| Bariel a întrebat:

Salut. Am luat un apartament, fostul proprietar avea abonament la Orange pentru niste telefoane fixe. Dupa ce am facut contractul a spus ca le reziliaza, au trecut 4 luni si inca nu a facut-o. Inca primesc facturi in posta si el nu imi raspunde la apeluri, pot fi taxat eu daca nu sunt platite avand in vedere ca sunt pe numele lui dar la adresa mea? Daca merg la Orange banuiesc ca nu le pot rezilia daca nu sunt cel care a facut abonamentul

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tu nu ai contract cu Orange, contract are fostul proprietar si acesta trebuia sa rezilieze contractul, Asa fiind nu poti fi obligat sa platesti nimic catre Orange, bineinteles daca n-ai folosit telefonul.
In orice caz desfiinteaza telefonul si trimite un mesaj sau o scrisoare catre Orange, anuntand ca ai cumparat apartamentul si nu te intereseaza un abonament la telefon fix.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Te duci la Orange cu actele de vanzare-cumparare (si in copie) si le comunici (in scris, 2 exemplare! ) sa-si demonteze instalatia din casa (ii dai si un termen, precum si numarul tau de telefon la care sa anunte cand vine echipa.
Restul este problema partilor contractante.
Daca nu se prezinta pana la termenul dat de tine, pui tot echipamentul intr-un sac de gunoi si-l lasi in fata usii de intrare.

| Bariel explică (pentru Bula):

Deja am facut asta(am deconectat tot). Ma intereseaza sa nu imi faca vre un transfer de datorii, sau sa mi interzica sa-mi fac abonamente in viitor la acea adresa din cauza datoriilor fostului proprietar

| Bula a răspuns (pentru Bariel):

Asta doar cu Orange poti rezolva, asa cum am scris.

| doctorandus a răspuns:

Și? Tu nu ești parte contractantă deci te doare-n bașcă de faptul că fostul proprietar face datorii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți. Contractul este pe om, nu pe adresă.

| dannyel86 a răspuns:

Tu nu poti rezilia acel contract. Ar fi bine sa explici celor de la Orange ca persoana de la care ai cumparat apartamentul nu mai locuieste la adresa la care ei ii trimit facturile.

| mi25 a răspuns:

Ba poti! Faci o cerere scrisa in care arati ca ai cumparat casa cu contract de vanzare si nu doresti sa mai figureze la adresa ta post telefonic si sa vina pe adresa ta facturi ale vechiului proprietar, ca nu doresti post telefonic fix de la Orange. Ceri sa desfiinteze postul telefonic de la adresa ta.
Faci hartia in doua exemplare. Un exemplar il depui la cei de la Orange, pe celalat sa semneze de primire.

| Vântulalb a răspuns:

Nu platesti facturile si n-au decat sa-ti "taie" telefonul.
Contractantul (vechiul proprietar) va fi urmarit pentru datorii.
Sper ca nu scrie in contractul de vanzare-cumparare ca preiei abonamentul.
Mergi la Orange cu actele si anunta ca abonatul lor nu mai locuieste acolo, iar tu nu vrei acel abonament.