| Silwian a întrebat:

De ce accepta Uniunea Europeană o țară atît de coruptă ca Romania? De ce ne împrumută cu bani? Banii sunt folosiți de politicienii noștri după placul și dorințele lor! Pentru mărirea salariilor doar al lor, pentru pensiile lor speciale! Cum poate trăi o familie cu salariu minim? Cum pot trăi atâția pensionari cu niste pensii minime? De ce nimeni absolut nimeni nu mai iese in strada cu adevărat nu plătiți și organizați mitinguri de tot râsul că cel de ieri!))? De cascadorii rasului! Deci au trecut 30 și ceva de ani de la așa zisa revoluție! Și degeaba! Trăim mai rău ca înainte! Jumătate din populație este plecata prin toate țările Europei, datorita noua i-am ridicat pe alții iar țara, țărișoara noastră a rămas ultima in Europa! Voi sunteți mândri că sunteți Români? Tăiați bine? Vă permiteți să vă cumpărați o casa, o mașină, să aveți doi, trei copii? Sa plecați intr-o vacanta doua pe an? Vara la mare și iarna la munte?

15 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Ia si mai citeste cum functioneaza treaba cu fondurile de la Uniune si mai discutam dupa aia...

| Lukasssz a răspuns:

Sa fim piata de desfacere la alte tari

Răspuns utilizator avertizat
| Digikey a răspuns:

Nu ai idee despre coruptia din Comunitatea europeana si Oms.Noi suntem mici copii.
Domnul Adrian Severin stie cate ceva.

| Andrei007007 a răspuns:

Pai e simplu omule, asa cum spune si GabiDumitrescu, Romania da mai multi bani in UE decat primeste din Fondurile Europene, citeste si tu sa vezi. Crezi ca ei sunt prosti sa tina o tara precum Romania si sa dea bani asa anapoda? Uite exemplul Greciei, cand nu mai avea bani de dat, "out"!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Andrei007007):

Nu e chiar asa, ma refeream la faptul ca fondurile UE nu sunt folosite la plata salariilor/pensiilor, ci pentru proiecte de infrastructura, educationale, etc. Judetul Oradea demonstreaza ca daca se vrea, se poate. UE ne-a luat din motive multiple, nu neaparat doar ca sa ne aiba ca piata de desfacere. Nu, nici doar ca piata de desfacere + locatie cu mina de lucru ieftina. Tu de exemplu daca iti angajezi o sluga, te intereseaza sa fie educata, profesionista, spalata si sanatoasa, nu?

| Andrei007007 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Stai linistit ca infrastructura, salarii, pensii ajung tot in buzunarele politicienilor fie ca vrem fie ca nu, de asta ziceam ca Romania plateste mai mult decat primeste.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Andrei007007):

Stau foarte linistit, nu e asa cum zici tu. Cazul Oradea. Cazul Ciugud. Cazul Medgidia. Diverse afaceri mici-mijlocii care fara fonduri europene nu ar fi existat. Daca vrei sa gasesti exemple pozitive, o faci. Daca nu, dansezi dupa cum cinta propaganda ruseasca...

| Andrei007007 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu tata, eu nu sunt pro-rus sau pro-european, eu incerc sa evidentiez niste lucruri, degeaba ai dat exemplele alea pozitive cat timp cele negative sunt mai multe. Sti care este cel mai bun exemplu pentru un stat ca sa faca toate astea? Este economia! Cat timp un stat nu are "motoare" care sa mearga si niste idei bine stabilite ca sa sustina de unul singur toate ideile astea cu pensii, salarii, infrastructura si ce exemple imi mai dai mie, NICIODATA sau mai bine zis: "Cand o face plopu' mere si rachita micsunele!". Tu crezi ca Uniunea Europeana ne da bani noua asa degeaba sa ne dezvoltam? Ei stiu bine ca toti banii pe care ii luam ajung tot in buzunarele politicienilor (legal sau ilegal), de ce crezi ca foarte multi isi fac afaceri care opereaza cu statul? Un mic exemplu: Liviu Dragnea, cu afaceri de milioane de euro, salariul lui fiind de cat? Sau daca vrei un exemplu liberal cu Klaus Johanis cu casele sau Basescu cu flota sau Elena Udrea cu gentile si cu gala Bute. Pai toatea astea la un loc nu concureaza cu exemplele ce mi le-ai dat mie. Iti mai spun ceva, cat timp la guvernare se afla toti hotii Romaniei, nimic, dar nimic nu va merge bine in tara asta si nici nu o sa mearga vreodata cu sistemul asta "semi-prezidential". De ce nu luam si noi exemplu Germaniei cu "cancelar" sau pe cel al SUA cu sistem "prezidential", ah, pai in sistemele astea e prea greu de furat, am inteles.

