|

Buna tpu..Imi intarzie din nou mentruatia, e deja a 7 a zi... sad nu inteleg ce se intampla. luna trecuta mi-a intarziat 6 zile.

Sa fiu însărcinata?

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cel mai probabil dar mai degraba si posibil, ciclul tau menstrual are caracteristica predominanta cea de a fi dereglata mai mult sau mai putin adica este NEREGULATA. Este posibil ca ovarele tale sa fie afectate de asa numitul sindrom al ovarelor cu chisturi (SOC/SOPC) si din acest motiv ovarele sa nu reuseasca nici sa dezvolte si nici sa maturizeze si sa elibereze ovulul dupa un anumit timp precis si bine stabilit si din acest motiv lungimea ca numar de zile a ciclul devine NEREGULAT cu lungimi imposibil de anticipat. Chiar de prima data trebuie sa cunosti/sa stii ca ciclul menstrual NU este influentat, modificat sau conditionat de factori externi. Pornirea menstruatiei este mereu dirijata STRICT hormonal si din acest motiv in functie de activitatea hormonala pot sa existe cicluri menstruale REGULATE dar la fel de bine si din pacate cele mai multe cicluri menstruale sunt de fapt cele NEREGULATE. Sarcina se poate forma dar in cazul in care este intretinut un contact sexual neprotejat si ajunge sperma in vagin. Si sa mai ai si ghinionul ca exact in acel moment sa fii in perioada fertila a ciclului astfel ca sexul neprotejat sa fie intretinut in momentul nepotrivit. Tu esti cea care poate sti daca s-a intamplat asa ceva intr-adevar, Sanatate!

1 răspuns:
| a răspuns:

Ai făcut sex neprotejat cu ejaculare in vagin, in perioada fertilă? Dacă răspunsul e ''nu", înseamnă că nu esti gravidă, ci ai o dereglare hormonală, care sr poate rezolva cu indicaţiile si tratamentul primite din partea unui medic ginecolog.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează