anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Base a iesit la rampa si a scos din tolba solutia salvatoare pentru reducerea cheltuielilor statului. Concedierea celor care lucreaza la stat. Dar cum hotarasti pe cine dai afara? Simplu. Se stabileste valoarea fiecarui angajat. Cum la stat valarosi sint cei cu pile, or sa zboare cei care muncesc (pentru ca ei nu au pile si au rezistat acolo tocmai pentru ca au muncit si pentru ei si pentru pilosii care freaca menta) si or sa ramina cei care se plictisesc in asteptarea salariului. Cum comentati?

19 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

@Arthur - ideea ta e buna, dar asta ar insemna ca astia sa isi confiste averile intre ei... Cine i-ar mai cumpara atunci posete duduiei Udrea? Unde ar locui fiica presedintelui daca i s-ar confisca apartamentul? Sau "vanzarile anterioare" sunt o buna justificare? Cum ar putea justifica Berceanu averea uriasa, din moment ce mare parte a timpului a fost bugetar? Dar Blaga si Videanu? Un Range Rover platit cash de un angajat cu jumatate de norma poate fi justificat?

Si apropo, concedierile, reeducerile de salarii, cresterea impozitelor samd nu sunt masuri anticriza. Masurile anticriza sunt descrise in acelasi fel de toti marii economisti ai lumii si apar in orice manual de economie. Sunt grupate in trei mari categorii:
- reducerea fiscalitatii
- stimularea creditarii
- mari investitii publice pentru absorbirea excesului de forta de munca.
Sunt chestii de manual, elementare pentru orice economist. Restul sunt doar incercari disperate, rezultate ale unui mod de gandire simplist, de contabil. In economie 1+1 nu este intotdeauna 2, o reducere de salarii nu va determina o reducere de cheltuieli, ci o crestere a cheltuielilor inutile. Cei care stau degeaba pe salarii mari, vor sta degeaba si pe salarii mai mici, in schimb cei care au facut ceva pentru un salariu derizoriu nu vor mai face nimic sau chiar vor renunta. Cresterea fiscalitatii nu va duce niciodata la cresterea incasarilor la buget, ci la diminuarea bazei de impunere, prin eliminarea contribuabililor care nu reusesc sa faca fata situatiei si prin trecerea in economia subterana a unei parti importante din activitatea celorlalti. La inceputul crizei dobanzile au crescut, din necesitatea de a feri bancile de faliment, doar ca asta a falimentat o parte din debitori, care nu si-au mai putut plati ratele si in final tot bancile au pierdut. In plus restrangerea creditarii a dus la o a scadere drastica a consumului, iar economia nesanatoasa bazata pe consum a ajuns sa fie o economie nesanatoasa bazata pe nimic.
Azi dimineata un ascultator de la radio a transmis un mesaj celor care au votat Base: acum puteti dansa cum a dansat Geoana in seara alegerilor.

| Arthur a răspuns:

Atât a mai rămas din această ţară bogată. Se încearcă cu
disperare evitarea situaţiei din Grecia care în cel mai nefericit caz poate duce la un război civil de care Europa nu se va putea izola.
Dacă am putea aplica soluţia germană ar fi ceva.
Aş putea da o idee cu ajutorul căreia am fi ieşit demult din criză şi am fi fost mult mai bogaţi : şi anume să se confişte toate averile ce nu pot fi justificate şi toţi banii din bancile straine care nu au fost declaraţi.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Acolo unde sunt soţ şi soţie va pleca cel/cea care are salariul cel mai mic, ajunge cu angajaţii în familie şi neam. Nu ai loc de ei.
Ceilalţi vor mânca numai pâine şi sare, tradiţional!
Pa, pa.

| Hombre a răspuns:

@Bro noi ne-am facut asta, nimeni de afara, ce pot comenta ne vom purta crucea si o sa fie si mai rau, asta este inceputul. Asa pateste un popor cand isi alege cretinoizi sa-i conduca pentru niste mici si bere. Problema este ca o pateste si oameni in firea lor trasi in c***t de "baieti jmecheri"/ciorditorii si votantii pe mici si bere. Stii vorba aia "speranta moare ultima" spune sincer o mai ai?

