TPU
  • Întrebări şi răspunsuri
    • Recomandate
    • Recente
    • Populare
    • Categorii
    • Fără răspuns
    • Fără fundă
    • Oracol TPU
    • Comunitatea
    • TPU Wiki
    • TPU Music Stream
  • Quiz-uri
  • Magazin Premii
  • Loading
Pune o întrebare
Pune o întrebare
Prima pagina  Categorii Literatură

Literatură

• 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
PreaTareღ
în 9 Martie 2021 | PreaTareღ întreabă:

Ce semnifica "spiritualitatea" ca ideal implinit in literatura romana? Am gasit acest termen adesea in comentarii la poezii moderne (de ex Riga Crypto...), dar nu inteleg concret ce se semnifica/inseamna...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 9 Martie 2021 |

Care-i cea mai interesanta carte din biblioteca ta?

6
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 8 Martie 2021 |

Ce cărți pentru dezvoltarea inteligenței emoționale îmi puteți recomanda? Dar pentru gestionarea mai bună a timpului? Dau fundițăăăăă!

3
Răspunde Raportează
popi
în 8 Martie 2021 | popi întreabă:

Hello. Imi puteti recomanda niste carti despre cultura japoneza? De preferat sa le gasesc si in romana dar sunt ok si pe engleza. Cheers.

13
Răspunde Raportează
alexcuamare123
în 8 Martie 2021 | alexcuamare123 întreabă:

Ce carti imi recomandati la 13 ani? Eu prefer cartile de dezvoltare personala si de educatie financiara.

5
Răspunde Raportează
HanszmR
în 8 Martie 2021 | HanszmR întreabă:

A citit cineva cartea,, Eu sunt Zlatan''? Cum vi s-a parut? Eventual ce alte biografii sau autobiografii recomandati?

0
Răspunde primul Raportează
ClaudiuAdrian23
în 6 Martie 2021 | ClaudiuAdrian23 întreabă:

Vă salut, am si eu nevoie de niște recomandări pentru niște cărți de dezvoltare personală, am nevoie de câteva idei, dau funda.

4
Răspunde Raportează
Kromocv
în 6 Martie 2021 | Kromocv întreabă:

Prieteni, cine știe ce inseamnă cuvântul excesibil și in ce context poate fi folosit. Mersi anticipat!

3
Răspunde Raportează
Jus7t
în 5 Martie 2021 | Jus7t întreabă:

Ce părere aveți despre cărțile lui Paulo Coelho? :D Ce ați citit, ce v-a plăcut, ce nu v-a plăcut, etc.

9
Răspunde Raportează
Focutza
în 5 Martie 2021 | Focutza întreabă:

Cum este corect: Manu joaca mai bine ca Marius Manu joaca mai bine decât Marius?

5
Răspunde Raportează
coadadematura
în 4 Martie 2021 | coadadematura întreabă:

Cum se zice in engleza "imi pare rau de deranj"? De exemplu,suni pe cineva sa il intrebi ceva si dupa spui "multumesc, scuze de deranj" sau "scuza-ma ca te-am deranjat".

4
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 4 Martie 2021 |

Ce credeți despre cartea "Ajuta-te singur in caz de anxietate sociala" scrisă de Radu Vrasti? Este abordată bine această problemă? V-a ajutat?

2
Răspunde Raportează
Rivex12
în 3 Martie 2021 | Rivex12 întreabă:

Ce carte ți-a dat mai multa speranță? Și de ce?

2
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 1 Martie 2021 |

Vi se pare rușinos ca la 18 ani să nu știu nicio poezie? Citesc, nu-i problemă de război, dar nu m-au atras niciodată poeziile. Nici când eram mic nu știam să recit.

11
Răspunde Raportează
Diana99624
în 1 Martie 2021 | Diana99624 întreabă:

Buna! Va rog sa imi recomandati cateva carti bune, care v- au placut foarte mult si v- au impresionat sau care v- au ramas in memorie cu drag. As prefera sa fie de dragoste (am citit Fluturi, Malakai,...? (mai mult)

5
Răspunde Raportează
AiEnmaa
în 28 Februarie 2021 | AiEnmaa întreabă:

Buna! Imi poate recomanda cineva carti cu si despre vanatoare/pescuit in romana? Multumesc anticipat!

0
Amali23a
în 28 Februarie 2021 | Amali23a întreabă:

Poate sa imi recomande cineva carti care seamana cu serialul bridgeton, va rog?

1
Răspunde Raportează
Sami4041
în 27 Februarie 2021 | Sami4041 întreabă:

Salut TPU, stie cineva daca nuvela "The Credit Roll of the Fool" a fost tradusa in romana sau daca seria de nuvele Hyouka a fost tradusa in romana?

1
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 26 Februarie 2021 |

Dau fundă: îmi puteți recomanda o carte despre modurile de organizare ale revoltelor? Mulțumesc.

9
Răspunde Raportează
Rivex12
în 24 Februarie 2021 | Rivex12 întreabă:

Care e este ordinea de citit a cărților(cele 7)ale lui Dr.Vasi Radulescu mă refer la seria Medicina povestita pe înțelesul tuturor? Dau funda!

0
Mihai314
în 24 Februarie 2021 | Mihai314 întreabă:

Salutare. Are cineva idei de niste povestiri comice si poezii tot comice pentru reportoriul de admitere la actorie? Am gasit si eu multe, am cautat dar inca caut ceva care sa imi placa mai mult decat astea...? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
Rivex12
în 24 Februarie 2021 | Rivex12 întreabă:

Pot cărțile motivaționale sau de dezvoltare personala să îți schimbe viața in bine sau e doar marketing pur aceasta industrie/acest domeniu?

4
Răspunde Raportează
HanszmR
în 23 Februarie 2021 | HanszmR întreabă:

A citit cineva cartea, , nu scuzelor! puterea autodisciplinei, , ? Cum vi s- a parut? Ce alte carti de psihologie motivationala recomandati? Sunt constient ca o carte nu- ti poate schimba viata atata ...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
Ionut659
în 23 Februarie 2021 | Ionut659 întreabă:

TPU îmi puteți recomanda niște cărți asemănătoare cărților "Jurnalul unui puști" (1-12)?

5
Răspunde Raportează
SynapseNinja
în 23 Februarie 2021 | SynapseNinja întreabă:

Salutare! Am nevoie de ajutor, mai exact de un pont. Sunt student anul 1 la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și am nevoie să cumpăr, în format fizic, două cărți. Una dintre...? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
IoanaAnghel24
în 22 Februarie 2021 | IoanaAnghel24 întreabă:

Buna! A citit cineva Vampirii din Morganville sau seria Casa Noptii? Daca da, pareri

1
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 22 Februarie 2021 |

Îmi puteți recomanda câteva cărți în română despre strategiile războaielor?

1
Răspunde Raportează
Bartic_Denisa_Miruna_1995
în 21 Februarie 2021 | Bartic_Denisa_Miruna_1995 întreabă:

Salut. As vrea niște idei de texte care sa aiba ca temă comună școala si care s- ar putea asemăna cu un text in care este vorba despre intrarea la scoala cu ajutorul unor cunoștințe (rude, prieteni...? (mai mult)

5
Răspunde Raportează
Rivex12
în 21 Februarie 2021 | Rivex12 întreabă:

Daca as scrie o carte..sau o poveste unde as putea publica-o? Sau chiar un jurnal al meu.Asa mai pe Amator Style.

1
Răspunde Raportează
Dab12228i4
în 20 Februarie 2021 | Dab12228i4 întreabă:

Hei, as vrea să citesc Divina comedie, care credeți ca este cea mai buna traducere în limba română?

1
Răspunde Raportează
Nimeni91
în 20 Februarie 2021 | Nimeni91 întreabă:

Buna! Am aproape 18 ani si as vrea sa imi recomandati niste carti care v- au placut voua. Nu am un anumit gen literar care sa ma pasioneze, citesc orice carti care imi plac, de la clasicism pana la modernism...? (mai mult)

20
Răspunde Raportează
nebunico
în 20 Februarie 2021 | nebunico întreabă:

Vreau să cumpăr cărțile Încearcă să îmi rezisti și Prefa-te că mă iubești de Georgiana Sandu, unde le pot comanda?

1
Răspunde Raportează
DarioUser
în 20 Februarie 2021 | DarioUser întreabă:

Ma puteti ajuta, caut un auxiliar care l- am gasit pe scribd: auxiliar clasa a IX- a prof Hogea Geanina- Laura, vreau sa gasesc varianta întreaga dar nu reușesc sa o gasesc nicăieri(varianta cu...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
Alinaaaapp
în 19 Februarie 2021 | Alinaaaapp întreabă:

E corect: "cele mai ARZATOARE DORINTE se indeplinesc"?

5
Răspunde Raportează
FazekasErvin
în 19 Februarie 2021 | FazekasErvin întreabă:

Sti cineva mai multe site-uri gen Librivox sau un program care transforna textul in vorbire, care poate fi folosit la recitarea poeziilor?

2
Răspunde Raportează
AntoniusAnonymus
în 19 Februarie 2021 | AntoniusAnonymus întreabă:

Știți vreo carte bună sa fie undeva între sci-fi și romantic?

6
Răspunde Raportează
Rivex12
în 18 Februarie 2021 | Rivex12 întreabă:

Ati citi cartea asta? Ce părere aveți de ea citind descrierea? http://www.divin.ro/? 53t4l&v7f2k=10012

3
Răspunde Raportează
Hachiko135
în 18 Februarie 2021 | Hachiko135 întreabă:

Salut! Am un proiect de facut la limba romana, pe scurt o poezie Inainte sa o prezint as aprecia niste recenzii. Singur Umbrele singuratatii imi perturba visul pustiu Ma ineaca in tacere si...? (mai mult)

5
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 18 Februarie 2021 |

Poate cineva să descarce cartea de pe site- ul https://archive.org/details/herculepoirotsca00chri în pdf (dacă împrumuți o carte pentru o oră o poți descărca deschizând link- ul https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZQ8rGeD7dg32q0KDNWEOX9x24uGBjOKIFx-...? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
wannabe
în 17 Februarie 2021 | wannabe întreabă:

Ce carte îmi recomandați - și pe care ați citit- o (și chiar poate ați și recitit- o) - , ca să învăț să comunic verbal eficient? Îmi doresc să înțeleg dintr- o carte care este ușor ...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
Blackrose18
în 17 Februarie 2021 | Blackrose18 întreabă:

Bună tuturor, azi citeam ceva de la George Bacovia si m-am regasit atat de mult in versurile lui, tristeta aceea tragica m-a bulversat. Voiam sa va intreb voua ce poeti va plac?

6
Răspunde Raportează
sabin89
în 17 Februarie 2021 | sabin89 întreabă:

Probabil mulţi dintre voi aţi auzit - şi aţi şi citit câte ceva - de Theophile Gautier, de Baudelaire sau de poetul englez Swinburne. Poate şi de curente artistice/literare ce au apărut în ...? (mai mult)

7
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 15 Februarie 2021 |

Acum toata lumea scrie carti de parca toti au ceva de spus sau inovat, pustimea scrie romane, nuvele diferite genuri, profesorii universitari din toate domeniile scriu carti, scriitori tineri sau vechi...? (mai mult)

12
Răspunde Raportează
Rivex12
în 15 Februarie 2021 | Rivex12 întreabă:

Cum e cartea" Privind soarele in fața"?

1
Răspunde Raportează
AntoniaMocanu1995
în 13 Februarie 2021 | AntoniaMocanu1995 întreabă:

Stiti cumva daca exista o carte "minus 25 de grade" si pe ce site o pot gasi? Filmul il stiu l-am vazut de multe ori, dar m-ar interesa cartea.

