Legiuitoarea
Întrebare recomandată | Legiuitoarea a întrebat:

Cum putem preveni violenţa în şcoli?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Prin educatie si o actiune combinata a tuturor: familie, scoala, massmedia si organe de ordine.
Chiar si pe timpul studiilor parintii ar trebui sa fie mai atenti la ce fac copiii, la anturajul acestora, la preocuparile extrascolare etc.
Profesorii, mai ales dirigintii, la fel ar trebui sa actioneze, sa discute cu parintii eventualele derapaje ale elevului si - impreuna - sa gaseasca solutii de indreptare.
In massmedia, mai ales la TV, sa fie prezentate mai mult exemple demne de urmat, doar avem multi copii buni si nu cum este acum prezinta doar exemple negative, ori, se stie, acestea se imita cel mai usor, mai ales ca la varste fragede discernamantul este diminuat.
Impotriva elevilor cu abateri trebuiesc luate masuri urgente de sanctionare, graduale, in functie de gravitatea si frecventa lor.
In sfarsit organele de ordine ar trebui sa fie mai aproape de scoli si sa intervina rapid si decis cand se intampla ceva grav si sa aplice samctiuni contraventionale ori sa propuna procurorului inceperea urmaririi penale, dupa caz.
Dar s-auzim si de bine!

45 răspunsuri:
| MolnarStefania a răspuns:

La mine la şcoală au venit jandarmii de la mine din oraş tocmai pentru. asta
Cred că cea mai bună soluţie e cea de a socializa în grup cu autorităţile şi cu psihologi buni

| Turdeanul a răspuns:

Putem preveni violenta daca profesori ar da o educatie mai buna elevilor

| τττ a răspuns (pentru Janina):

Nu e din cauza profesorilor.Este din cauza copiilor și a educației primite acasă!

| MArgh a răspuns:

Trebuie sa le spunem elevilor sa nu se mai bata deoarece pot sa ia nota mica, pot sa sa intimple accidente foarte grave si nu poate sa fie pace acolo daca ei se bat.

| RennaM a răspuns:

Nici cum.asa suntem noi "elevii"

| Piratul10 a răspuns:

Asta chiar trebuie încercat pentru ca mai nou acum e cool si tare sa fi violent in școala daca te vede cineva ca ești violent vine si te aplauda si apoi ești in orice basca vrei.

| AlexiaAleAly a răspuns:

Pai..ar trebuii prevenita..si la mine in scoala uni baieti se bat!

| Ingerulrebei a răspuns (pentru nicusor19):

(nu te contrazic doar vreau sa vad parerea ta) Cineva bun (ca si in primul exemplu de copil care l-ai zis) urmeaza sa fie batut. El ce trebuie sa faca? (in afara sa fuga ca poate-l prinde si in caz ca zici sa evite cum sa evite )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu putem. Elevii-s prea prosti pentru a nu se bate intre ei.

| AndreiMbee a răspuns:

Bună
------
Pa,Pa.

| Ingerulrebei a răspuns (pentru MArgh):

Nu asculta. Ok poate unii asculta partea cu pot sa ia nota mica dar a doua parte pot sa se intample accidente foarte grave lor nici nu le pasa ei chiar asta vor sa produca rolling on the floor.

| RobertSteaua02 a răspuns:

Prin educatiewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu putem, deoarece scolile se fac cu oameni, iar oamenii nu vor actiona in veci ca niste oameni.

| PreaTareღ a răspuns:

Din cauza nefericirii

| Xpressurself a răspuns:

Noi, adultii nu o putem preveni singuri. sunt copii.
putem doar sa incurajam copii sa fie deschisi si sa nu se teama sa ceara ajutor si sa spuna adevarul.
sa stii ca din aceasta frica de a vorbi insuflata de 25 de ani de comunism in tara noastra, s-a nascut si acesta acceptare a coruptiei in Romania. pentru ca toti se tem sa vorbeasca. la fel ca elevii in scoli, invatati de parinti sa taca, sa nu se bage, sa nu le pese
sfaturile de mai jos sunt date de semidocti, asa cum sunt majoritatea intelectualilor. asta inseamna ca au un volum mare de cunostinte dar sunt ca si copiile xerox, adica stiu multe si inteleg putin. fara a intelege fenomenul nu ai cum sa-l eradichezi. poti doar, in cazul lor, sa alegi cel mai dragut raspuns, asa cum ti se pare tie ca-i bine sau ca a fost zis intr-un fel familiar si care-ti place. uneori adevarul nu este placut deloc tocmai pentru ca dezvaluie tendintele noastre adanc inradacinate. chiar si pe acest site, raspunsul castigator se alege in acelasi fel, deloc intamplator.
eradicare violentei presupune ca victima sa ia masuri, sa faca pasul in fata sa ceara ajutor si consiliere pentru ca nu este o victima numai la scoala, este si in familie, este si in propria fiinta si se complace a fi o victima. acesti oameni pot fi gasiti peste tot, in birouri, printre profesori, printre parinti, parlamentari, moderatori tv, muncitori, doctori, deputati si chiar mai departe, peste tot unde gasesti oameni.
si atunci te intreb este bun raspunsul/raspunsurile de mai jos. eu zic nu.
nu ei trebuie sa intreprinda actiuni (scoala, familia...adica ceilalti) ci chiar TU cel/cea care citeste