| grigor3 a întrebat:

1.daca divinitatea nu ar exista ar fi posibila reincarnarea,daca da, cum credeti? 2 nu va sperie reincarnarea sau chiar ati vrea? 3 reincarnarea de unde a venit ideea, de la niste oameni carora le era frica de moarte?

3 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Nu are legatura cu divinitatea reancarnare. Poate sa existe divinitate sau nu si cine vrea sa creada in asta tot poate crede.Nu ma sperie, nu cred ca exista dar mi-ar placea.Si reancarnarea provine de la budisti cred.

| BackAgain a răspuns:

1. Eu una nu cred in reincarnare, dar, avand in vedere ca in general nu tine de religie, teoretic ar fi posibil. Am vazut o ideea la un moment dat (drept e, intr-o carte de fictiune) legate de energii. Sufletul era un fel de energie care, atunci cand un trup murea, trecea intr-altul.

2. Presupunand ca as crede, da si nu. Imi place sa traiesc, deci as vrea pe de-o parte. Pe de alta parte, depinde si unde sau in ce te reincarnezi.

| T2LS a răspuns:

1. Ai pus problema din perspectiva unei persoane care crede într-o divinitate, chiar afirmând lucrul ăsta (dacă divinitatea NU ar exista...), deci deja avem o controversă. Din punct de vedere realist, științific, reîncarnarea este un basm spus copiilor.
3. Metempsihoza (din greacă μετεμψύχωσις)[1] este un termen filosofic care se referă la transmigrația sufletului, în special la reîncarnarea acestuia după moarte.

Este o doctrină populară în numeroase religii orientale precum hinduismul, budismul, jainismul și druzismul, a cărei concept este reprezentat de faptul că un individ se încarnează dintr-un corp în altul, fie că acesta este de natură umană, animală sau vegetală. În general, termenul este utilizat exclusiv în contextul filosofiei grecești, dar a fost întrebuințat și de filosofi moderni, precum Schopenhauer și [[Kurt Gödel]. Folosit în alt sens, capătă alte conotații, fiind de preferat folosirea termenului „transmigrație". Cuvântul joacă, de asemenea, un important rol în „Ulise" al lui James Joyce și este asociat cu Nietzsche. Termenul a fost aplicat cu succes și în literatura română, de autori precum Liviu Rebreanu cu „Adam și Eva" și Mircea Eliade în a sa „Nuntă în cer".

Reîncarnarea sau reîntruparea este o credință filosofico-religioasă conform căreia spiritul supraviețuiește morții trupului, pentru a reveni după un interval într-un nou trup. În unele cazuri se face distincția între reîncarnare, prin care pot trece doar ființele umane, și metempsihoză, termen ce presupune transmigrația sufletului între toate formele de viață. Conform credinței reîncarnării, o nouă personalitate este dezvoltată la fiecare viață nouă în lumea fizică, dar o parte a ființei rămâne permanent prezentă pe parcursul acestor vieți succesive.

Întrebări similare