|

Salutare, exista cumva un fel de termometru in care il inserezi intr-un ghiveci de lamai sau orice alta planta, in care sa iti indice daca pamantul respectiv are apa sau nu?

Caut ceva gen sa imi indice ca aici trebuie apa sau nu, gen eu daca am un palmier si vreau sa stiu daca ii trebuie sau nu apa, deoarece deasupra se usuca pamantul dar la fund nu stiu daca e uscat sau nu, exista un aparat ceva? Sau un fel de termometru ce il bagi in pamant?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Da. Exista. Acolo unde poti cumpara jardiniere de balcon, au si indicatoare de umiditate. Dar trebuie sa cumperi ghiveciul/jardiniera, cu tot cu indicator, pentru ca ala are un loc special ca sa-l pui.
Presupun ca la magazinele gen Bricostore, Praktiker sau ceva. Eu le stiu pe cele din Germania.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti baga un bat de chibrit in pamant si daca atunci cand il scoti nu are pamant lipit, inseamna ca e cazul sa uzi planta. Daca are pamant, inseamna ca solul e suficient de umed in profunzime.
In plus, pentru a nu mentine umiditatea, pamantul se poate amesteca cu 1/3 nisip. Ajuta la drenajul apei si nu putrezesc radacinile

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tester Sol / Pamant Umiditate PH

https://www.emag.ro/tester-sol-pamant-umiditate-ph-xcv226/pd/D176DZBBM/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Eu am vazut la cineva la un solar, baga un fel de bete cu gradatii in pamant, si acolo avea un indicator unde ii arata daca pamantul respectiv are sau nu nevoie de apa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează