| Nechifor_Denis_2002 a întrebat:

Salut TPU!
Mama cu tata se cearta de 3 saptamani din cauza ca tata a inselat-o pe mama.Ea saraca o zis ca vrea sa se sinucida.Doamne Fereste! Ce trebuie sa fac sau cum sa procedez incat mama si tata sa nu se desparta si sa se ajunga la sinucidere?
DAU FUNDA!

Răspuns Câştigător
| joghu22 a răspuns:

Oh, stiu prin ce treci!
Si eu am trecut prin asta, acum vreo 3 ani. nu s-a numit chiar "înșelat" dar tatăl meu îi acorda atenție mai multă colegei lui de serviciu si cu noi devenise recalcintrant, distant. până cand mama a observat pe factura ca tata vorbește cu cineva la telefon ore întregi. Doar vorbeau la telefon, nu s-a ajung la "dragoste". Începuseră certurile, in fiecare seara cred ca de certau. Mama mea e o fire puternica si a știut sa gestioneze situația. Pana la urma urmei, tatăl meu si-a dat seama de ceea ce făcuse, i-a si spus mamei ca a fost "colacul de salvare". Pentru mine, aceasta întâmplare a fost o trauma, in ziua de azi am anxietate. Dar, am trecut peste. Eu nu m-am băgat peste părinții mei, i-am lăsat sa gestioneze singuri situația. Nu trebuie sa te bagi între ei, sa il lași pe tatăl tău sa își dea seama de ceea ce a facut, tatăl meu si-a dat seama. Mama ta nu cred ca se va sinucide deoarece te are pe tine, daca e sa se despartă de tatăl tău, asta este viața. Oricum, mama mereu iti va fi alături in orice situație. Eu, il iubesc pe tatăl meu, dar nu prea pot sa ma deschid la el cum o fac la mama. Tatăl meu este uneori o persoana distanta, fata de mine cel putin.
Cat despre tine, in concluzie, nu te baga peste ei, sunt destul de maturi încât sa gestioneze treburile. Numai cele bune!

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Ii zici sa se relaxeze, dar ala va fi o povara in viata ei, ar trebui sa sari pe el pentru ca nu a fost om exemplar in familie

| darrio2007 a răspuns:

Nu se sinucide, stai linistit. Eventual divorteaza.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să vorbești cu mama.
Să îi spui că tata s-a întors înapoi acasă și aduce salarul acasă, ceea ce este un lucru bun.
Și să îi citezi din Mihai Codreanu.
... Comoara sufletului și a minții,
E să iubești, pentru a putea ierta.

| anonimg a răspuns:

Scrie situatia ta la www.adra.ro

| Naty1 a răspuns:

Nu trebuie sa ii convingi sa nu se desparta, pentru ca nici in minciuna nu pot trăi.
Nu stiu ce varsta ai dar cu timpul o sa înveți ca daca partenerul te înșală nu te mai iubeste si nu cred ca vrei sa stai cu cineva ce nu are sentimente pentru tine.Ca sa nu mai vorbim de faptul că poate recidiva, sa mai repete asta si alta data si sa iti mai accentueze suferinta si lipsa încrederii de sine.
Vorbeste cu mama ta si spune-i ca nu e nevoie sa se gândească la sinucidere, ca ai nevoie de ea si trebuie sa te ajute, sa lupte si sa meargă înainte.Iar daca e nevoie sa divorteze sa o faca, sa nu stea sa se consume si sa sufere.

| Mosotti a răspuns:

Pai maica-ta daca face atata scandal doar pentru ca el a inselat-o, are o problema ea.
Incearca sa-i explici mamei ca nu merita asta pentru un f cu alta!
Iar daca vrea sa se sinucida, e batuta in cap, scuze ca zic, asta nu e motiv de suicid.

Deci mama ta trebuie sa inteleaga ce ti-am zis, nu tata, ca tata nu a inceput scandalul, ci ea.

| Zuzu1991 a răspuns:

Https://www.tpu.ro/......116111-ro/
nu ai ce pierde
da, stiu ca ai dat funda unui raspuns IMBECIL, care iti spune sa nu faci nimic, dar si tu esti bagat cu capul in situatie, iar raspunsul IMBECIL e corect pentru o situate absolut diferita, IDIOTUL avea un tata care (inca) nu a inselat cu adevarat, dar mai ales o mama stapana pe situatie, tu ai o mama care vrea sa se sinucida, deci IN NICI UN CAZ NU E ACELASI LUCRU!

| Teo29 a răspuns:

1. Explica-i mamei tale ca daca se sinucide, nu se schimba nimic. Te lasa singur pe tine, cu acest om...

2. Daca de ea nu-i pasa, roaga-o sa ii pese de tine. Nu e prima nici ultima persoana inselata

3. Viata poate continua, exista divortul, exista si alte solutii mai putin dramatice.

4. Roaga-o sa mearga la un psiholog, sa se descarce, sa caute solutii. Scrie-mi in privat si te ajut eu daca asa cu cineva sa -i ofere consiliere gratuit ( chiar si telefonic pentru inceput, daca doreste )

5. Fii alaturi de ea, daca lucrezi invoieste-te cateva zile, ia-ti concediu. Daca esti la scoala, cateva zile ia-ti scutire.

Iti sunt alaturi!

| ONUR1997 a răspuns:

Dacă o iubea cu Adevărată din toată inima și tot sufletul nu o înșela Aboslut Niciodată dar Niciodată este imposibil să înșeli când iubește cu Adevărat din toată inima și tot sufletul nu ai ochi in veci pentru altcineva

Spune-i mamei tale sa se calmeze să stai lângă ia fi alături de ia îl iubește cu Adevărată pe tatăl tău se vede altfel nu ar fi vrut sa facă una ca asta ia îl iubește cu Adevărată el și bătut joc stai liniștita Dumnezeu nu doarme Niciodată ai grija de mama ta nu o lasă singura fi alături de ia va suferi enorm poate nu-ți arată dar in interiorul ei este una cu pământul nu o lasă singura stai lângă ia sa nu-și facă ceva din cauza la mizeria Aia de om nu merita bunătatea ei inima ei sufletul ei loialiteta ei respectul ei nu merita nimic Absoltu nimic mutate cu mama ta stați împreuna doar voi două stați departe de așa mizeri de oameni

Unde nu exista iubirea Adevărată nu exist nimic dacă iubești cu Adevărată din toată inima și tot sufletul nu exista altcineva in veci

| Mopmop a răspuns:

Faptul ca ai scris Mama si Tata inseamna ca ii iubesti si ii respecti pe amandoi in egala masura! Asa incat urmatoarea data cand esti de fata cand se cearta i'ai de mana pe amandoi si spune-le ca ii iubesti indiferent de ce se intampla!