| Razvan500Raz500Razvan a întrebat:

Salut, cum pot sa fac bitcoin? am auzit ceva de minat dar nu prea am inteles. Daca stie cineva sa-mi explice mai in detaliu

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai ai nevoie de hardware specializat pentru minat. Ai vreo cateva mii de euro de investit?

| NLS a răspuns:

Nu se mai poate mina cu calculatorul, daca locuiesti in Romania.
Exista cateva tari unde curentul e de vreo 3 ori mai ieftin decat in România, si alte tari, precum Islanda, unde clima e destul de rece, si sistemele se racesc natural, nefiind nevoie de racire prea sofisticata.
Acolo inca sunt folosite de catre marile ferme de minat, pentru ca lucreaza in profit, si pentru ca le aveau deja.
Sper ca ai observat ca pentru minat cu calculatorul se foloseau placi de baza speciale, cu minim 6 sloturi PCIex, pentru a putea conecta cat mai multe placi video.
Doar cu 1-2 placi nu faceai nici inainte nimic.
Acum - nici atat, pentru ca ai nevoie de ASIC-uri, pentru a putea sa lucrezi pe plus.
Daca nu intelegi asta, nu o sa castigi bani, o sa pierzi bani.
Nici macar de Ethereum nu mai renteaza sa te apuci, in sensul de investit de la 0, dar daca ai deja un "rig de minat" cu vreo 6-8 placi video, inca poti lucra pe profit.

Merita sa te apuci de asta doar acolo unde curentul nu te costa nimic (sau aproape nimic) (de exemplu ai panouri fotovoltaice puse acum 5-6 ani, si deja ai amortizat o buna parte din costul lor).

| gabicoo a răspuns:

Ai nevoie de: Târnăcop, Picamer și Vagonet!

| Zuzu1991 a răspuns (pentru gabicoo):

De ceeee? mi-ai luat-o inainte rolling on the floor

| mastadont a răspuns:

Pe scurt, cumperi un bitcoin miner, instalezi programe de minat și faci bani. Înainte se putea mina și de pe calculatorul personal însă acum procesele sunt mult prea complicate pentru computerul de rând și este nevoie de un GPU foarte bun pentru a avea cu adevărat profit.

| Stoe_Gabriel_1997 a răspuns:

Salut o metoda bună de MINARE este aceasta o poți încerca nu consuma resurse pentru ca minează în cloud https://cryptotabbrowser.com/18562584

| Stoe_Gabriel_1997 a răspuns (pentru Stoe_Gabriel_1997):

Trebuie decât sa descarci browserul teconectezi cu contul de google și poți începe sa monezi succes https://cryptotabbrowser.com/18562584