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Cine stabileste valoarea angajatilor? ar fi o intrebare buna. Asa a fost si la Posta, dupa ce s-a privatizat. Au tot dat afara personal si au ramas doar pilele - acre si incompetente, cel putin pe la noi prin oras.
In tot cazul situatia este cam albastra si nu vad sa se faca lumina nici la capatul tunelului.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Pentru prim data de cand il stiu, acum m-au apucat fiorii cand l-am auzit ce spune si ce are de gand sa faca cu noi toti: disponibilizari, scad salariile, pensiile, alocatiile, indemnizatiile de someri si... Dumnezeu mai stie ce nu mai scade! Tare mi-a teama ca o sa ajungem ca grecii si o sa iesim iar in strada! Incompetenta lor politica ne-a adus la sapa de lemn! Vai de noi ce ne asteapta! Vin vremuri grele de tot! Mi-e teama de ziua de maine!

leonardk
| leonardk a răspuns:

Sclavagism modern. Contributia pentru pensie este doar o taxa - daca iesi la pensie la 70 de ani mai papi 6 luni pensie dupa ce ai contribuit 40 de ani deci - nimic. Contributia la CAS inutila - vrei sa faci analize sau sa iei pastile la pret redus - nu mai sunt ca nu sunt fonduri. Noi trebuie sa intelegem ca este situatie de criza - clar - dar ne permitem sa cheltuim sute de milioane de euro pentru distractie pe litoral de 1 mai. Chestia cu chelul si tichia de margaritar... e pe bune. Eu cred ca daca s-ar recupera toti banii furati de mafiotii care ne conduc n-ar exista criza in Romania. Vrei dreptate si respect? Cauta in jungla - animalele au respect. Aici nu vei gasi nimic. Si cand te gandesti ca mai mult de jumatate au stampilat aceasta stare - plangi - atat ne mai ramane de facut.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Parca simt ca astia nu pleaca de la guvernare la sfarsitul mandatului. E doar un presentiment. E drept ca nici sa conduci Romania in recesiune nu e floare la ureche. Si totusi...

| nuku a răspuns:

Ar trebui sa inceapa cu directorii atat cu cei noi cat si cei vechi care dupa ce si-au terminat mandatul au ramas in sistem si astfel s-a marit organigrama!
Toti care au facut facultati la 50 ani si dupa ce au absolvit au trecut pe posturi de studii superioare dar el face tot munca de... portar pe salariul dublu!
Sunt multi functionari care inca nu stiu sa lucreze cu calculatorul si uite asa mentine birocratia!
La o institutie de 50-60 persoane vezi cel putin 3 directori si nu mai stiu cati sef servicii, sef birou, etc!
Stimulente daca se poate cat un salariu si alea marite fata de privat adica se munceste mai mult la privat si se castiga mai putin decat la stat unde se munceste mai ...incet!
Restructurarea institutiilor mult mai serios facuta prin comasarea acelor institutii care au activitate apropiata si plina de cadre de conducere

| nuku a răspuns:


Ar trebui sa inceapa cu directorii atat cu cei noi cat si cei vechi care dupa ce si-au terminat mandatul au ramas in sistem si astfel s-a marit organigrama!
Toti care au facut facultati la 50 ani si dupa ce au absolvit au trecut pe posturi de studii superioare dar el face tot munca de... portar pe salariul dublu!
Sunt multi functionari care inca nu stiu sa lucreze cu calculatorul si uite asa mentine birocratia!
La o institutie de 50-60 persoane vezi cel putin 3 directori si nu mai stiu cati sef servicii, sef birou, etc!
Stimulente daca se poate cat un salariu si alea marite fata de privat adica se munceste mai mult la privat si se castiga mai putin decat la stat unde se munceste mai ...incet!
Restructurarea institutiilor mult mai serios facuta prin comasarea acelor institutii care au activitate apropiata si plina de cadre de conducere

| costymaximus a răspuns:

