|

Am o problema, încep sa ma supar din orice, ma frustrez ca unele persoane nu sunt așa cum vreau eu, nu se comporta cum m-as aștepta eu și aici vorbesc despre iubita mea. Cum sa fac sa nu mai am aceasta problema, nu sunt la început de relație, avem aproape doi ani, la început nu aveam frustrările astea, acum de ce au apărut?

17 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Buna.Frustrarile sunt ale noastre, sunt dorintele infrante.Problema este cu tine si automat se rasfrange intr-un capitol anume din viata ta. Daca ceva nu iti place in comportamentul ei, incearca sa vezi daca nu cumva acest comportament este generat de tine.Tu cum te comporti? Esti chiar ok? Normal ca sfatul meu este sa discuti si cu ea, sa ii vorbesti deschis, ca unui bun prieten si sa ii spui tot ce ai pe suflet, intr-o maniera civilizata.Insa,te sfatuiesc sa te analizezi si tu! Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Stai in fata unei oglinzi si pune-ti intrebarea:
TU de ce nu te comporti asa cum s-ar astepta altii, in special iubita ta?

Doar prin comunicare calma puteti discuta "problemele" dintre voi.
Orice problema intr-un cuplu se poate rezolva si calm, fara violente verbale sau fizice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Da, inteleg dar unele lucruri sunt frustrante, parca vrea sa aiba ea tot timpul dreptate și eu sa pic de prost in permanenta. La început nu era așa chiar dacă ma enervam și strigam pe ea, dupa își cerea ea scuze, acum nu, se ajunge la discuții grave și după ne cerem iertare.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru carbon21):

Asa e in orice relatie, la un moment dat apar certuri. Daca poti trece peste si face compromisuri va merge mai departe. Daca vrei doar tu sa ai dreptate te avertizez ca nu se intampla. Nu are de ce sa isi ceara scuze doar pentru ca tu urlii daca nu ai dreptate. Si nici nu e sanatos ca doar un partener sa conduca in relatie.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru carbon21):

Cand v-ati calmat deja si a trecut cel putin o ora, atunci trebuie sa discutati calm si controlat aspectele de neintelegere.
Daca nu reusiti sa ajungem la numitor comun, atunci mai bine lasati-o balta, prieteneste.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiindcă nu aveți un proiect comun de viață, doar distracție și cultivarea egoului de către fiecare. Asta nu e iubire, este relaxare în doi, din nimic iese nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Chiar daca apar in minte sau in inima gandurile neconstructive, refuzi sa le dai viata prin cuvinte sau gesturi. Asta tine de autocontrol, pana cand va aparea obisnuinta.
Pe de alta parte, ce vreti sa faceti voi amandoi in aceasta relatie? Daca nu aveti planuri pentru casatorie, atunci voi mai rau va chinuiti asa. O relatie de felul acesta se face numai cu scopul casatoriei; orice altceva este nu doar pierdere de vreme, ci de tot ce se va investi in relatie.
Deci daca va urcati amandoi intr-o barca, trebuie sa o faceti cu un scop; acela al casatoriei. Altfel veti naufragia. Relatia va naufragia si suferinta va fi inimaginabil de mare.

Iti va fi de un real folos cartea aceasta: https://www.viatasisanatate.ro/iubeste-inteligent
Sa cumperi doua: una si pentru ea. Ideal este sa o cititi impreuna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

"Deci daca va urcati amandoi intr-o barca, trebuie sa o faceti cu un scop; acela al casatoriei. Altfel veti naufragia. "

Casatoria nu este un scop in sine. E o prostie sa faci lucruri special cu "scopul" de a te casatori. De multe ori tocmai casatoria e un naufragiu.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca nu poti sa preiei controlul.
Si eu stiu cazuri de genul si chiar pot sa iti exemplifica unul.La începutul relației erau ok,ea era afectuoasă, ii aproba planurile sau nu prea se implica pentru ca nu era ceva atat de stabil si sigur, iar in momentul in care sa concretizat relația ea a încercat să își pună amprenta, sa isi dea cu parerea sau chiar sa dezaprobe o idee de a lui daca nu i se părea că e ok pentru ca ii afecta si viata ei implicit si era gata scandalul.
Mulți oameni (chiar si tu) trebuie sa inteleaga ca o dată ce ai o relație serioasă orce fapta de a lor influențează si viata celui de langa pentru ca de aceia e cuplu.Iar daca unul vrea sa faca doar cum vrea el, sau unul considera ca s-a facut prea mult cum a vrut celălalt apar conflicte, iar daca partenerii sunt si incapatanat nu va iesi nimic bun.Cred ca înainte de a lua o decizie radicală ar trebui să te calmezi, sa o lasi pe ea sa te contrazică, sa nu te cerți cu ea iar in momentul in care ca vedea ca tu lasi de la tine o sa puteti discuta amândoi si sa căderi de comun acord.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar te-ai gândit că poate nici cei din jurul tău nu sunt mulțumiți de tine?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu crezi ca tu răspunzi sau gândești cum ar vrea iubita ta? E destul de greu ca o persoana sa gândească sau sa răspundă cum ai vrea sau cum te ai aștepta tu. Fiecare e în felul lui, nimeni niciodată nu poate fi o proiecție a felului nostru de a fi. Trebuie sa înțelegi ca persoanele sau persoana de lângă tine e diferita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Atatea raspunsuri complexe, lungi înșiruiri de cuvinte care nu spun nimic.
Voi doar nu va potriviti, atata tot. Nu ai nicio problemă.
"Mașina nu are nimic, de vină e șoferul".
Nu sunteti unul pentru celalalt si nu veti fi vreodata. Mai devreme sau mai tarziu o sa realizati. Singura solutie, in afara de inc-o revolutie, e sa va vedeti fiecare de drum.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Problema este de fapt incercarea de a schimba cealalta persoana. Inainte sa ceri cuiva sa se schimbe uita-te in tine si vezi ce poti tu sa schimbi sa nu mai fii afectat de situatii de genul. O alta chestie e ca sunteti intr-o relatie, in care ca sa o spun poetic stati prea mult fata-n fata. E ca si cum stai la masa la restaurant fata in fata cu cealalta persoana iar pentru ca te focusezi pe cealalta persoana nu vezi in jur deloc. O relatie excelenta e ca si cum stai la restaurant la masa langa cealalta persoana uitandu-va impreuna in fata, nu neaparat la celalalt. Daca va focusati prea mult la ce are celalalt sau ce nu are, nu mergeti cu relatia inainte, nu cresteti impreuna ci va separati ideile care nu mai sunt discutate la comun. Poate iesiti din impasul asta prin o comunicare mai deschisa, vorbind de sentimentele proprii nu de "daca si cu parca" sau critici la adresa celuilalt. Spor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred că ar fi mai bine ca să-ţi analizezi relaţia. Poate nu mai este ceea ce vrei şi din cauza asta au apărut aceste frustrări. Nu te complace cu situaţia. Aşa o faci şi pe să sufere pentru că trebuie să-ţi suporte toanele şi nemulţumirile, părerea mea! Poate nu mai sunteţi pe acceaşi lungime de undă de mult timp.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ar trebui să discuți cu ea despre aceasta problema. Încearcă să vezi cauza comportamentului ei si daca nu e problema la ea, poate e ori la comportamentul tau, ori a celor din jur. Încearcă să vorbești cu ea daca vrei sa ai o relatie deschisa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incearca sa cauti in interiorul tau raspunsurile. O relatie se schimba odata cu trecerea timpului, persoanele din cuplu la fel, trebuie sa te adaptezi la schimbari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează