| Teo0011 a întrebat:

Va salut! Urmeaza sa devin student,iar intrebarea mea este daca sa aleg Bucuresti sau Craiova(ambele universitati,atat cea din Bucuresti cat si cea din Craiova au specializarea pe care o voi urma). Intrebarea este daca viata de student in Craiova este mai ieftina decat cea de student in Bucuresti, gandindu-ma ca totusi Craiova este un oras relativ mai mic.Multumesc!

16 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, Craiova e un oras mai ieftin.
Dar Bucurestiul iti va oferi mult mai multe posibilitati de job pe specialitatea aia a ta. Si probabil profesori mai bine pregatiti

| Violleta2022 a răspuns:

Da, asa este, Craiova este o optiune mult mai ieftina si mai atractiva decat Bucurestiul!

| gabicoo a răspuns:

Eu aș opta pentru orașul cel mai apropiat de domiciliul meu!
Viața este mult mai scumpă în capitală și circulația de-a dreptul infernală!
Craiova e un oraș mai liniștit și mai ieftin!
Valoarea diplomei este aceeași!

| Teo0011 explică (pentru gabicoo):

Ideea este ca eu locuiesc la exact aceeasi distanta intre cele 2 orase.Sunt 100 de kilometrii spre Craiova si 100 de kilometrii spre Bucuresti happy

| carevaescu a răspuns (pentru Teo0011):

Adica la alexandria?

| gabicoo a răspuns (pentru Teo0011):

Atunci mergi la Craiova!

| helpforyou a răspuns:

Relativ mic nu inseamna si automat preturi mai mici.
Doar acest motiv este suficuient pentru a alege una dintre cele doua? Eu as mai pune cateva motive, iar acesta nu ar fi neaparat printre primele.

Eu as alege Bucurestiul pentru toate oprtunitatile pe care le ofera. Si nu ma refer doar la viata de student.

| Teo0011 explică (pentru helpforyou):

Asa este, aveti dreptate! Am luat si alte lucruri in considerare cum ar fi transportul in comun, gandindu-ma la Craiova ca fiind un oras mai mic, nu va fi nevoie sa imi fac si abonament la metrou.Pe de alta parte, ma gandesc ca pot calatorii in multe zone ale Craiovei chiar si pe bicicleta, ceea ce m-ar ajuta sa mai economisesc ceva banuti.

| helpforyou a răspuns (pentru Teo0011):

Perfect de acord. Succes.

| carevaescu a răspuns:

Într-adevăr, viața în general e mai scumpă in București, dar diferența nu e suficient de mare intre Craiova și București încât să fie singurul factor într-un calcul.
Facultatea până la urmă este o investiție. Depinde de profil sunt f multi factori de luat in considerare.

| Teo0011 explică (pentru carevaescu):

Profilul este acelasi in ambele orase.Contabilitate si informatica de gestiune, invatamant de zi.Merg pe profilul asta pentru ca si asta am studiat in liceu, am cunostintele de baza, deci va fi un start bun.Plus ca ma gandesc logic:ca si contabil nu cred ca vei ramane fara loc de munca, avand in vedere ca pana si o carciuma din sat are nevoie de asa ceva(asta ca si exemplu, caci totusi tintesc mai sus de atat).

| carevaescu a răspuns (pentru Teo0011):

Ok. Atunci ar fi bine de pe acum sa te uiți la piata de munca. Depinde cat de sus vrei sa ajungi, va trebui sa faci si networking, internshipuri, etc. Ambele orase iti ofera posibilitățile astea, dar in moduri diferite.
Cum iti vezi viata de după facultate?

Sunt atat de multe criterii. Până la urmă tot ce putem face este sa ti deschidem orizontul la care sunt modurile de a aborda problema.

Într-un final va trebui sa pui totul in balanta, si sa iei o decizie.

Nu uita ca si caracterul tău joaca un rol mare in decizie. Familiarizeaza te cu ambele orase ei vezi unde te simti mai bine.

| SkysetDarkkax a răspuns:

Iti recomand calduros Bucurestiul. Chiar daca este un oras-capitala este dezvoltat din punct de vedere cultural si ai mai multe posibilitati pentru studii universitare si dezvoltare personala, chiar daca Craiova este mai ieftina happy. Succes!

| CassieII a răspuns:

Depinde de tine, îți place traficul mare de oameni? Un oraș plin? Atunci du-te la București, dar dacă vrei mai puțină populație poți opta pentru Craiova.

| Teo0011 explică (pentru CassieII):

Sincer sa fiu, nu. Nu imi place aglomeratia din Bucuresti.Nu imi place Bucuresti in sine.Foarte aglomerat, agitat, murdar prin multe zone.

| CassieII a răspuns (pentru Teo0011):

Și eu am aceeași părere despre București + oamenii de calitate inferioară. Invidie nejustificată, răutate nejustificată, concurență și poluare. laughing