Ne merităm soarta(cei mai mulți dintre noi). Mai ales cei care au votat cum au votat în decembrie și l-au repus în fruntea "bucatelor" pe cel mai corect și și cel mai incoruptibil dintre pămînteni. În loc să se stopeze hoția(evaziunea fiscală, munca la negru, etc.)s-a ales soluția cea mai convenabilă pentru Băse și acoliții lui, adică să plătească tot "prostimea". Grecii pare că s-au trezit, noi încă dormim!

| Ea12345 a răspuns:

Ce ar mai fi de comentat? E bataie de joc.SI nimanui nu-i pasa daca suntem bine sau nu sau daca ne doare ceva...

| Lilik a răspuns:

Treaba mai proasta e ca a fost aplicata si pensiilor. stiu ca se facuse totusi ceva in privinta celor din cadrul armatei, dar dupa mine cred ca ar fi cazul sa se faca mai multe in legatura cu ei. se duc mult prea multi bani catre armata, au salarii si pensii plus alte drepturi mult prea mari comparativ cu ceea ce fac cu adevarat. Cat despre aparatul administrativ trebuia demult sa se dea afara din cei care dorm pe banii statului, si unde mai pui ca aveau si niste sporuri de toata jena, gen spor pentru acomodarea din venirea din concediu sau ceva de genul, care nu e nimic altceva decat jecmanire si tupeu nesimtit pe fata.

| mircea a răspuns:

Da-r-ar Dumnezeu sa se intample asa! Pentru ca, in acest fel vor ramane giulumelele care habar nu au cum se face munca in administratie. Ca toate vor fi din ce in ce mai prost, nu mai comentez. Deci, asteptati-va la dezastrul politicii de pile. Toti "bagatii" din PSD, PNL si mai tarziu din PD-L, vor ramane pe posturi sa ia in barba toate injuraturile de la cetateni. Acesta este scenariu. In realitate, pentru ca nu toti sefuletii si sefii sunt tampiti, vor alege si salariati capabili care sa faca munca ce-i de facut. Si cum acestia vor muncii si pentru puturosii cu pile, sa vezi circ si poate demonstratii ale competentilor, impotriva sindicatelor pilosilor! Asta ar fi culmea constiintei! HA, ha, ha. Oricum, dragi pilosi, menta guvernamentala s-a terminat. Daca vreti sa frecati in continuare ceva, orietati-va, orietati-va...

| mircea a răspuns:

Am citit raspunsurile. Fratilor! Unii dintre voi, habar nu aveti pe ce lume traiti si cine munceste ca sa luati voi salariu. Nu ma intelegeti gresit : legea cea mai echitabila din lume (si este legea prin care a evoluat omenirea) este cea care iti intoarce rezultatul muncii tale, nu al muncii altora. Da, poti fenta sistemul, poti dormii pe o ureche, doua, dar vine si scadenta. Ei bine, pentru Romania a venit. Poate ca acum incepeti sa va ganditi in ce tara traiti, ce munciti, ce produceti prin munca, ce beneficiu creati, adica ce valoare are munca proprie si daca pretentiile de trai bun, pot fi acoperite din munca proprie. Acesta este adevarul despre noi insine.

| Gospell a răspuns:

Toate acestea rezulta ca actuala conducere este incompetenta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Elianna, doar nu aveai indoieli ca o sa ajungem ca grecii. Ba eu ma mir ca ne-au luat-o grecii inaintewinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tot aud vorbinduse de pile si as vrea si eu una rotunda pentru ca mi-am cumparat un motor ultimul racnet, o drujba si n-am cu ce sa-i ascut lantul.

| marcel1971 a răspuns:

Eu as fi de acord cu aceste reduceri de pensi si de salarii dar incepind de la un anumit prag! La fel si cand e vorba de concedieri! Stim cu totii ca in sistemul de stat sunt multi trantori si pilosi care nu isi merita salariile, insa ce ma doare pe mine este faptul ca intotdeauna cand sunt luate astfel de decizii sunt afectati si cei care nu merita, asta pentru ca noi, pentru pliticieni reprezentam niste CIFRE si STATISTICI!