anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut, am 17 ani și eu vreau sa dau bac la bio din clasele 9-10 fiindcă vreau sa devin medic veterinar. Eu îs în clasa a 11 a și ceea ce învăț acum și ce voi învață în a 12 a nu ma ajuta absolut deloc pentru bac deoarece eu îl dau din 9-10. Cum naiba ar trebui sa ma pregătesc pentru bac dacă eu îs obligat sa învăț materia din a 11 a și a 12 a?
Înțeleg ca asa e programa dar pot sa învăț fără sa rămân corigent? Adică asta ar însemna că pe lângă materia de a 9 a și a 10 a trebuie sa le învăț și pe alea din a 11 a și a 12 a chiar dacă n-au nici o legatura și nu ma ajuta cu nimic.
Oare merita sa o întreb pe profa dacă-mi face tratament special când ceilalți dau teste din materia curenta mie sa-mi dea din ce am nevoie? Sau exista vreo procedura pentru elevii care vor sa dea din 9-10 fără sa și bata capu aiurea cu 11-12?

Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

Asta este situația multor elevi. Gândește-te la cei care dau BAC-ul la un profil și admitereaa facultate de profil total diferit. Important este ca in clasele 11 și 12 să înveți la biologie atât cât să treci (la fel cum trebuie să înveți și la celelalte materii). Doar pentru că este și BAC-ul, nu înseamnă că nu mai trebuie învățat la școală happy
In clasa a 12-a cel mai probabil profesoara vă va întreba pe fiecare la ce vreți să dați BAC-ul, va face pregătire cu voi și va fi mai indulgenta. Poți să cumperi o carte cu teste de BAC și să te apuci sa le faci. Poți încerca să rezolvi temele in pauzele de la școala, ca sa ai mai mult timp acasă. Vorbește și cu restul colegilor, poate reușiți să va ajutați cumva. Dar în principiu nu te speria, se poate.

4 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

BAC-ul se da din materia invatata in anii 9-12, nu din ce vrei tu. Asta este obligatorie pentru profilul liceului la care ai mers.
Nu exista tratament special pentru BAC, fiindca subiectele sunt unice si secrete pe tara, fiind facute de cativa inspectori scolari.
Daca vrei sa ajungi medic veterinar si acum esti la un profil diferit, pui mana si inveti biologie si ce mai trebuei pentru facultate, separat de ce inveti pentru BAC, ca sa ai o sansa sa iei si BAC-ul fara de care, nu poti merge la facultate.

| OPersoana176 a răspuns (pentru Jassmina):

Nu stiu în ce an ai dat tu bacu dar acum ai de ales sa l dai ori din clasele 9 10 ori din 11 12

| Jassmina a răspuns (pentru OPersoana176):

BAC-ul se sustine numai dupa terminarea completa a liceului, clasele 12 (curs zi), sau clasa 13 (pentru cei de la seral)

Niciodata, dar absolut niciodata NU s-a dat BAC-ul dupa clasele 9-10, 11 pentru ca nu este liceul terminat si este practic imposibil sa existe BAC pentru asa ceva.
Tu confuzi examenul de admitere la liceu sau treapa I sau II, cu examenul vietii, cel de BAC (bacalaureat).

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu există procedură. Iei bacul și apoi înveți ce vrei.