anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna am folosit o vreme pastile"anti bebelaughing" rigevidon, dupa 6 luni am intrerupt dintr'o data iar din cauza asta lunea trecuta mi-a venit "stopul" de 2 ori iar luna asta deloc.e normal? sa merg la un doctor sa vad despre ce e vb sau nu poate fi nmic grav?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Ar TREBUI să ne dai datele respective - aşa e mai mult pe ghicite!

E posibil ca să ai ciclu la începutul lui iunie, să zicem în 2 iunie ( prima zi de ciclu ) - apoi să ai următoarea menstruaţie TOT în iunie, să zicem 28 iunie ( deci un ciclu de 26 zile ) - care e OK!

Deci se poate acest lucru, iar dacă "presupunem" că ai ciclu regulat de 26 zile, atunci următoarea menstră ar trebui să-ţi vină DOAR în 24 iulie!

Acum, DEPINDE de datele tale, NU am cum să le ghicesc!
Dar este posibilă o astfel de situaţie, aşa cum am dat eu exemplu - FĂRĂ să fie neapărat o "problemă" medicală...

Totuşi, dacă vrei, poţi să faci un consult ginecologic - DAR, eu recomand să mai aştepţi până la sfărşitul lunii iulie, şi dacă nu-ţi vine, atunci te duci la un control!

| Jessyka888 a răspuns (pentru bursuc001):

Multumesc:Xai avut dreptatetongue mi-a veniot pe 23:X...ma speriasem putinlove struck

| bursuc001 a răspuns (pentru Jessyka888):

Cu plăcere!

Ai văzut că dacă faci un calcul CORECT, cu "metoda calendarului", RAR dă greş!

Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!

Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!

Bine-nţeles, dacă ai menstruaţie NEREGULATĂ, atunci RISCUL de sarcină există permanent ( deoarece nu şti când ai ovulaţia )! Iar dacă ai ciclu REGULAT, atunci RISCUL este mai crescut în perioada cu fertilitate mai mare ( DAR asta NU înseamnă că în rest ar fi inexistent, ci doar că ar fi mai scăzut )!

În primul rând, e foarte IMPORTANT ca din momentul ÎNCEPERII vieţii sexuale, să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!

Nu se ştie când ai nevoie de el...

Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.

Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.

Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp

Sursa: http://www.mamicamea.ro/......eptie.html

Folosind „metoda calendarului" prezentată ( cu exemple ) pe saitul : http://www.mamicamea.ro/......eptie.html POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei – fă acel calcul şi vei vedea dacă ai calculat CORECT perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută, precum şi data venirii menstruaţiei!

Apoi NU EXISTĂ perioadă fertilă şi perioadă nefertilă - EXISTĂ DOAR perioade cu fertilitate RIDICATĂ ( crescută/sporită ) şi perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ!

Nefertilitate/infertilitate ( perioade nefertile ) EXISTĂ doar atunci când eşti „sterilă" ( ca urmare a unor afecţiuni MEDICALE )!

Dacă ai menstruaţie REGULATĂ ( doar ATUNCI cunoşti când are loc ovulaţia ), atunci putem discuta despre perioadă cu fertilitate ridicată/scăzută, ASTFEL :
„Perioada fertila" este strans legata de momentul ovulatiei, si se stie ca ovulatia are loc cu aproximativ 14 zile inainte de menstruatie ( dacă vorbim de un ciclu REGULAT de 28 zile ), si NU la 14 zile dupa menstruatie cum se scrie in mod gresit in unele articole de pe internet.

„Perioada fertila" ( adică cu fertilitate RIDICATĂ ) incepe cu 4-5 zile inainte de ovulatie ( atat poate supravietui spermatozoidul in uter ) si se termina la 1-2 zile dupa ovulatie ( perioada in care ovulul este viabil ).

TOATE celelalte zile se CONSIDERĂ perioade cu fertilitate SCĂZUTĂ - dar, NU INEXISTENTĂ!

Periodic, datele din „calendar" le actualizezi şi iei în calcul o perioadă tot mai mare – iar calculul devine tot mai EXACT!

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu e deloc normal si poate fi grav. mergi la ginecologul care ti-a permis sa intrerupi contraceptivele pentru un nou control, analize si, posibil, tratament. De obicei, ginecologii nu permit intreruperea pastilelor fara sa se asigure ca totul va fi in regula, dar la tine s-a intamplat un incident nedorit. cel mai probabil ca vei face un tratament care te va aduce la normal in cateva luni, dar trebuie sa mergi cat mai repede la ginecolog pentru a nu-l amana deloc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Consulta imediat un medic ginecolog.Asemenea pastile nu se iau si nu se intrerup decit la indicatia medicului.Cu cit mai repede, cu atit mai bine pentru tine.Mult noroc.

Răspuns utilizator avertizat