anonim_4396
| Anonim întreabă:

Bună! Sunt la prima mea seiune și mi-am dat seama că nu știu cum să învăț. Învăț ineficien. Până acum citeam jumătate de pagină, pe care o repetam iar și iar, din memorie, apoi o scriam, practic o învățam ca pe o poezie. E și firesc sa nu reușesc sa învăț mai mult de 8-10 pagini pe zi. Voi cum învățați? Sunt mulți oameni care învață 30-40 de pagini. Cum? Învățați-mă cum să învăț. Nu fiți rautăcioși, nu oblig pe nimeni să îmi răspundă.
Am mai pus recent această întrebare și în loc de un răspuns a intrat un domn care a început să mă jignească și să îmi spună cât de greșită e metoda mea, și că voi ajunge spălătoreasă, din nefricire sunt junior și nu pot de report.

15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Incearca sa te concentrezi mai bine la ceea ce citesti si ce scrii!
In primul rand din aceasta intrebare deja ai "mancat" 2 litere. Asta indica superficialitate, iar rezultatul va fi in consecinta!

| Frank51 a răspuns:

Totul e în funcție de materie. Dacă este o materie de teorie, se toceste, dacă e materie de logică se fac exerciții pentru înțelegerea aplicației, dacă este materie de povestit, se citește logic, și cu pasiune, astfel încât memorezi doar lucrurile esențiale.

| gabicoo a răspuns:

"seiune", "ineficien"!?
Primul pas este să înveți să scrii corect românește!

Viitor de aur țara noastră are!

Nu te supăra pe mine! Nu-ți vreau răul!

| Anamaria9916 a răspuns (pentru gabicoo):

Am scris in grabă, nu sunt greșeli gramaticale? știi, nu toțo avem bani să ne luăm ultimul model de telefon, iar la cele de 400-500 de lei nici touchscreen-ul nu funcționează impecabil după o vreme. Te întreb, de ce unii din voi intrați aici doar să atacați?

| J0B0MAT a răspuns (pentru Anamaria9916):

Unii suntem mai miștocari, dar suntem de treabă cu toate astea.Ai primit sfaturi bune, ascultă-le părerile.

| gabicoo a răspuns (pentru Anamaria9916):

Nu atac pe nimeni! Dar ai comis-o a doua oară:
- începi propoziția cu literă mică,
- "toțo".
Să zicem că "toțo" ăsta e din cauza telefonului, dar litera mică de la începutul propoziției de unde vine?

Să știi că eu folosesc o tabletă ieftină, veche de 3 ani și touchscreen-ul funcționează bine!

Răspuns utilizator avertizat
| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Ideea de "invatare prin stimuli vizuali/auditivi/experienta" nu e buna, fiindca iti pui singur(a) o limita despre cum iti place sa inveti. Cea mai buna metoda e o combinatie a tuturor acestor factori.

Ia-ti lectia si citeste-o o prima data. Termenii ce nu-i intelegi, cauta-i pe net. Eventual incearca chiar sa te uiti la videoclipuri pe temele respective, ca sunt o gramada pe Youtube. Informatiile proaspat aflate, utilizeaza-le in ceva practic.

| Nirvanaaa a răspuns:

Nu sta doar pe bucata aia. Citește tot cursul, întreaba-te cine, ce face?, cum s-a întâmplat asta? După împarte cursul în idei principale și secundare, detalii.
Eu folosesc culori pentru idei, principalele au o nuanță, detaliile alta. Ce am înțeles scriu pe hârtie și povestesc cu voce tare ca și cum mi-aș explica. Dacă examenul pentru care învăț e sinteza atunci și scriu. Dacă e grila schemele ajuta mai mult.
Nu stiu ce materii ai, dar la anatomie pot reproduce 3 pagini citite dacă am un desen făcut de mine. ( dacă ți se potrivește asta cu desenele încearcă - ca e posibil la facultatea ta sa nu, sper ca ai materii la care sa funcționeze ca e foarte eficient happy ).
Nu incerca sa tocesti, vei pierde mult timp, încearcă sa înțelegi în ansamblu lecția și după o sa vezi ca retii mai ușor și detaliile și vei avansa cu numărul de pagini.

| Schizotix a răspuns:

Work smart, not hard. Tu muncesti hard laughing asta e problema. Trebuie sa iti schimbi stilul, insa acesta depinde si de materia cu care interactionezi

| psyclepath a răspuns:

Crede-mă, nu are cine sa-ti explice pe TPU cum să înveți eficient. Decât dacă vrei răspunsuri de genul "învață structurat".
Ca și cum ti-ar spune: "Învață bine, nu mai învăța rău.

Chestia e că memoria nu funcționează la toți la fel. Pentru unii sunt de mare ajutor stimulii vizuali, pentru alții cei auditivi, emoționali etc. Unii învață cu muzica și dacă se gândesc la melodia care se auzea atunci când repetau lecția X își amintesc imediat. Alții își amintesc foarte bine ceva anume când asociază informația cu o emotie. E un proces. Trebuie să vezi care e mecanismul care funcționează cel mai bine la tine.

Studiaza despre memorie, cea pe termen scurt și cea pe termen lung, mecanismele prin care o amintire ajunge in memoria pe termen lung, triggerii memoriei și altele de genul, experimentează mai multe feluri de învățat, caută pe YouTube video-uri cu tehnicile studenților de la medicina. Nu e nicio scurtătură din păcate. Sau daca nu, "învață structurat". Sau "concentrează-te mai bine". Sunt sigur că ție nu ti-a trecut prin cap asta înainte să pui întrebarea aici.

| Aditu94 a răspuns:

Inceraca sa inveti sistematic, selecteaza ideile principale, nu toate informatiile care nu se cer la examen si mecanic, ca ai sa le uiti..recomand MEMOPLUS, cumva te ajuta. Nu te mai uita in jur,la ce spune X si Y, eu nu te cunosc,esti un strain, dar stiu ca esti un om capabil de orice si ca va ajunge departe dupa terminarea studiilor, anume un om de succes care va oferii si altora locuri de munca. Tine minte, esti cel/cea mai bun, nu te lasa descurajata de niste nimeni, capul sus, privirea inainte si fii optimista, eu cred in tine, MULT SUCCES!

| Anamaria9916 a răspuns (pentru Aditu94):

Mi s-a făcut pielea de găină, sincer? Îți mulțumesc mult! ♥️

| Aditu94 a răspuns (pentru Anamaria9916):

Sa cresti mare big grin

| M1989 a răspuns:

Incearca sa inveti structurat.