| AvalohisAlin a întrebat:

Acum că mai toate popoarele civilizate au auzit de Iisus Hristos și de Evanghelia lui Hristos,de învățătura și viața sa prin intermediul Noului Testament care e disponibil in mai toate țările,de ce oamenii,guvernele,conducătorii tot la război și conflicte se gândesc, de ce există industria armamentului, de ce atâtea conflicte și răutate când majoritatea țărilor civilizate sunt creștine precum și marile 2 puteri,America și Rusia.Iar daca nu sunt creștine au religii pacifiste,fiindcă marile religii din lume sunt pacifiste că și învățătura/ideologie? De ce atâtea războaie și lupte strategice,conflicte și certuri intre popoare când Iisus ne-a zis și știe majoritatea lumii asta sa fim pe pace, să iubim, să fim buni și să credem in El.Lasand la o parte gruparile religioase extremiste islamice și etc toate religiile propovăduiesc pacea și îngrijirea sufletului și mai ales iubirea? De ce oamenii nu se conformează și nu ascultă de cuvântul lui Iisus? De ce țările europene, America, Rusia fiind creștine și câre cunosc învățătura lui Iisus de ce nu o și respecta și se gândesc tot la conflicte și putere și bani și mai puțin pacea mondială Consider că toate popoarele și aici indiferent de religie trebuie să aibă că principal obiectiv pacea și bunastarea mondială si cat mai ales popoarele creștine care Il au pe Împăratul Păcii Iisus că Domn și Dumnezeu.Am exceptat pe cei atei care conform statisticilor mondiale sunt in număr mai mic decât credincioșii in divin dar nu neglijabil, totuși eu am vrut sa zic de popoarele ce se declara creștine și au biserici, clerici și misionari creștini.De ce nu se ajunge la pacea mondială? De ce nu se râvnește asta? Oare oamenii chiar nu mai știu ce a predicat și propovăduit Iisus Hristos Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Exista o ordine mondiala ascunsa, in mai multe domenii lucrurile nu merg asa cum vrea omul, biblia spune sa fim atenti ''fiti treji si vecheati'' ce inseamna a sta treaz? A nu fi cuprins de ceata in gandire, este opusul intoxicarii, lumea aceasta este guvernata in mare parte de fortele raului, de aceea biblia spune sa fim atenti pe cine urmam, si ce lasam sa ne coordoneze viata, Hristos ne vrea binele si ne da arme mult mai muternice ca sa fim biruitori, si El se va ingriji de noi.

6 răspunsuri:
| danut a răspuns:

TU SPUI: " De ce atâtea războaie și lupte strategice, conflicte și certuri intre popoare când Iisus ne-a zis și știe majoritatea lumii asta sa fim pe pace, să iubim, să fim buni și să credem in El.Lasand la o parte gruparile religioase extremiste islamice și etc toate religiile propovăduiesc pacea și îngrijirea sufletului și mai ales iubirea?"
UNDE AI CITIT TU ASA CEVA? Eu am citit cu totul altceva:
Matei 10, 34. Sã nu credeti cã am venit s-aduc pacea pe pãmânt; n-am venit sã aduc pacea, ci SABIA.
Esti in opozitie cu Dumnezeu, Dumnezeu vrea NEMURIREA pentru om iar tu NU, vrei moartea sa bantuie in continuare dar sa strigam toti, pace, pace, sa ne vedem toti in continuare de pacatele noastre micute si ascunse. Stim ce a propovaduit Hristos; "POCAITIVA caci vine JUDECATA si DATI SLAVA lui Dumnezeu caci EL a facut Cerurile si Pamantul cu tot ce este pe el.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru danut):

''Matei 10, 34. Sã nu credeti cã am venit s-aduc pacea pe pãmânt; n-am venit sã aduc pacea, ci SABIA. '' Domnul Iisus se refera la altceva, Domnul spune ca vom fi dezbinati din picina numelui Sau, vom avea conflicte si persecutii, nu inseamna ca El a venit sa aduca razboaie intre oameni, pentru ca El este printul pacii, razboiul adevarat este cu satan si fortele raului, Domnul Iisus a venit sa ne dea putere sa infrangem raul. ''Suntem mai mult decat biruitor prin Acela care ne-a iubit''. Bineinteles, pacea adevarata va fi in cer.

| danut a răspuns (pentru Irinel15123532):

"Domnul Iisus se refera la altceva, "
De unde sti tu la ce se referea Domnul Isus? Explica EL cumva la ce se referea? Eu nu-mi permit sa INTERPRETEZ cum imi convine mie CUVANTUL lui Dumnezeu. Eu inteleg ca Biblia se INTELEGE LITERAR cu exceptia locurilor unde sunt simboluri, povestiri sau profetii. Cand Domnul Hristos spune ca va aduce sabia eu inteleg LITERAR aceest lucru mai ales cand ma uit imprejur si vad ca nu exista armonie chiar intre crestini, deci SABIA, dar tu iti permiti sa "ajustezi" ce spune Hristos asa cum vrei si iti cade bine tie.

| Wickedklw a răspuns:

Religia in istorie era si inca este in stransa legatura cu politica.Iar Politica e in mana cu Razboiul
Practic Ortodoxii si Catolicii s-au desprins, din aceste motive. Bizantinii(Imparatia Romana de Est) nu vroiau sau fie sub controlul Vaticanului, Ci vroia sa concureze/suprapuna.
Si a mers bine la inceput Ortodoxismul fiind raspandit in peninsula Balcanica, ulterior in europa de est prin intermediul Rusiei.
Sa nu uitam de Cruciade, A 4-a Cruciada, din cauza lipsei finantarii a distrus/jefuit Zara din Croatia, si ulterior Constantinopolul. Asta a distrus Bizantinii, desi au recucerit Constantinopolul nu si-au mai revenit la puterea de odinioara.

| mastadont a răspuns:

Din păcate nu mai știu, și nu au înțeles niciodată mesajul de pace transmis de acesta. Să nu uităm că oamenii sunt cei care l-au răstignit. Creștinismul este de fapt atât de divizat încât omul obișnuit nu mai are încredere în religie. Cred că răul trebuie stârpit de la rădăcină, adică chiar în sânul bisericii. De ce ar fi pacifiști când mai marii bisericilor sunt interesați doar de cât mai mulți bani și cât mai multă influență? Umanitatea e cam sătulă de creștini falși care se dau credincioși doar pentru a deține mai multă putere și pentru a putea manipula un număr cât mai mare de oameni.
De fapt, în numele religiei s-au comis cele mai mari atrocități, cruciadele, pogromurile, etc.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Sunt atat de multe tampenii strecurate in intrebarile tale incat nu le inteleg.
Cele mai numeroase popoare din lume - chinezii, indienii, arabii nu cred in Hristos. Nu exista o ordine mondiala ascunsa decat daca esti dus cu pluta.
Nu exista pace mondiala pentru ca este ilogic.