3
Răspunde Raportează
Rivex12
în 13 Februarie 2021 | Rivex12 întreabă:

Ce părere aveți de cărțile Rhondei Byrne adica Secretul, Magia, Puterea, Eroul, Învățături zilnice. Voi ați aplicat și a funcționat? Sau macar ați citit seria? Care e impresia cu care ați...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
AlexAL275
în 12 Februarie 2021 | AlexAL275 întreabă:

Bună TPU! Ce înseamnă "însemnătate regizorală "? Am găsit într-o carte de comentarii : Strofa a patra este o "însemnătate regizorală "...

1
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 11 Februarie 2021 |

Salut! Am găsit citatul acesta în cartea singur pe lume: "dacă trăiești prezentul repari trecutul și câștigi viitorul" De obicei înțeleg citatele din cărți, dar la asta nu înțeleg de ce...? (mai mult)

7
Răspunde Raportează
Adrianahttps
în 10 Februarie 2021 | Adrianahttps întreabă:

Cum pot afla in câte limbi a fost tradusă o carte?

4
Răspunde Raportează
Rivex12
în 9 Februarie 2021 | Rivex12 întreabă:

Are cineva cărțile"Cum sa nu tii o dieta" a lui Dr. Michael Greger? V-au ajutat să slăbiți informațiile din carte?

1
Răspunde Raportează
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
Magazinul de premii TPU
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

16 Moneda TPU

Cumpără
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

50 Moneda TPU

Cumpără
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

50 Moneda TPU

Cumpără
Previous Next
Zelist Monitor
Întrebări populare
  • Ion1989
    trimisă acum 16 ore

Ion1989 întreabă:

Mie mi se pare ca lumea din ziua de azi a devenit cam nesimtita cu camerele astea de supraveghere, peste tot unde mergi vezi numai camere de supraveghere si la magazine si la case si la curti si la gradini,...? (mai mult)
    23 răspunsuri
  • lpavel
    trimisă acum 16 ore

lpavel întreabă:

A investit cineva de pe aici in Bitcoin? Ce parere aveti de investitia in Bitcoin?
    19 răspunsuri
  • danpopa777
    trimisă acum 16 ore

danpopa777 întreabă:

Va salut cu respect pe toti! am o intrebare întrebătoare pentru voi. cati bani ati avut cel mai mult cash/card? care a fost cea mai mare suma deținută de voi vreodată?
    18 răspunsuri
  • lkmhjk
    trimisă acum 23 ore

lkmhjk întreabă:

Buna! Am o problema suparatoare. De cand a intrat AI- ul pe piata, PC- ul meu e mereu infectat cu virusi. Va spun dintr- un inceput ca nu umblu pe site- uri dubioase. Cand fac scanari, fisierul trojan...? (mai mult)
    14 răspunsuri
Remarcate de editori
  • Apreciat de editori
    annonimaaaa555
    annonimaaaa555 a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    Korkodeln
    Korkodeln a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    AndaAlexandra
    AndaAlexandra a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)

Statistici TPU
  • Utilizatori: 1.582.290
  • Întrebări: 3.951.192
  • Răspunsuri: 17.640.553
  • Întrebări cu răspuns: 95%
  • Timp mediu de răspuns: 27 minute
Ce zici de un quiz?
Seinfeld

Seinfeld

Stii toate fazele amuzante din serialul Seinfeld? Hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti despre acesta!

Start quiz
Categorii
  • 651.890 Adolescenţi
  • 55.506 Afaceri & Financiar
  • 22.857 Artă şi Cultură
  • 72.680 Auto & Moto
  • 144.204 Beauty & Fashion
  • 16.483 Benzi desenate
  • 54.971 Carieră
  • 20.315 Casă & Grădină
  • 44 Cauze nobile
  • 296.835 Conversaţii