| aurelgabriel a întrebat:


O intrebare pentru cei din legislatie.
Am o cunostinta care a venit din Germania de la capsuni si a trebuit sa stea in carantina 14 zile si din pacate dupa 3 zile a iesit din casa sa isi faca cumparaturi, e vorba de un barbat care nu are pe nimeni sa ii faca cumparaturi.

L-a prins politia si l-a bagat in carantina institutionalizata si a primit 3000RON amenda.
Poate sa faca contestatie in instanta sau trebuie sa o plateasca.
O intrebare pentru cei din legislatie.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde cand a venit din Germania.
Daca a venit inainte de 15 mai atunci putea face plangere contraventionala, pana la sfarsitul lunii mai si amenda i-ar fi fost anulata.
Daca a venit dupa aceasta data atunci poate face plangerea contraventionala, in termen maxim de 15 zile de la data cand a primit procesul-verbal de contraventie dar aproape sigur nu-i va fi anulata amenda.
Plangerea se face la judecatoria de care apartine domiciliul sau.

Bula
| Bula a răspuns:

Trebuie sa plateasca amenda + costul carantinei pe 14 zile.

| Liviu a răspuns:

Prietenu tau cam neam prost din fire, nu?
Sa plateasca sa il usture-n vorba aia, pana la al 7 neam. Fara suparare, noi astia care stam ca prosti in casa, pardon stateam, iar el smecher, nu? Ca si cu astia de faceau gratare si se filmau ca sa vina garda, si etc.Cand venea garda si ii sodomiza ca pe dracu,vai doamne se ofticau. Unde e lege nu e tocmeala pentru prosti, astia mai isteti scapa, nu? Vai mama noastra, schimbarea trebuie sa inceapa cu noi. Sper sa nu scape, sa se invete minte, eu nu am fost in vizita nici la bunici de frica la pandemie la aproape 30 km.Am inteles ca nu se poate in ziua de pasti si asta a fost.Toti ar trebui sa plateasca, pentru noi astia care am respectat legiile.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Liviu):

Stai sa vezi ce o sa platim acusi cand o iau razna infectarile si incepe sa se crape pe capete. Mai bine de jumatate din astia pe care ii vad prin magazine si alte spatii aglomerate poarta mastile efectiv la misto...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Putea face cumparaturi online, putea suna un vecin, un prieten, o ruda. Sa plateasca amenda acum, degeaba o contesta.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Eu ii sugerez sa atace hg-ul care prevede asa ceva, nu amenda