| Andrei007007 a răspuns (pentru Andrei007007):

Am uitat sa mentionez, macar daca tot avem sistemul asta de rahat "semi-prezidential", macar sa automatizam si noi institutiile statului sa nu mai stam la cozi etc. ca de vreo 10 ani s-au tot inventat programe securizate care sa ne ajute sa ne dezvoltam si noi mai bine, dar si aici ca si in exemplele ce ti le-am dat mai sus nu o sa mai poata fura nenorocitii.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Andrei007007):

Hai ca dai niste exemple de ma lasi lat... Tu habar nu ai ce se intampla in Oradea si cit a putut sa faca Bolojan pana acum, si amesteci casele lui KWI - care impreuna au suprafata mai mica decat parterul lui Dragnea si au fost luate din fonduri proprii (more or less) - Basescu si flota (poveste care se petrecea inainte ca noi sa intram in UE) sau mizeriile lu' Elenita care, din nou, nu aveau treaba cu UE-ul.

| Andrei007007 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Te intreb doar, fondurile europene pe unde trec ca sa ajunga in infrastructura omule de Dumnezeu? Nu prin guvern? Guvernul de cine e condus? Nu de hoti? Daca tu crezi ca banii aia de la UE ajung toti in infrastructura atunci nu mai am ce discuta cu tine! Daca era asa, Romania avea de mult autostrazi etc.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Andrei007007):

UE da bani pentru proiecte facute clar, dupa ce da banii aia se fac verificari. Vezi faza in care Firea a luat centura bucurestiului de sub Ministerul Transporturilor, unde se facea cu fonduri UE, si a trecut-o in patronaj propriu, unde fondurile puteau sa dispara bine-mersi. Banii de la UE nu ajung cum ar trebui fiindca multi sunt fie prea prosti, fie prea hapsini ca sa faca proiecte cum trebuie si sa se tina de ele - e mai usor de furat din fonduri guvernamentale autohtone. Vezi panarama din politica zilele astea cu fondurile alea de dezvoltare, ca la alea nu isi baga nasul UE-ul.

| Andrei007007 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Stiu si de alea, dar degeaba pomenim de astea aici, in tara asta nu se va schimba nimic daca noi stam si nu incercam sa face o schimbare, eu as incepe cu "FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE" dar nu cu ocolisuri, ci toti penalii! Dupa ce se implementeaza asta, tocmai atunci putem spera la o schimbare, parerea mea.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Andrei007007):

Pina la penali ar trebui FLEXIBILITATE IN FUNCTIILE PUBLICE! Tu ai habar cum e sa te angajezi ca bugetar in cel putin trei sferturi din cazuri? Odata angajat, daca nu te apuci sa iti violezi/omori colegii/pacientii-elevii-cetatenii care vin la tine, e aproape imposibil sa fii dat afara. Freci menta? No problem! Unge-l si pe sef cu ceva si nu te va mai deranja. In orice institutie se gasesc oricum 2-3 prosti care lucreaza si iau jobul in serios, restul o bat in cap. Asta e o problema si mai mare decat penalii, pentru ca definitia penalului e foarte ambigua. Daca eu sunt corect, dar tu imi faci plingere pentru un motiv inchipuit, o sa am dosar penal pana la finalizarea cu NUP a procesului...