specificarea Ordonanta nr. 3, art. 3:
"Art. 3 Circulaţia persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinţei/ gospodăriei, este permisă şi în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activităţi agricole."

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Pentru deplasări in apropierea locuinței nu este nevoie de declarație.
Pentru pensionari peste 65 ani. Pot ieși de acasă in orice perioada a zilei daca au nevoie sa se prezinte la medic. Pentru a face cumpărături rămâne valabil orarul 11-13 si vor fi serviți cu prioritate. Mai a introdus un orar intre orele 20-21 pentru necesitățile animalelor de companie sau a celor din gospodărie.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Au crescut amenzile.Pentru persoane fizice intre 2000 lei si 20000 lei, iar pentru persoanele juridice pana la 70000 lei.

| suntserios a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Pentru orice deplasare ai nevoie de declaratie, nu dezinforma omul

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru suntserios):

Am ascultat aseară la radio Ordonanță 4. Eu așa am reținut.

| suntserios a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Doar batranii care se duc in scopuri medicale sunt scutiti de de declaratie, in rest nu

Răspuns utilizator avertizat