|

Ce inseamna credite la facultate? fara rasp de genul ca intr-un an sunt 40 de credite 60 etc.bla-bla-bla...vreau rasp concrete, adica daca eu in primul an nu am restante la nici o materie dar ajung in anul 2 unde o sa am pot ''lua''din cele din primul an pentru a ''compensa'' o alta restanta din anul2? de ex engleza...in primul an nu am rest in al doilea o sa am. pot lua de la engleza anul1 pentru a trece, adica a fii totul bine?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Depinde de facultati. Sunt facultati la care creditele sunt repartizate astfel : De ex. 1 punct = 5 credite. Adica daca ai luat nota 7, 7x5 = 35, deci ai 35 de credite. Si se aduna toate creditele ( Daca la sfarsitul semestrului ai mediile : 7, 6, 8, 5, 7 -> 35 + 30+ 40+ 25+35 = 165 credite )
Alte facultati in schimb ofera creditele in functie de disciplina. De ex. disciplina X are 8 credite. Deci indiferent daca ai media 5 sau media 10 tot 8 credite vei primi. Si in functie de numarul de credite obtinut sa face repartizarea buget/taxa. happy

2 răspunsuri:
| a răspuns:

NU poti lua din anul 1(unde nu ai restante) pentru a compensa in anul 2(unde ai restante). Ce nu ai inteles in explicatia pe care am dat-o la cealalta intrebare a ta referitoare la acest subiect? Ca ti-am explicat foarte clar. Se pare ca stai cam slab cu logica. De ce nu intrebi mai bine lucrul asta la secretariatul facultatii tale?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru a promova trebuie sa acumulezi numarul de credite pentru anul respectiv, sa zicem minim 25. din ce materii poti.vei avea si restante.(diferenta de 25 de credite). Anul urmator vei avea de trecut un alt prag, dar intr-un final va trebui sa faci creditele celor patru ani de studiu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează